מתכון לתבשיל בשר וסלרי:
קילו וחצי בשר כתף מס' 5 חתוך לקוביות 2 בצלים גדולים קצוצים גס 4 שורשי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות 1 גבעולי עלי סלרי קצוצים עם העלים 6 שיני שום כתושות מלח/פלפל שחור/כפית כורכום שמן קנולה **** מטגנים בסיר עמוק את הבצלים עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן עד להשחמה. מתבלים ומערבבים היטב. מוסיפים מים לכדי כיסוי הבשר (בערך 3-3.5 כוסות), מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי לפחות. מוסיפים את הסלרי וממשיכים לבשל עוד שעה עד להסמכה וצימצום הרוטב.