שאלה לגולשי הפורום

שאלה לגולשי הפורום

האם אינכם רואים את האבסורד במאבקכם למען שחרור החיילים החטופים? שבכך שאתם פועלים למען שחרור החיילים אתם מזמינים בהכרח את חטיפתם של חיילים נוספים? הרי ברור כי גלעד שליט משלם עכשיו את המחיר על ויתוריה של מדינת ישראל בשנים עברו, ועל כך שמדינת ישראל גרמה לחטיפת החיילים להיות משתלמת! אם עכשיו ניכנע לכנופיות הטרור אין ספק שמקרי חטיפת החיילים רק יהפכו שכיחים יותר ויותר! לפעמים נראה שמי שנלחם למען השבת החיילים החטופים הוא שאוהב אותם יותר מכל - ואין ספק שאכן זה כך, אך אני מתנגד בתוקף לשחרור מרצחים (ובואו לא נשכח על איזה מחיר אנו מדברים - מאות ואלפי טרוריסטים) מכיוון שאני אוהב את חיילינו ואינני רוצה לחזק את אויביהם! אם מדינת ישראל לא היתה נכנעת ומשחררת אלפי מחבלים בשביל החזרת גופות בלבד(!) גלעד שליט היה היום בבית ללא ספק! ושאר החיילים החטופים היו עוד בחיים... אינני יכול ואין לי הזכות לבא בטענות כלפי משפחות החטופים, על כך שהם עושים כל שניתן להחזיר את קרוביהם. אבל אני באמת מאמין שלא להכנע למרצחים היא היא הציונות האמיתית ולא הכניעה לדרישותיהם המטורפות! יש לתת לגלעד שליט שלל עיטורים על החזקת מעמד בשבי למען מדינת ישראל. יש לעשות כל שניתן כדי להשיבו - אפילו להכנס למלחמה אם יש צורך, ובל נשכח שכולנו תמכנו במלחמה שלימים נקראה מלחמת לבנון השנייה, רק שלא רצינו לשאת בתוצאות... אינני רוצה כל סיבה הגיונית - ולא רגשית או אמוציונאלית - להכנע לדרישות הטרור. עם ישראל לא ירכין עוד פניו בפני הגויים! לא לשם כך הקמנו מדינה לתפארת!

לפי הגיון כזה:בלי פלשתינאים כלואים אין חטיפות

האמירה החבוטה והכמעט שיגרתית, ששחרורם של אלפי פלשתינאים שהיו כלואים בישראל בעיסקות חילופי-שבויים קודמות הביא לחטיפות הנוספות, היא לפחות שווה בדיקה. כי לפי הגיון דומה - אילו בכלל לא היו כלואים בישראל פלשתינאים בפרט וערבים בכלל (בשנים האחרונות - למעלה מעשרת-אלפים. כיום כמעט 12,000 !), לא היתה לארגוני-הטרור "סיבה" לחטוף ישראלים כבני-ערובה. אולי בכלל לא היה לה לשם מה לפעול במסלול הטרור... תודה, "גאיוס יוליוס" (איזה שם קיסרי יומרני), שישנן סיבות אחרות לטרור הפלשתיני בכלל ולחטיפות של ישראלים בפרט.
ואם נתייחס רק ל-2 פעולות-הגרילה שבהן נשבו גלעד, אלדד ואודי (כן. מבחינתם אלו פעולות-גרילה, כמו שמבחינתם עשרות ואולי אפילו מאות ה"מעוכבים לחקירה" שהועברו מרצועת-עזה ומיהודה ושומרון לבתי-כלא ומתקני-מעצר ישראלים בשנתיים האחרונות, בהם פוליטיקאים פלשתינאים כמו חברי-ממשלתם והפרלמנט שלהם, הם "חטופים", והלוחמים הישראלים שהעבירו אותם לשטח-ישראל הם החוטפים !)גלעד שליט תחילה, וכאשר הכריז אולמרט ש"לא נכנע לסחטנות טרוריסטים" ו"לא נכנס למשא ומתן עם חוטפים", גם אלדד רגב ואהוד גולדווסר 17 ימים אחרי גלעד, אם נתייחס רק ל-2 פעולות החטיפה האלו, הרי דווקא אי-הכניעה לדרישות החוטפים הראשונים הביאה לחטיפה הנוספת ! ומאז כבר היו כמה וכמה נסיונות נוספים לחטוף ישראלים, חיילים ואזרחים, שלמזלם של הנחטפים הפוטנציאליים נכשלו (גם אם אחדים מהם במחיר הרוגים). לסיכום: לא תמיד אמירה שחוזרים עליה שוב ושוב הופכת לאמת מוכחת ! אני כופר בקשר הישיר והבלעדי שבין עיסקאות-העבר לחילופי-שבויים ל"מחיר" שנדרש תמורת החזרתם הביתה של גלעד, אודי ואלדד. יתכן שההיפך הוא הנכון: ככל שנוכיח שאנחנו  מוכנים להפטר מאלפי הכלואים הערבים ולהניח להם לחזור לבתיהם ולבני-משפחותיהם, אולי ה-86% מהם (לפחות !) שירצו להניח מאחוריהם כל קונפליקט נוסף עם הישראלים, ולהתמקד בשיגרת חיים אזרחית פרטית, ואולי אחדים מהם יהיו אפילו מליצי-יושר לדרכי-פעולה אחרות מטרור כדי להשיג לעצמם מדינה פלשתינית רבונית משלהם !  ולפי ההגיון ש'קיסר' משמש לו פה שוב פה - חטיפות נוספות תתמעטנה עד שתפסקנה לגמרי.

