תשובה
1 אם היית גר בקוטג 60 על 60 מר (2 קומות) עם רעפים כשהתקרה מתחת לרעפים עשויה גבס זאת אומרת אתה לא צריך לבצע הנמכת תקרה ,ובקומה א ישנו מזגן 3 כס שמקרר בסדר את הקומה הבעיה שכל החום עולה למעלה 1 אתה בטח מתכוון לקור...
2 ישנם שלושה חדרים למעלה האם: א.מיני מרכזי ב.מזגן עצמאי לכל חדר ירדתי מדו מאייד 2 ראשית עשית טוב שירדת מדו מאייד... ועתה נגעת בסוגייה טובה ולכן ארחיב פה קצת את הדיבור בתקווה שמנהלים פה יכולים לשמור את הכתוב כמאמר או משהוא דומה: אני אישית מצודד במזגן עצמאי בכל חדר כאשר מדובר בחדרי שינה (כמו המקרה שלך) יתרונות מזגנים עצמאים א חלוקת קרור וחימום נכונה בכל חדר ב שליטה מכל חדר על הטמפרות ללא עלות נוספת ג שליטה על מהירות זריקת האויר בכל חדר ללא כל עלות נוספת (דבר זה לא ניתן למימוש במזגן מיני מרכזי) ד תצרוכת חשמל פחותה חסרונות מזגנים עצמאים: חסרונות מועטים... א ריבוי יחידות חיצוניות (עניין של יופי ואסטטיקה) ייתרונות מיני מרכזי א יחידה חיצנוית אחת חסרונות מיני מרכזי א על מנת שבכל חדר יהיה ניתן לקבוע את הטמפ´ יש צורך בתשלום נוסף של כ300-660 שקלים לחדר ב תצרוכת חשמל גבוהה :כאשר ברצוני לקרר רק חדר אחד המזגן פועל בתצרוכת של 3.5 כו"ס על מנת לקרר רק חדר אחד!! 3.נציג ענק המזגנים אמר לי שאין הבדל במחיר ההתקנה למיני מרכזי אבל אני אומר שאם אין הנמכת תקרה אלא רק צריך לחתוך מלבנים בתקרה למה לא צריך להיות הבדל 3 אתה צודק ,כעיקרון המחיר הכולל מורכב מ3 דברים עיקריים: א מחיר המזגן ב מחיר עבודה בסיסית ג מחיר הנמכת תיקרה כאשר נוריד את אחד המרכיבים המחיר יורד נ.ב ענק המזגנים הוא יקרן מאוד,היית מייעץ לך לעשות סקר מחירים ותראה שההבדלים במחירים יהיו מעל ל1500 שקלים(במחיר המיני כולל עבודה) לסיכום :אני הייתי הולך על שלושה מזגנים לשלושה חדרים ולא הייתי מתקין אצל ענק המזגנים...(ההרכבות אצלו מבוצעות אצל קבלני משנה העובדים בשיטת הקבלנות והשם אינו מעיד על האיכות במקרה הנ"ל נהפוכו) כמו כן הייתי ממליץ לך לבדדוק מחירים גם לא בחברות הענק כמו ענק המזגנים עולם המיזוג וכו´... אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות...