שאלה לדוקטור הנחמד

שגיב5

New member
שאלה לדוקטור הנחמד

כתוצאה מתלונה על עייפות עשיתי בדיקות דם: בבדיקה הראשונה היה ככה: ALT (GPT) 111 ו AST 60.00 לאחר 4 ימים עשיתי שוב בדיקת דם ואלה התוצאות ALT 101 ו AST 57 . אין לי לא צהבת A/B/C. שלחו אותי לאולטראסונד כבד. אני בן 23 עם כולסטרול 255, עוד נתונים עליי.... בריא בד"כ . ב1 למאי עשיתי בדיקות והכול היה מצוין.כולל כולסטרול. בבדיקות הראשונות והשניות הרופא אמר שחליתי במחלת הנשיקה בערך בתקופה בין מאי לנובמבר. האם זה יכול להיות סרטני? סרטן המעי הגס או משהו דומה? עליי לציין עוד משהו חשוב שמאוד מפחיד אותי, העובדה ש אני משלשל כבר 11 ימים, ויש לי מן גזים כאלה בבטן, לפניי שהם יוצאים החוצה. וזה מאוד מפחיד אותי ואני חושש כי שלשול במשך 11 יום זה חריג. אני מקווה שזה הפורום הנכון, כבר התייאשתי דוקטור. תודה רבה לך.

הפרעה בתיפקודי כבד

שלום רב החשש לסרטן במקרה שלך ובגילך נמוך הגורמים השכיחים להפרעות בתיפקודי כבד הינם וירוסים (גם וירוס של מחלת הנשיקה יכול לגרום להפרעה בתיפקודי כבד), תרופות, כבד שומני (יכול להיות קשור עם השמנה סוכרת) ועוד. לא ציינת מה הממצאים באולטרסאונד כבד. האם יש אבנים בכיס מרה? גם אבני מרה יכולים ליצור הפרעות מהסוג הזה. הסיכוי לאבני מרה בגבר צעיר נמוך. גם השלשול דורש בירור למשל תרביות צואה ואם הוא נמשך זמן רב לשקול קולונוסקופיה (בדיקה אנדוסקופית של המעי הגס). מחלות מעי דלקתיות יכולות לעשות גם שלשול וגם הפרעה בתיפקודי כבד. לסיכום, דרוש בירור על ידי גסטרואנטרולוג ומגוון האפשרויות רחב. עם זאת אין מקום ליאוש או לחרדה הניכרת מפנייתך. שוב, הסיכוי שמדובר בממאירות נמוך מאוד. הסיבות השכיחות להפרעות הנ"ל חולפות או ניתנות לטיפול. דר קריב

למעלה