שאלה לגיא בן צבי - אלטרנטיבה לפלסטיק רך

שאלה לגיא בן צבי - אלטרנטיבה לפלסטיק רך

דניאל שלנו מתנייד כבר, אבל עדיין נופל לא מעט. אני מחפשת פיתרון לריפוד הרצפה. ליותם היה כזה: http://www.amazon.com/gp/product/B0...&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938631&pf_rd_i=507846 לפני הסביבה הנקייה. החומר הוא כפי הנראה EVA - הנה ההגדרה בוויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Ethylene-vinyl_acetate שם נאמר שזה חומר עם יחסית מעט VOC, אבל אני תוהה. גם לדניאל יש כפי הנראה אלרגיות ורגישויות, ואני מעדיפה לצמצם חשיפה לכימיקלים. גם זכור לי שזה היה בעל ריח חזק למדיי. מה אומר, גיא? זה בטוח? או להימנע? אלטרנטיבות שחשבתי עליהן: לצפות את זה באחד המוצרים של AFM SAFECOAT (שלחתי להם שאלה) לשים מעל לזה שמיכה - הבעיה היא ששמיכה היא לא מדיום אידיאלי לזחילה שטיח (עם זה יש בעיות אחרות אבל לפחות אני יודעת איך להתגבר עליהן) אריחי שעם (אבל גם שם הדבק כנראה רעיל...) אשמח לעוד רעיונות. תודה מראש!

guybz

New member
הי תמי, לדעתי אין בעיה עם המזרונים הללו כל

עוד הם לא מסין. EVA לא נחשב לחומר רעיל ואיננו מכיל מרככים מהסוג שהופך מזרוני PVC לרעילים. עם זאת זהו חומר דליק וצריך לקחת זאת בחשבון. במידה והוא מוגדר כחסין אש fire retardent אז סביר להניח שהכניסו בו תוספים נגד אש והם בעצמם רעילים, ביחוד במקרה של שריפה. אבל בסה"כ ברמת המודעות שיש כיום בארה"ב נראה לי שמה שנמכר לתינוקות הוא בטוח, שוב כל עוד הוא לא מסין כי מסין עלול להגיע כל רעל במסווה של מזון אלים... אם את רוצה להיות סופר בטוחה חפשי מזרון נאופרן Neoprene. נאופרן הוא חומר לא אלרגני בעל תכונות מכניות דומות מאד ל EVA מוקצף אבל הוא איננו תרמופלסטי, כלומר לא נמס בחום, אלא הוא גומי כלומר הוא פולימר תרמוסטי. אני מניח שמזרון נאופרן באותן מידות יעלה הרבה יותר. זה חומר ממנו עושים בגדים כים מבודדים כמו חליפות צלילה והוא מיועד למגע הדוק עם הגוף. הוא יותר עמיד מEVA בשחיקה וקריעה (EVA איננו חומר עמיד במיוחד ותינוק עם שיניים וציפורניים יכול לקרוע אותו די בקלות) גיא

guybz

New member
תלוי מה אתה מחפש. המיניסל הוא כנראה פוליאתילן

מצולב והוא קשיח יחסית בשביל לשמש מזרון רך ודק. כלומר הוא לא בדיוק כמו גומי המשמש לתינוקות על הרצפה. נאופרן הוא ממש גומי מוקצף.בנוסף לכך המיניסל אמנם לא מכיל מונעי בעירה אבל הוא דליק... לעומת זאת נאופרן יחסית לא דליק. לאותה חברה יש גם נאופרן. אולי תזמינו חתיכה מכל סוג ותראו מה יותר נעים ונוח על הרצפה... גיא

minicell = EVA

וזה תוצרת ארהב. הזמנתי, אדווח אם יהיה על מה. ושוב תודה על העזרה.

למעלה