שאלה לגבי Tungsten E ו- E2

שאלה לגבי Tungsten E ו- E2

ב- E ישנה בעייה שככל הנראה נוגעת לקידוד שמות קבצים בעברית. הוא עושה זאת באופן שונה מה- PC, כך שאין לי אפשרות למשל לנגן באמצעותו קבצי mp3 עם שמות בעברית, שהועתקו אליו באמצעות קורא כרטיסים. ב- E2, הבעייה הזו תוקנה. בהנחה שיש לי גישה חופשית לשני המכשירים, האם "יש מצב" לשדרג באיזשהו אופן את מע' ההפעלה הצרובה ב- E, על סמך זו שב- E2, כך שגם ב- E הבעייה תיפתר? איזו תוכנה או תוכנות נדרשות לשם כך? (נניח שבשלב הראשון הייתי רוצה לבצע את השינויים ב- RAM של המכשיר ולא ב- ROM - האם אפשרי להורות למכשיר לטעון מע' הפעלה אלטרנטיבית מה- RAM?)

+++

התשובה הקצרה: ממש לא! למרות שלשני המכשירים יש שם דומה ואפילו גרסת מערכת ההפעלה דומה מבחינת המספרים, יש הבדל תהומי בין שתי מערכות ההפעלה של שני המכשירים. ההבדלים הם בעיקר לגבי ניהול הזכרון, דבר שנובע בגלל הבדלים בחומרת רכיבי הזכרון בין שני המכשירים. ל TE ישנו זכרון נדיף בלבד בעוד ש TE2 מכיל גם זכרון בלתי נדיף וגם נדיף ומתמרן ביניהם. אם כל הבעיה היא ניגון MP3, נסה לחפש תוכנה אחרת.

ווללה.... אוקיי

דרך אגב, הבעייה אינה תלויה בתוכנה זו או אחרת - מע' ההפעלה עצמה פשוט לא מסוגלת לקרוא שמות קבצים בעברית שהגיעו ישירות מה-PC - אלא אם הקובץ הועתק דרך Hotsync, ואז ככל הנראה מתבצעת המרה כלשהי לקידוד המקובל על ה- Palm.

וההסבר שלך עונה אגב על שאלה אחרת

תוכנות מסויימות שעבדתי איתן שנים על E, סירבו לפעול על ה- E2 ורק עכשיו אני מבין לפחות את הכיוון של מדוע זה קרה..

fishmani

New member
אני חושב שהתבלבלתם קצת

התוכנות שלא עובדות ב-E2 קשורות לשנוי במערכת ההפעלת עקב המעבר לNVFS ובענין קריאת שמות הקבצים בעברית יש לי ניחוש פרוע שזה קשור בסוג המעטפת העברית של המכשיר. זאת אומרת ב-E2 העברית היא מבית PENREADER-טופ-הראל ובמכשיר הE העברית מבית MOBIMATE-הראל, האם צדקתי?

למעלה