עוד רמז לענין הגיונם של טרוריסטים

מתקופת המנדאט הבריטי בארץ-ישראל זכור ספור תלייתם של 2 הסמלים (סרג'נטים) של משטרת-המנדאט, כנקמת הארגון הצבאי הלאומי על הוצאה להורג של חברם. גם אז היתה חטיפה של בני-ערובה, כחלק מהמאבק הלאומי בכובש. זהו הגיונם של לוחמי-גרילה למען יעד לאומי (וישנן אלפי דוגמאות כאלו מעשרות זירות-מאבק ב-100 השנים האחרונות). תאר לעצמך, גאיוס (הייתי מעדיף לכנות אותך בשם העברי גיא), שנחטפים ישראלים כבני-ערובה לא לשם שחרור ערבים מכלא ישראלי, כי כבר אין שם כאלה, אלא כדי ללחוץ על פינוי התנחלות-מאחז-ישוב יהודי ביהודה ובשומרון. או לחילופין כדי אפשר חזרתם של כך וכך מאות ערבים לכפר-מולדתם בתוך השטח שבשליטת ישראל (למשל: תושבי 3 הכפרים שנמחו ב-1967בפקודת משה דיין מעל פני האדמה בין לטרון למודיעין, ובמקומם הוקם פארק קנדה לרווחת הנופשים מישראל). או - רק לשם האילוסטראציה - הערבים חוטפים ישראלים ומחזיקים בהם כבני-ערובה עם איום להרגם, כחלופה לפיצוץ של מבנה משרד-המשפטים הישראלי שבמזרח ירושלים, משהו בדומה לפיצוץ שבצע הארגון הצבאי הלאומי במלון 'המלך דוד' בירושלים, שהיה אז מרכז-עצבים של ממשלת המנדאט הבריטית, הצבא והמשטרה. כלומר: או שנפוצץ את הבנין הממשלתי שהקמתם על אדמה כבושה במזרח-ירושלים (אני משתמש בלשון שבה עלולים הם להשתמש. לא בלשוני) כדי שפנו אותו, או שנהרוג את X הישראלים שחטפנו ואנחנו מחזיקים בהם. תחליטו ! הגיון של לוחמים טרוריסטים. כדאי שנלמד אותו (אם כי רק לפני מעט יותר מ-60 שנים זה היה הגיון שלנו !), כאשר אנחנו באים להאבק בהם.

אכן

שום דבר איננו מוחלט ואין זה מדע מדויק... הכל השערות וכל אחד לפי דעתו (רק בהחלט מציקה ההשוואה הנוראית בין פעולות ישראל כלפי הבריטים לבין הטרוריסטים המושחתים הרוצחים תינוקות ונשים בלי אבחנה, אבל בואו לא נסטה מהנושא). ואולי גם אני הייתי קם ואומר שייתכן שדווקא שחרור השבויים והכנעות לדרישות תביא להקטנת החטיפות, ואולי שום דבר לא יעזור ועלינו פשוט לדאוג ליקירינו מבלי להתחשב בתוצאות, אבל העניין הוא כזה: ההסטוריה הוכיחה אחרת. לא הסטוריה של לפני מאות שנים, ולא פעם אחת ויחידה. שנים אחרי שנים מדינת ישראל החזירה אלפי שבויים מרצחים טרוריסטים למען גופות (וגם נרקומן אחד), והאם אותם מרצחים נהפכו פתאום "למליצי יושר"(אתה מאשים אותי ביהירות, ואני מאשים בתמימות יתר הגובלת בעיוורון) והבינו פתאום שזוהי לא הדרך????? להפך! חזרתם הביתה היתה רק בזכות אותם פעולות חטיפה, ומה הטעם להפסיק כשמוכח שמדינת ישראל חלשה מספיק כדי להכנע ללא תנאים לכל דרישה מגוחכת! הבסיס לעיוורון שלך נובע מהשוואתך את אותם מרצחים לעם ישראל, וגם אתה נגוע באנטישמיות כלפי אתה עצמך. אין לך האומץ לבא ולהצהיר זהו ביתי, וכיצד אתה מצפה שאויבינו יכירו בזכותך כאן אם אתה עצמך אינך מכיר בה ומאשים את עצמך בפעולות טרור, או לחילופין מצדיק את פעולות הטרור כלפיך. כל עוד לא נרים ראשינו ונגיד לא עוד! לא יהיה לנו סיכוי להתמודד מול אויבינו. אנחנו הבאנו על עצמנו את המכה הזאת. אולי זה באמת מגיע לנו

למעלה