שאלה לגברים. בעצם..גם לנשים..

שאלה לגברים. בעצם..גם לנשים..

מכירים את המצב רוח הזה (או שזה רק אצלי בבית) שהבעל/ אתה חוטף מצב רוח דכאוני והולך לישון? בד``כ אנחנו שוכבים ערים במיטה (אחרי שהשכבנו את הקטנה) ומדברים לפעמים עד השעות הקטנות של הלילה.. אני כ``כ נהנית מזה. אבל יש מצבים שהבנאדם נכנס למיטה בקריז מסובב לי גב ונרדם! פעם כששאלתי אותו,הוא ענה שהוא עייף,אבל רואים שזה לא זה. זה נראה כאילו משהו מטריד אותו..יותר מידי! מה עושים?אני לפעמים ממש מחכה לשיחות נפש האלה בלילה, והוא נרדם.. ובבוקר בנאדם חדש! מצברוח מוכר אצל גברים,או שיש לי משהו חריג?

../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

אצלנו זו דווקא אני לעיתים... קבלי המון
אם סתם בא לך שחנ"ש- הניחי לו... לפעמים צריך לדעת להרפות... אם את נסערת/פגועה/זקוקה לו נפשית- אצלנו מעירים במצב כזה. חלומות נעימים
"לקום מחר בבוקר עם שיר חדש בלב, לשיר אותו בכח, לשיר אותו בכאב, לשמוע חלילים ברוח החופשית ולהתחיל מבראשית"...

אצלנו יש חוק

הולכים לישון תמיד בהסכמה. אם רבים - לפני שהולכים לישון משלימים. אם מישהו עייף הוא מתנצל שהוא הולך לישון מוקדם.

אולי הוא באמת עייף?

גם לי זה קורה, כשאני עייף... אין עם מי לדבר..זה לא חייב להיות דיכאון, פשוט הבנאדם ע י י ף !!

ברור שזה לא מראה

על איזה משהו דרמתי במיוחד כי זה קורה הרבה ולהרבה בלי סיבות מיוחדות מידי
אבל זה בהחלט לא מצב אידיאלי בחיי נישואים... אני אישית כבר שכחתי מה זה להתעצבן מהתופעה הספציפית הזאת כי יש לי ענינים יותר משמעותיים בחיינו שזקוקים לפתרון וגם להם אינני מוצאת לצערי
בכל אופן הלוואי וזאת תהיה הבעיה הכי בעיתית שלכם בתור זוג!

מיקי*

New member
זה ישמע לך אולי מוזר אבל יש טענה מחקרית

הטוענת שגם לגברים יש תופעות של מחזור כפי שיש אצל נשים. אז נכון שזה לא מתבטא באותן התופעות הפיזיולוגיות (ב"ה), אבל בהחלט התופעות הנפשיות והדכאוניות לעתים חלים גם חלים. אז תנסי לשים לב האם תופעה זו קורית בזמנים קצובים אזי יתכן והוא מאלה שהדבר מתרחש אצלם.

מיקי*

New member
כן כן!

הקץ לתלונות הנשיות. מתברר שגם גברים סובלים ממצבי רוח פעם בחודש, ובעוצמה רבה יותר התסמונת הקדם וסתית, שגורמת מצבי רוח משתנים, אובדן ריכוז והתנהגות בלתי צפויה, ידועה כתופעה נשית מובהקת. מחקר חדש מוכיח שגם גברים עוברים שינויים פסיכולוגיים חודשיים, באותה מחזוריות כמו הנשים. במחקר שנערך באוניברסיטת דרבי, עקבו אחר 50 גברים ו-50 נשים. הם נשאלו לאורך חודש על סימפטומים של כאב, אובדן ריכוז, ושינויים במצב הרוח. התברר שכל הסימפטומים שדיווחו הנשים ויוחסו באופן ישיר לתסמונת הקדם וסתית, דווחו גם על ידי הגברים - ואפילו בעוצמה חזקה יותר. התוצאות המלאות של המחקר יפורסמו רק בחודש הבא, בכינוס אגודת הפסיכולוגים הבריטים. החוקרים בראשותה של ד"ר איימי אאובילק מתכוונים עתה לבדוק מה הם הגורמים הנפשיים לתופעה, שעד כה יוחסה לשינויים הורמונליים בגוף האישה. כמו כן תיבחן מחדש כל ההתייחסות החברתית והמשפטית לסינדרום הקדם וסתי. היום מאובחנות בבריטניה תשעה מיליון נשים כלוקות בתסמונת קדם וסתית ומטופלות בתרופות.

מיקי*

New member
למשל: מחקר: גם לגברים יש כאבי מחזור

גם גברים סובלים מסימפטומים של מחזור חודשי: פעם בחודש תוקפים אותם התכווצויות בבטן, עצבנות, כאבי ראש ועייפות – כך טוען מחקר חדש שנערך באוניברסיטת דרבי בבריטניה "ייתכן כי מקורם של הסימפטומים הקשים – גם אצל הנשים – כלל אינו קשור לווסת אלא למקור אחר, שלא ברור לנו מהו", אמרה ד"ר איימי אובילאק, שערכה את המחקר, בעת שהציגה את ממצאיו בכנס פסיכולוגים באדינבורו שבסקוטלנד. "יש סברה שהמחזור הטבעי הביולוגי גורם לשינויים גם אצל גברים וגם אצל נשים, אבל החברה הדביקה אותם לאורך השנים רק לתופעת הדימום אצל הנשים", אמרה החוקרת. לדבריה, כשנשים עצבניות, הנטייה היא לייחס זאת לסימפטומים של מחזור חודשי, ואילו כשסימפטומים דומים מופיעים אצל הגבר, הנטייה היא לפטור אותם ב"היה לו יום קשה". במסגרת המחקר בחנו החוקרים 50 גברים ו-50 נשים בגילים זהים וביקשו מהם לענות על סדרה של 47 שאלות הנוגעות לסימפטומים של מחזור חודשי – מכאבים ועד תחושות שליליות. התברר שהגברים סובלים אפילו יותר הנשים: הם התלוננו אחת לחודש על סימפטומים קשים כגון דיכאון, אבל כמובן לא ייחסו זאת למחזור חודשי, אלא לגורמים אחרים דוגמת בעיות בעבודה, דאגות פרנסה ומחסור בשינה. הנשים, לעומת זאת, ייחסו את הסימפטומים למחזור החודשי.

למעלה