שאלה לגבי PRK LASEK

SpiderMan SP

New member
שאלה לגבי PRK LASEK

שלום,
הייום חזרתי מאחד המכונים המובילים להסרת משקפיים ומפר' מוביל בתחום
לאחר הבדיקה שארכה כמעט כשעתיים נאמר לי שעובי הקרנית שלי הוא נמוך 480 מיקרון
ובגלל שעובי הקרנית נמוך עדיף לא לקחת סיכון ולעשות את הניתוח מסוג PRK LASEK שתהליך ההחלמה שלו הוא ארוך יותר וכואב יותר

האמתי שדיי התאכזבתי ורציתי לעשות את הניתוח הפשוט יותר, אך הרופא לא ממליץ בכלל. בנוסף נאמר לי שלאחר השיוף ישאר לי תיקון עבור חצי מספר

מה אתם מציעים לי לעשות ? אולי בכל זאת לבצע את הניתוח הקל יותר? אני דיי חושש מהניתוח ומתליך ההחלמה שלו

תודה מראש לכל המגיבים !

SpiderMan SP

New member
עזרתכם לאחר שיחת התייעצות במכון מסויים

היי אודה להתייחסותכם
תודה

עזרתכם לאחר שיחת התייעצות במכון מסויים

סליחה על העיכוב בתשובה.
אין אפשרות כאן לענות באופן ספציפי לגבי מצבך מכיוון שלא בדקתי אותך אבל עליך לדעת שחלק מסויים מהאנשים אינם מתאימים לניתוח רפרקטיבי בקרנית בין השאר כי הקרנית שלהם דקה מדי. 480 מיקרון זה אכן מתחת לנורמה. אם המליצו לך לא לבצע את הניתוח אז כדאי לדבוק בהמלצה זו כי ניתוח על קרנית דקה מהווה סיכון להתפתחות בעתיד של אקטזיה וצורך בהשתלת קרנית! יש אלטרנטיבה לניתוח PRK ודומיו וזה ניתוח תוך עיני בו משתילים עדשה. כאן כבר מדובר בפרוצדורה אחרת לגמרי ומכיוון שמדובר בניתוח תוך-עיני (בניגוד ל-PRK ודומיו שזה ניתוח חוץ-עיני על הקרנית) הרי הוא טומן בחובו יותר סיכונים.
בברכה,

תיקון

אני עכשיו רואה שהמליצו לך לעשות PRK (ולא כנראה LASIK) מכיוון שהקרנית שלך דקה. אם כך, לפי מה שאתה מתאר ניתוח תוך עיני איננו נצרך אלא אפשר לעשות ניתוח על הקרנית אך את הניתוח הכואב יותר. צריך לדעת שב-PRK "מבזבזים" פחות עובי קרנית מאשר ב"LASIK" ולכן ניתוח זה עדיף לאנשים עם קרנית יחסית דקה. אני לא יכול לדעת למה הוסבר לך שבסוף הניתוח ישאר חצי מספר.
בברכה,

למעלה