שאלה לגברים: איך מומלץ לפרגן לכם?

אסקורט

New member
שאלה לגברים: איך מומלץ לפרגן לכם?

הייתי מאוד שמחה אם הגברים כאן יספרו מנסיונם מה הדרך הכי טובה לפרגן להם ולהגיד להם שטוב לנו איתם וטוב שהם כאן... אם התשובות תהיינה רציניות ומובנות אני בתמורה אענה (ומקווה שנשים אחרות תצטרפנה אלי בתשובות) מתי ואיך גבר גורם לי לרצות לומר לו: טוב שאתה כאן, "אין, אין עליך, מתה עליך, אתה הגדול מכולם" וכיו"ב...

אני לא יכול לדבר בשם כל הגברים

אבל אני, למשל, לא אוהב את השבחים שמשווים אותי לאחרים כמו "אתה הכי טוב מכולם". ממש לא. זה לא נותן לי הרגשה טובה, אלא גורם לי לשאול את עצמי על כולם "האם הם כאלה גרועים שבינוני כמוני כבר נראה לה הכי טוב?". אני פשוט מעדיף שהיא תגיד לי מה אני גורם לה להרגיש, כמה אני חשוב לה, עד כמה אני מבין אותה.. וגם זה קטע של לקיחת אחריות, כי אני חש שאני אחראי להרגשתה, אבל זו לקיחת אחריות מאד חשובה כמובן, כבסיס לאהבה. אבל לא בטוח שדיברת רק על אהבה, אז גם בנושאים אחרים, אני מעדיף שלא לעשות השוואות, אלא להגיד לי עד כמה אני מסייע וחיוני לחברים שלי או למערכת. אה, ועוד דבר בקשר לאהבה, לא רוצה שום שבח על דבריים שטחיים כמו מראה חיצוני, אבל אולי כשאני אזדקן זה יהיה חשוב לי יותר, עם המשבר וכל זה..

אלמרה

New member
לפרגן או להביע אהבה? חיבה? ......

ובכן תלוי באמת מה את מנסה לגרום לי: לפרגן לי: די אם אדע שהבעת בפני אחרים שביעות רצון ממני, ממה שעשתי או אמרתי... ואם קניתי לעצמי איזה גאג'ט אפילו תמוה בעינייך, קני לי את הגדלת הזכרון או איזה פלג-אין בשבילו. (או אז בחיי שתופתעי כשאת תקני לך את הנעליים בשבע מאות השקלים). להביע אהבה, חיבה וכיו"ב: אממממ... טלפני אלי באמצע יום העבודה שלך אימרי לי כמה את... מתגעגעת. כן ממש כמו שאת היית רוצה שאני אעשה. בסוף היום כשהילדים הלכו לישון? הציעי "לילה לבן" והפתיעי בצידנית מוכנה עם שמיכת פיקה, שני גביעי יין, יין טוב וסלסלת פירות (עם המון פסיפלורה ותות וכדורי מלון) - ולחוף הים! אם את לא תעשי זאת, ראי הוזהרת אני מתכוון לעשות כך בדיוק! ליום הולדת (שלך או שלי) קני לנו כרטיסים למופע מוסיקלי, נופש באי יווני (מה דעתך על כרתים?) או כל דבר אחר אותו אנחנו אוהבים אך לא עשינו מזמן...

זושי1

New member
אני מרגישה הרבה בטחון כשמדברים

עלי, בחברה, ונותנים לי מחמאות, אבל רק אם באמת מגיע לי, ורק אם זה קשור לנושא של השיחה. גם מאוד חשוב לי "שיחת עובד מעביד...פעם ב..." או "שיחות סיכום" כשמסיימים איזה תהליך לדוגמה: כשחוגגים יומולדת, או כשיצאו האורחים מהבית ונשארנו לבד...להגיד בעיקר את הדברים הטובים, אבל אפשר גם לתת ביקורת...אם יש גם דברים טובים להגיד..לא אכפת לי. אני מספרת לו תמיד, מה אמרו עליו, בשיחות שלי עם אחרים במיוחד אם אמרו עליו דברים יפים ...ותוך כדי כך משרבבת את דעתי וכך מפרגנת לו....בדרך אגב, לאורך שיחות החולין, זה משתלב יפה וזה כמו לתת פרחים מדי פעם...

אסקורט

New member
לי חשוב...

