שאלה לגהי כמות האוכל.

שאלה לגהי כמות האוכל.

יהב בן 3 שבועות, ומשקלו ( לפני שבוע ) 4.500 ק"ג. הוא אוכל 90 cc בכל ארוחה, אך דורש כל שעתיים- שעתיים וחצי. מה לעשות? להגדיל את המנה ל120? זה לא הרבה מדי? אני ממש לא זוכרת.. אשמח לקבל חוות דעת.

shirka

New member
האם הוא מסיים את כל הכמות כל פעם?

אם כן תגדילי ל120 ותראי אם יש הבדל.(לא חושבת שזה יותר מדיי-אם הוא רעב כנראה שהוא זקוק לזה)

גאיה100

New member
שירה בת חמישה חודשים

ואוכלת את אותן כמויות
טוב נו, לפעמים היא זוללת בבת אחת 120 מ"ל
ולא כל שעתיים, כל ארבע (ולפעמים יותר) שעות בקיצור, תנסי להגדיל את הכמות ירצה יקח, לא ירצה, לא יקח כל תינוק והתאבון שלו

טוטי30

New member
תנסי להגדיל ותראי מה התגובה של יהב

בעקרון הקיבה שלהם עדין קטנה ולא יכולה להכיל כמויות גדולות, אבל עושה רושם שיהב תינוק גדול יחסית והוא דורש עוד קלוריות ולכן גם דורש אוכל כל שעתיים וחצי. אני בדעה שילד שלא רוצה לאכול - לא יאכל גם אם תתיישבי עליו... ומכאן שלדעתי כדאי להכין מנה גדולה יותר ולראות איך זה משפיע עליו. ממש ניסוי וטעיה. עדכני אותנו בתוצאות

galala

New member
אצלנו

יואב בן 5 שבועות שוקל כבר קרוב ל-6 ק"ג ועדיין לא גומר 120 בכל ארוחה ואוכל כמו שעון כל 3 שעות. ניסיתי להגדיל ע"מ לצמצם את מספר הארוחות אבל זה לא עבד אם הוא לא רוצה הוא לא אוכל ואם דוחפים לו הוא פולט. צריך כנראה לתת להם את הזמן שלהם להסתגל. יחסית מצבכם ומצבנו טוב, תינוקות יונקים בגילאים האלו לעיתים אוכלים גם כל שעתיים (נו-יתרון לפורמולה אחרי כל יסורי המצפון...) לגבי הגזים מהשאלה השניה שלך- לצערי אין פתרון קסם, גם אנחנו ניסינו גליכל וסימיקטל ומתחילים עכשיו גרייפווטר, וגם עיסויים ומה לא. שום דבר לא עוזר משמעותית זה רק עניין של גיל, גם פה הדבר היחיד שיעזור זה סבלנות בהצלחה

yaelli10

New member
אם התינוק דורש אז לתת

ולא לקמץ. אני תמיד נתתי לאלה יותר, היא אכלה כמה שיכלה. לתינוק מנגנון משלו, והוא עובד לפי ביקוש ולאו דווקא לפי היצע. כדאי שיהב ישבע וכך תגדילי את המרווחים לשלוש שעות וככה יהיה קל לשניכם. לא זוכרת כמה אלה אכלה בגיל 3 שבועות אבל היום בגיל 3 וחצי חודשים היא נעצרה על ה- 180 CC.

shirka

New member
גם נועה "נעצרה" על 180 בגיל הזה

ועד היום זה ככה (לפעמים היא אפילו לא מסיימת את זה) 4 ארוחות+ ארוחת לילה של 240 ומזה היא אוכלת 200-240. בין לבין מנסים אוכלים מעט פירות ירקות וביסקויט

shirka

New member
ושכחתי להוסף שארוחת לילה היא

רמדיה קורנפלור שנועה ממש אוהבת! (כי היא יותר מתוקה וסמיכה)

למעלה