שאלה לגבע הגעה לדופק מקסימלי

yarivlevi

New member
שאלה לגבע הגעה לדופק מקסימלי

אני בן 32 והדופק המקסימלי שמחושב לגילי הוא 188 ,בשבוע שעבר הייתי בשיעור ספינינג והגעתי לדופק 184(לחצי דקה בערך) ,האם זה מסוכן ? ,האם הגעתי קרוב מדי לדופק המקסימלי ? ,מה הדופק המקסימלי באמת שמומלץ לי ?

שאלה לפני התשובה

איך הגעת למסקנה שהדופק המקסימאלי שלך הוא 188 האם ע"י בדיקה במכון קרדיו ? או ע"י נוסחאת הפלא 220 - הגיל. ועכשיו לתשובה, אם ע"י הנוסחא אז יכול להיות שהדופק שלך הוא באמת 188 יכול להיות שהוא בכלל 184 (ושם כבר היית) ויכול להיות שהוא 200 ולשם לא רצוי להגיע, אבל לפעמים קורה שכן. אצלי לדוגמא לפי הנוסחא דופק מקסימאלי הוא 182 אבל בפועל בתחרות האחרונה שבה השתתפתי ( לפני כחודש ) הגעתי ל 202 האם זה הגיוני ? לא יודע, אבל אני דיי סומך על הפולאר שלי שבשנתיים האחרונות עושה עבודה מדהימה. (בדרך כלל אני יושב על 196-197) בקיצור אין מה לדאוג יותר מידיי, אמנם לא מומלץ וגם לא רצוי להגיע לדופק מקסימום ללא אימונים מתאימים ועבודה הכנה מקדימה, אבל לא נראה לי שאם באופן חד פעמי זה קרה אז אתה על סף סיכון. כמובן שכל הנאמר מבוסס על כך שאין לך שום פגם, מום, או מחלה לבבית כזו או אחרת, בריאותך תקינה, אתה לא מעשן, וכן עוסק בספורט בצורה סדירה. סיון

yarivlevi

New member
188 זה על פי נוסחת הפלא ../images/Emo13.gif

אבל נראה לי שהכי טוב זה שאני אלך לבדיקה במאמץ כדיי שיגידו לי מה הדופק המקסימלי.

הנוסחא הזו

לא מייצגת שום דבר באמת, ולמען האמת היא אפילו לא נבחנה על קבוצת מדגם מייצגת בכדי לקבוע מובהקות איכותית. הנוסחא היא כללית ונותנת מדד בסיס בלבד, משם והלאה יש שתי אפשרויות 1. מבחן מאמץ ומדידות סף במכון קרדיו, שזה הכי מומלץ. 2. אימונים קשים ותחרויות כדי להביא את הגוף אל הקצה ושם כנראה נמצא גם דופק המקסימום. אני במשך 4 שנים הייתי בטוח שדופק המקסימום שלי הוא 197 עד לפני חודש שבתחרות ביום חם מאוד הגעתי ל 202. שוב האם זה מייצג ? כנראה שלא ולא הייתי מנסה לבדוק את זה שוב, אבל זה מה שמדד הפולאר. בכל מקרה בספינינג אתה לא אמור להגיע לדופק מקסימום, אלא אם זה אימון לרוכבים מנוסים כחלק מהאימונים בעונה, אבל לרוכב ההממוצע באימון סטנדרטי אין שום סיבה להמצא באזור הנ"ל לדעתי לכל היותר סביב 90% וגם זה רק בנקודות מסויימיות ולפרקי זמן קצרים. סיון

מבחן שדה למציאת דופק מירבי

יש מספר שיטות למציאת דופק מירבי משוער בלי להיות במעבדה לצורך מבדק ארגומטרי אני לא אעלה אותם כאן מסיבה שאינני יודע מי ילך ויעשה את המבדק על עצמו\ה,מה היסטוריות הרפואית שלו\ה מומלץ לשלם כמה שקלים ולעשות את זה אצל חברה מיקצועיים אני לא מעז לנסות את זה על המתאמנים שלי בגלל שאני מכבד אותם והם חשובים לי ניסיתי על עצמי שיטה אחת התוצאה הייתה מאוד קרובה לבדיקה שעברתי במרכז לרפואת ספורט 350 שקל ויש לכם בדיקת צח"ם,סף אובלה "חומצת חלב" ודופק מירבי משוער לשבת במסעדה עם חבר\ה עולה 200-300 שקל וזה יעלה אתכם בלפחות אחוז שומן 1 בגוף בנוסף למה שיש תעשו חשבון פשוט מה שווה לכם יותר

למעלה