שאלה לדבי אוכל עשיר בברזל

• פותח הנושא swann
  • פורסם בתאריך

swann

New member
שאלה לדבי אוכל עשיר בברזל

היינו היום אצל הרופא לחיסון ובדיקה כללית. מאיה בת 7 חדשים שוקלת 6.950 ובאורך 69 ס"מ. הוא אמר שהכל בסדר, יש האטה קצת בעליה במשקל אז שנתפוס קצת תאוצה בעניין המוצקים. בטוח נעשה את זה בארץ... שאלתי לגבי הברזל, כי פה לא נותנים טיפות ברזל והרופא אמר לתת דייסות כי בין גיל 6 חדשים ל-9 חדשים יכולה להיות בעיית ברזל. ניסינו דייסות לפני כמה שבועות ונראה לי שזה עשה למאיה גזים אז הפסקנו לגמרי עם הדייסות ועברנו לאט לאט לפירות (פעם ביום). אנחנו יכולים לנסות אותן שוב, אבל הייתי מעדיפה לתת לה אוכל יותר טבעי שעשיר בברזל. יש המלצות לאוכל עשיר בברזל? אגב, כרגע מאיה אוכלת פעם ביום פירות (רק טעימות, לא ארוחה שלמה), ויונקת. תודה !

ronnieyuval

New member
מזון עשיר בברזל

בשר - בשרים אדומים, כבד, הודו (נקבה הכי טוב), וגם עופות אבל קצת פחות. קטניות - עדשים הם מקור מצויין לברזל! וגם מאוד טעים. גם בקטניות אחרות יש ברזל אבל קצת פחות. (שעועית, אפונה...) פירות - יש המון ברזל באוכמניות! והילדים מתים על זה. אגב, איזה דייסות ניסית? דייסת אורז היא הכי עדינה לבטן. וחוץ מזה, לא הבנתי אם היתה בעיית ברזל או שזה רק ליתר בטחון. אצלנו היה המוגלובין נמוך ולכן יובל מקבלת מולטיויטמין המכיל ברזל.

swann

New member
ליתר בטחון

אבל נראה לי שכל המאכלים שציינת הם עדיין מודקמים לשלב שלה. ננסה דייסות שוב עד שנתחיל בשר...

ammy

New member
את יכולה להוסיף אבוקדו לפירות ,זה

לא מקלקל טעם של פירות.באבוקדו יש הרבה ברזל

סיוני,כשתהי בארץ

תקני 2-3 צנצנות קטנות של טיפות ברזל, ותני לה 4 טיפות ביום. היא עוד לא מוכנה לכל ההודו/קטניות/טחינה וכו'. נשיקות

למעלה