שאלה לגלמיש ולמיכל (פיטנגו. לשעבר)-עץ אלרגני

שאלה לגלמיש ולמיכל (פיטנגו. לשעבר)-עץ אלרגני

שלום לכן,
שאלה קטנה אך טורדנית עבורי.
לא קשורה לענייני העיצוב, אך לענייני גינון...

האם עץ ברוש טוטם נחשב כעץ אלרגני?
יש לי לצערי סוג של מאבק עם העירייה,עם כל הברושים ששתלה לי מסביב לבית..
היא טוענת שטוטם לא אלרגני,
והאגרונומים/ משתלות סיטונאיות אליהן פניתי טוענים שכן..ושאין על זה מחקר ברור, אך מאחר ומדובר בנגזרת של הברוש המצוי הוא אכן אלרגני..(אמנם עם פחות פריחה..)

יותר מאשמח לשמוע את חוות דעתכן,
תודה רבה רבה!

Ani15

New member
אני מציעה לפנות לרופא אלרגיות לייעוץ

ובתור אלרגית לברושים, הייתי תובעת את העיריה הזו.

תובעת על מה?

פרט לערד (לפחות פעם, אני לא מעודכנת אם זה עדיין תקף) שום עיר לא אמורה לספק אויר נקי מפריחות אלרגניות.

יותר מכך, הברוש הוא עץ מוגן

וכדי לעקור אותו נדרש היתר קק"ל מיוחד. קשה לי להאמין שיתנו היתר שכזה.
עקירת עצים מוגנים ועצים ותיקים בלי היתר, היא עבירה פלילית.
אני מקווה ששום עירייה לא תעבור על החוק הזה, ואם תעבור - תענש בחומרה.

כן, ברושים הם אלרגניים

חד משמעית.

ברוש מצוי 'טוטם' הוא זן מסוים של ברוש מצוי. למעשה, סביר להניח שמה שאת קוראת "טוטם" הוא בכלל זן אחר...

הברושיים פורחים בפברואר-מרץ-אפריל.
הם נמצאים בכל רשימות צמחים אלרגניים, למשל זו של המשרד לאיכות הסביבה.

גם זית, פקאן, אקליפטוס, חרוב, שיטה, אשל, דשא (!!!) ועוד המון עצים.
האלגרני מכולם הוא הזית.
לא תוכלו לגרום לעיריה לא להשתמש בעצים כלשהם בגינון הציבורי, אלא אם את תושבת העיר ערד.
גם לא תוכלי לגרום לשכנים, אם הם מתנגדים לכך בתוקף.

Ani15

New member
אין לי מושג אם יש חוק עזר עירוני כזה בערד

אבל אני כן יודעת שיש הצעת חוק (שמתגלגלת בכנסת מאז 2011) להגבלת שתילה של צמחים אלרגנים, ומן הראוי שרשויות מקומיות יפסיקו לשתול עצים אלרגנים (ובפרט בריכוז גבוה, כפי שמתארת פותחת השרשור) עד שיתברר החוק. במצב הנוכחי זה נשמע כמו "שיטת מצליח": בואו נשתול הרבה לפני שהחוק יעבור, ואז הקק"ל בכלל תאסור על גדיעת העצים האלה. בית המשפט יכול לתת "סעד זמני" עד לבירור החוק למניעת שתילה כזו.
אפשר לבדוק גם אם השתילה הזו אינה עבירה על "חוק אוויר נקי" שכבר התקבל.

חוק הגבלת נטיעות:
http://oknesset.org/bill/4521/
חוק אוויר נקי:
http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/SvivaAir/Laws/Pages/CleanAir.aspx

הרבה הצעות חוק מתגלגלות...

וחלקן אפילו עשרות שנים, וחלקן הרבה יותר דחופות ומשמעותיות... אבל כל עוד זה הצעת חוק זה לא תופס. זה דיבורים בלבד.
גם אחרי שהחוק נכנס לרשומות, יש תקופה מסויימת עד למועד בו הוא מופעל.

שתילת עצים לא רק שהיא אינה עבירה על חוק אויר נקי, אלא להיפך - עצים יוצרים אויר נקי!!!.