לי חשוב שהפירגון יהיה קונסיסטנטי. הרבה פעמים אנשים מפרגנים ביד אחת ולוקחים ביד שניה. למשל להגיד לי שאני אמא נהדרת ואז לבקר אותי על כל דבר שאני עושה כאמא זה ממש לא זה. חשובה לי גם הספונטניות ושהיוזמה תגיע מהצד השני. כלומר לא להגיע למצב שאני צריכה להסב את תשומת הלב של הצד השני שמגיע לי פירגון. אני חושבת שהרבה אנשים לא מבינים שלפרגן לצד השני יעשה גם להם רק טוב. לא ברור לי איך מחמיצים אמיתה כל כך פשוטה ונכונה אבל ראיתי את זה קורה במו עיני כל כך הרבה פעמים... לפרגן אגב בעיני זה לא רק לתת מחמאות אלא גם לא לשים על הצד השני ציפיות לא ראליות. לתת לצד השני מקום להיות אנושי: זה גם פירגון בעיני ואולי אפילו חשוב יותר ממחמאות. המשמעות של להיות סלחן כלפי טעויות קטנות של הצד השני היא שבעצם אתה לא בוחן אותו בקטנות. זה לומר אני חושב שאתה נפלא באופן עקרוני ופיספוסים קטנים לא ישנו את התמונה הזאת... הרבה פעמים שמו את הטעויות שלי תחת זכוכית מגדלת ואת ההישגים שלי לקחו כמובנים מאליהם... יש מילה שהיא ההפך מפירגון? אולי נוגריפ?? הדוגמא הזאת זה נוגריפ במיטבו...

אלמרה

New member
אוי לבושתי, לכלימתי...

ממש עמדתי בפינה שעה שלמה עם הפנים לקיר. בוש ונכלם מהגישה השונה שלי לפרגון לעומת מה שהנשים המיוצגות על ידי אסקורט מבקשות. כאן אולי נחשף עוד רובד בהבדל בגישות של גברים ונשים - אפילו על אופן הפרגון (כאשר מוסכם כבר שצריך פרגון); בא "תרנגול" ומדבר מוחשית על מוצר מוחשי, פעילות מוגדרת ולאישה (האולטימטיבית) מה בסך הכל דרושים? - עקביות בלי כפל לשון. - ספונטאניות (פרגון יזום אקטיבי ולא מוזמן ובמשיכה). - מיצוב נכון ורמת ציפיות מתאימים. אני נפעם לנוכח התובנה כמה פשוט לספק צרכי פרגון של אישה, היא מן הסתם גם תעריך גם תכשיטים וגם מתנות, אך בעיניה יש ערך רב יותר למצרכי הנפש ופחות למוצרים ברי קיימא. פרגן לה אל ת"נוגריפ" לה. אסקורט? האם תפרגני לי הזדמנות שניה לעשות עלייך רושם חיובי ראשון?

אסקורט

New member
פרגן אפרגן

אבל אין צורך. עשית רושם מצויין גם בפעם הראשונה... אני בכל אופן מפרגנת לך באופן אישי כאלמרה ובאופן ציבורי כגבר מודרני את הזכות להיות שונה ממני ואת הזכות לא להבין אותי מבלי שאסביר...

אלמרה ידידי..../images/Emo13.gif

אין לך במה להתבייש. ראשית, אף אשה, וגם לא אסקורט יקירתנו, לא יכולה לבדה לייצג את כל המין הנשי, וכך, גם אתה לא יכול לבדך לייצג את כל המין הגברי. שנית, לא נחשף כאן רובד בהבדל הגישות לפרגון הין גברים לנשים. גם לי חשוב מאד שהפרגון יהיה ספונטני וקונסיסטנטי, ושאני לא אצטרך להביע רצון לפרגון, כי בלי אלה אני ארגיש מרומה.
אני לא רוצה פרגון עם ציפיות יתר, כי אם אין לי את הבטחון, אני אשער שאני עומד לאכזב את המפרגנים, והלכה כל ההרגשה הטובה מהפרגון.
פשוט הבנתי את שאלתה של אסקורט, "איך לפרגן", לפי הדוגמאות שהיא הביאה, כך שהיא שואלת מה להגיד, ולא איך ובאילו נסיבות. שבת שלום לכולם.

אסקורט

New member
הבהרה: דווקא חשוב לי יותר מתי ואיך

דווקא חשוב לי יותר מתי ואיך. המה תלוי בי ובמה שיש לי להגיד. לא אוכל לפרגן משהו שאני לא מאמינה שהוא נכון גם אם תגידו לי שזה מה שגברים רוצים לשמוע...

אלמרה

New member
והבוקר קבלתי פרגון מאישה יקרה....

צלצלה ואמרה שרצתה רק לשמוע את קולי בתחילת יומה. פתאום! החום בפני עלה, קצב הדופק הואץ וכן... הומחש לי שזה סוג הדברים ש"מפרגנים" יותר מכל צעצוע או טיול או כל דבר חומרי...

אלמרה

New member
../images/Emo51.gif משהו פה דפוק!

