שאלה לגיא בן-צבי / מומחים אחרים לאומגה3

מארשמלו

New member
שאלה לגיא בן-צבי / מומחים אחרים לאומגה3

שלום, אני מחפשת אומגה3 ממקור צמחי בלבד לילדים צמחונים (למעשה, כמעט טבעונים לחלוטין) אדוקים. אני מודעת לבעיות בספיגה של האומגה ממקור צמחי, אבל, זה אולי עדיף על כלום? התזונה לרוב מאוזנת ומכילה דגנים מלאים, קטניות, אגוזים והמון פירות וירקות (פה ושם, מעידות עתירות צבעי מאכל). אשמח להמלצה, תודה!

razgalili

New member
האם הילדים שמדובר בהם נמצאים בספקטרום

האוטיסטי? אם כן דגנים, מלאים או לא, הם לא ממש רעיון טוב. לילדים על הספקטרום האוטיסטי תזונה ממקור צמחי בלבד היא ברוב המקרים לא מועילה אלא מזיקה. תזונה ממקורות צמחיים בלבד תהיה חסרה כמה ויטמנים חשובים ובמיוחד B12. תיסוף מינמלי של ביצים ומוצרי חלב נדרש כדי למנוע נזקים נוירולוגיים קבועים. דבר זה נכון גם לילדים מחוץ לספקטרום האוטיסטי. אין מקור טוב לאומגה שלוש ממקור צמחי. המקור העשיר ביותר הוא שמן פשתה שלא מכיל את הצורה הפעילה של השמן. הגוף צריך להסב את המקור משמן הפשתה לצורות הפעילות, תהליך איטי ולא יעיל ופגום אצל הרבה אנשים. כמויות השמן שצריך לאכול בשביל לאפשר את זה הן גדולות, לוקח לפחות שלושה חודשים עד שתהליך ההסבה בגוף מגיע לרמות פעילות, ושמן הפשתה מכיל מרכיבים שעלולים כשלעצמם להיות רעילים בכמויות כאלה. שמן דגים עדיף בהרבה.

מארשמלו

New member
לא בספקטרום פשוט

ניסיתי למצוא את גב"צ כאן. תודה על ההתייחסות המקיפה. ויטמין B12 מתוסף בכדורים וב"אוכל קצת רקוב" (מותסס) וירקות מהגינה לא שטופים, שלדעת הטבעוני המשפחתי, מכילים כמות גבוהה של B12 (לא בדקתי, ועל כן הכדורים). אומגה 3 של גיא נתתי לצעירה עד שקישרה בינה ובין החיות שאינה מוכנה להרוג, כולל כל מה שזז, וכל מה שזז מייצר (ביצים, מוצרי חלב. עם דבש יש לי עוד כמה ימים של חסד). אין לי יכולת לשנות את תזונתם לבשרית או אפילו צמחונית, לכן אני מעוניינת, במסגרת ההגבלות, למזער נזקים. שאלתי היא, בהנחה שתהליך ניצול האומגה ממקור צמחי אינו פגום, מהי האומגה הצמחית הטובה ביותר? מאיזה מקור - אצות? פשתן? אגוזים? ואיזה יצרן הוא המועדף? (לכמוסות) תודה.

razgalili

New member
אולי קריל?

קריל הוא פלנקטון, שהם יצורים רב תאיים, אבל מיקרוסקופים. יש סכוי שאת זה הילדים יסכימו לאכול?

מארשמלו

New member
בהחלט נשמע לי מתאים!

נראה לי שעם פלנקטון אני יכולה להתמודד
איפה אפשר להשיג אומגה 3 מקריל?

מארשמלו

New member
האם למישהו יש ניסיון עם שמן קרילי?

קניתי את השמן הקרילי של NATURE'S WAY. האם יש למישהו ניסיון עם מוצרים של החברה ושמן קרילי בפרט? תודה.

זה מינון נמוך מאד פר קפסולה- שימי לב כמה לתת

שלום לך, המינון המצורף בטבלה הוא לשתי קפסולות. אומגה 3 נטו יש שם די מעט. סה"כ 150 EPA עם 90 DHA לשתי קפסולות. אינני יודעת בת כמה ביתך, אך אם היא גדולה, תצטרכי לתת לפחות 4-5 ויותר קפסולות ליום, כדי לראות השפעת האומגה 3. לקריל אמור להיות היתרון של חומצות האמינו, אך הן לא מופיעות שם. אם זה עונה על הקריטריונים של ביתך, אז זה עדיף על שמן פשתן בכל מקרה.

אם אני זוכרת נכון, אצל עודדה פלד במכבים יש

היא מוכרת למטופלים מוצר של אומגה 3 מיובא שרובו מיוצר מקריל. את יכולה לברר בקליניקה שלה, במכבים.

למעלה