מה שכן, אפשר לפעול בדרך של מניעה - והתחשבות

אם לאזרח מסויים יש בעיה אלרגית חמורה,
הוא יכול לפנות למחלקת גינון בעיריה שלו, להפגש עם מנהל המחלקה, לספר על הבעיה שלו וגם להציג מסמכים רפואיים, לפנות לליבו ולרגשותיו של מנהל המחלקה, וזאת על מנת שלא ישתלו את העץ אליו הוא אלרגי ממש מול החלון שלו.
לא מכורח החוק, אלא מכורח התחשבות בתושב.

אחרי שהעצים שתולים, ובפרט הם הם עצים מוגנים, זו בעיה לעקור אותם.

מהכרות עם הנפשות הפועלות בהרבה ישובים, זו עלילה לייחס להם כוונות זדון של "בואו נשתול דוקא עצים אלרגניים" . למה עלילה? כי את מניחה שהם בכלל יודעים שהעצים הללו אלרגניים...

יואלהב

New member
אני יכולה לספר מנסיון שלנו. הבן שלי אלרגי

לפריחת עצי זית. אצלנו בעיר, הייה טרנד של שתילת עצי זית גם בבתים פרטיים וגם ברחבי העיר. הכי בעייתי היה בגן שלו היה עץ זית. הייתי צריכה להתחנן בפני מנהלת מחלקת הגנים שלפחות יגזמו את העץ בזמן הפריחה והיא הסכימה רק לאחר שהבאתי הוכחות שהוא היה מאושפז עקב התקף חמור. לאחר מכן פנינו לראש העיר, והוא החליט שלא ינטעו יותר עצי זית בעיר, אפילו כתבה גדולה בידיעות אחרונות התפרסמה. ואת חושבת שלא נוטעים יותר עצי זית בעיר? לאחר שנתיים בערך, כאילו כלום לא קרה ויש נטיעות כאלה בכל העיר. למזלי, עם השנים הבן התחסן וכבר לא סובל מהתקפים. אין חוק במדינת ישראל נגד נטיעת עצים אלרגנים בערים, ואם משהו עושה משהו, זה נדיר.

עצים אלרגניים..

היי לכולן,
ראשית מודה לכם מאד על התגובות המהירות והמעמיקות! מעריכה את זה!!
שנית,
העניין אכן סבוך עבורי מול ראשות העיר בה אני גרה.
עברתי זה לא מכבר לשכונה חדשה ו״ירוקה״ בהגדרתה.
בתב״ע של השכונה (שכידוע עבר מלא ועדות ואישורים ..) יש איסור מפורש על נטיעת עצים אלרגניים.
בתב״ע עוד מצויינים שמות העצים האסורים לנטיעה.
וברוש כמובן בינהם.
יש רשימה מכובדת שם..

בקיצור, אני שנים מאובחנת עם אלרגיות, (כולל לפריחת הברוש). ואף הגעתי למצב חמור והיה עליי לעבור ניתוח מורכב , מסובך עם החלמה מתישה בעקבות האלרגיה.

כאשר פניתי לעירייה על מנת לברר מדוע ניטעו ברושים מתחת לפרצוף שלי ומסביב לבית שלי, ובכל השכונה-
היא לקחה את הזמן, בדקה לטענתם עם אגרונום, מנהל מחלקת גנים ונוף עוד גורם נוסף- וטענה חד משמעית כי אכן ניטעו עשרות ברושי טוטם, וכי אין לי מה לדאוג כי ברוש טוטם אינו אלרגני. חחחח.
לאחר תגובתם התחלתי גם אני לחפור ולבדוק מול גורמים מקצועיים רבים; כולל אנשי מחקר מהאקדמיה וממערכות ציבוריות גדולות, (מחלקת בוטניקה מאוניב׳ תל אביב וירושלים, המכון הוולקני , פקיד יערות ארצי של משרד החקלאות וקק״ל), וכן שוחחתי עם 5 מנהלי משתלות סיטונאיות בארץ המוכרים טוטם.

וכלן טענו חד משמעית כי מדבור בעץ אלרגני, אולם לא כמו הזית.. וגם פחות מהברוש המצוי, אך עדיין אלרגיה.