אני מודה ומתוודה כי אני חש הכרת תודה לפורום הזה וזה אותי מפתיע, באמצעותו אני אישית מרוויח המון! כמו שבצעתי שינון של vocabulary לפני בחינה בתיכון ע"י כתיבה חוזרת של המילים, כך גם כעת צצות ועולות לי תובנות (שחשבתי שכבר הטמעתי) תוך כדי שאני כותב כאן. אבל חשבתי שאני כבר יודע מספיק כדי לתרום מהנסיון שלי לאחרים! מסתבר שלא, ואני לומד כל יום מחדש, תרומתכם הגולשים והגולשות כאן - משמעותית וניכרת - על כך תודה עמוקה. אז משהו פה דפוק! למה רק אני? היכן הם הגברים שיתרמו לאחרים ותוך כדי גם ירוויחו בעצמם?

אסקורט

New member
אלף: אתה לא לבד!!

אלף: אתה לא לבד! חובק חולם מחזיק מעמד יפה בנתיים וגם גברים שהבליחו לרגע קט בשמי הפורום תרמו תרומתם ואולי גם הרוויחו בעצמם את כל מה שהם כרגע מסוגלים לקבל מהפורום. בית: כאישה אני יכולה להגיד לך שעם גברים צריך סבלנות, לפפעמים לוקח להם הרבה זמן להפתח וצריך לרכוש את אמונם קודם לכן. גימל: בבקשה אל תעשה את הטעות הגברית הרווחת של לקחת את כל העולם על הכתפיים שלך. גם אם אתה הגבר היחיד שלומד משהו ומרוויח מהפורום זה כבר המון... הרווח של גברים אחרים זה בעיה של גברים אחרים... אני באופן אישי אמנם איני גבר אבל גם כן שותפה לתחושת הרווח מהדיון והבמה שיצרת... אסקורט

just yael

New member
המחשה נפלאה...

כבר אוהבת אותה...את אותה אישה יקרה.... כלבבי... המשך להנות מאותם משפטים פשוטים מילים, פשוטות, אמיתיות... והדגש על אמיתיות, שבאות מהלב... שוות יותר מאלף יהלומים או אביזרים יוקרתיים....

אלמרה

New member
../images/Emo24.gifתודה לך יעל ../images/Emo140.gif

אני מברך אותך על הצטרפותך לפורום. אכן החום הנובע מחיבוק מלטף, יקר מפז.

לא יכולה לדבר בשם הנשים כולן

אך עבורי פרגון הוא בחיבוק, מבט, לפעמים במילה לעומת זושי למשל שזקוקה לפרגון בחברה עבורי הוא חשוב יותר ברגעים של בינו ובינה לעומת זאת אלמרה מוצרים ברי קיימא לפחות עבורי אינם מביעים פרגון (נו טוב, אשמח לקבל אחת, שושנה ).

רות 2

New member
הרשו לי לפרגן.... לפירגון שלכם

כל דרך שבאה לפרגן.. לצד שממול, זה ה פירגון... בה' הידיעה מבחינת המפרגן.. משתתפים בזה ...לא רק הנושא שבפירגון..אלה גם העיניים ,שפת הגוף וטון הדיבור.. איך מפרגנים, מתי,כמה,... גם פה אין נוסחאוות... עניין של להרגיש ולהגיש ,לתת ולהרגיש מקבל.... (רות ברגע שכולו שירת הלל לפירגון..)

אלמרה

New member
../images/Emo24.gifברוכה הבאה רות2

אהבתי מה שאמרת אכן אין כמו שפת הגוף... הפרגון שלי לעצמי הוא כשאני מרשה לעצמי להיות מי שאני באמת מול ולנוכח אנשים זרים אז כאשר שפת הגוף באה לידי ביטוי. אני סבור כי שפת הגוף איננה תחליף לשפה הורבלית אלא משלימה אותה, ובעוד אני למד אודות אנשים על פי שאלותיהם ולא על פי תשובותיהם, אני את עצמי מציג נכון יותר ורוצה להשפט על פי מה ששידרתי במלל ובשפת הגוף.

just yael

New member
האם הנשים...כולן אוהבות אותו פרגון?

יודעת ומודעת לעובדה שגברים ונשים...כנראה לא הגיעו מאותו כוכב... ושישנם דברים שהם ממש, אבל ממש ...שונים בתפישת העולם שלהם...(יודעת שחוטאת בחטא ההכללה...ובכל זאת ...) אך...האם כל הנשים אוהבות אותו פרגון? יש שתכשיט יקר ישמח את לבבה יש שמחמאות מול חבריה יעלו חיוך על שפתיה יש שעזרה עם הילדים בבית יש שארוחה במסעדת פאר, או גיהוץ כרטיס אשראי בחנות בגדים יוקרתית יעשו את שלהם... ויש שחיבוק אמיץ ומבט עמוק וחם שאומר הכל משפט קטן ופשוט שמביע תחושות (רציתי לשמוע את קולך, חסרת לי היום, מחכה לראותך....) או לחילופין זריחה משותפת מהאוהל על הר במדבר...יעשו לה את זה פי אלף מכל יהלום...

למעלה