הבעייה היא שכל עירייה שותלת עשרות ברושים כאילו מבלי להתחשב בנו,,האלרגיים..אבל
פה ניטעו לאחרונה עשרות, ומדובר בשכונה. חדשה לגמרי עם איסור נטיעת עצים אלרגנים.
אבל, למרבה הפלא או יש לו ר כצפוי..כאשר פניתי לעירייה היא מצפצפת עליי בקשת..

לא יכול להיות "פחות מהברוש המצוי"

כי הטוטם הוא זן מסויים של ברוש מצוי...
שמו המדעי המלא הוא : 'Cupressus Sempervirens 'totem
והשם העברי הוא: ברוש מצוי 'טוטם'. (את הזן רושמים בגרשיים).

לא רק הזן 'טוטם' אלא גם הזנים הדומים לו, שמכונים כולם בשם טוטם גם אם הם זן אחר...כולם ברוש מצוי.
והברוש המצוי הוא אלרגני. חד משמעית.
תגידי להם שהם מדברים שטויות
מי שאלרגי אליו, זו 100% אלרגיה. מה זה משנה אם יש יותר אנשים שאלרגיים לזית? זה הופך את הברוש ל "לא אלרגני"??? איזה שטויות...

אם התב"ע מונעת שתילת ברושים, אז שתילתם היא בניגוד להיתר. זה שווה ערך לבניה שלא עברה היתר. שיטפלו בזה באותה צורה בדיוק.
כלומר: שיבצעו העתקה לברושים ויטעו אותם במקום אחר. עכשיו בחורף זו העונה המומלצת להעתקת עצים אירופאיים, כולל ברושים. אז שיעשו את זה מהר, לפני הפריחה.

אתן מדהימות, תודה ענקית על העזרה,

אפנה לעירייה שוב ביום ראשון ונראה מה יגידו.
אמנם בצבא כבר הייתי ( לא מעט) ונלחמתי.. מסתבר שגם כאן צריך להילחם על הזכות לנשום נורמלי...

לא להאמין.

בכל מקרה,תודה רבה רבה לכן ( מיכל , רוני , אמי וכל המגיבות האחרות),
הפורום הזה הוא הרבה יותר מעיצוב!!!
( וסליחה שהשירשור התארך פה..ולא עוסק בעיצוב כלל..
)

רוני810

New member
בהצלחה.

ואם בעיריה יהיו אטומים - תדעי שאפשר לדבר בתכנית "יהיה בסדר" בשם בדוי, את לא חייבת להיחשף שם.

מרי פופ

New member
לא תמיד חייב שיהיה קשור לעיצוב

שיהיה לך בהצלחה במלחמה, אני איתך!
הבן שלי ובעלי מאוד אלרגים לברושים וזה סבל אמיתי שמכעיס אותי לשמוע איך מתעלמים ופוטרים אותו בלא כלום.

רוני810

New member
ממש חצופים. תנסי לפנות לתכנית רדיו יהיה בסדר,

בגלי צהל, של אסף ליברמן ואביב (לביא?)
יוצא לי לשמוע אותם בנהיגה בחלק מהימים (לא זוכרת באיזה ימים זה משודר), בין 3-4 אחה"צ (אולי מתחיל קודם, לא יודעת).
זה בדיוק מסוג המקרים שהם מטפלים בהם.
ומדהים איך אנשים נסחבים חודשים ושנים עם אטימות של מערכת, ואז פניה ל"יהיה בסדר" מסדרת את המצב בשנייה.
תנסי להקשיב לתוכנית ולהתרשם אם מתאים. לדעתי - הם יכולים לעזור לך במהירות להגיע לתוצאה רצויה, שבלעדיהם תיקח לך 10 שנים, אם בכלל.
מחזיקה לך אצבעות.
כאלה חצופים ורעים האנשים שמתעקשים על הברושים הללו בלי להתחשב באף אחד ושום דבר, כולל איסור בתב"ע.

גלמיש1

New member
אני מנועת תגובה כי אין לי מושג בזה

אבל מאחלת לך שהבעיה תיפטר בדרך זו או אחרת.

למעלה