שאלה לדיאטניות ולשאר בקשר לקלוריות

4maya

New member
שאלה לדיאטניות ולשאר בקשר לקלוריות

אני מקווה שאצליח לנסח את השאלה כך שהיא תהיה ברורה: אם שני אנשים אוכלים לארוחה את אותו מס' קלוריות, ניקח לדוגמא 100 קלוריות. אחד האנשים אכל ירקות וגבינה והגיע ל-100 קלוריות. האיש השני אכל עוגיות וופלים (למשל) והגיע ל-100 קלוריות. בסך הכל הצריכה הקלוריות של שני האנשים באותה ארוחה זהה. השאלה שלי היא האם השוני בין המאכלים שצרכו שני האנשים נחשבת? כלומר - האם אדם שסיים את היום עם 2000 קלוריות שהגיעו מופלים, עוגיות וכו' יהיה כמו אדם שסיים את היום עם 200 קלוריות שהגיעו מירקות, גבינות וכו'? האם הגוף יודע להבחין האם הקלוריות הגיעו ממוצר בריא או לא? מקווה שכוונת השאלה מובנת. תודה לעונים !

dancing machine

New member
זה תמיד עובר לי בראש

אם זה משנה את הרכב הגוף, אם למי שאוכל אוכל פחות בריא ויותר שמן באותה צריכה קלורית יהיו אחוזי שומן גבוהים יותר בגוף, וכו'... כי אני מקפידה על מזון בריאותי, אבל לא פעם אוכלת ממנו יותר מאשר שחברות שלי אוכלות שוקולדים וג'אנק.. אני אוהבת לאכול :) אז בקיצור, אני משתתפת לשאלה!

ronita

New member
לא מומחית

אבל, עד כמה שידוע לי חשובים תהליכי הפירוק בגוף ל "יציאות", שינויים ברמות הסוכר בדם וכו'. כמו כן עיכול הינה פעולה שצורכת משאבים מהגוף. 2000 קלוריות מירקות הינם כמות הרבה יותר גדולה מ-2000 קלוריות וופלים, ולכן מערכת העיכול פועלת יותר. אבל אני לא יודעת אם הפער הקלורי משמעותי או לא.

4maya

New member
200=2000 קלוריות

הכוונה בשאלה היא כמובן ששני האנשים סיימו את היום עם 2,000 קלוריות.

lilachw2

New member
תשובה לשאלה על הקלוריות

אם אדם צורך את הקלוריות שלו ממאכלים מזינים (כמו שציינת- ירקות, גבינה, מאכלי חלבון וכד') הגוף אמנם יקבל קלוריות אבל יש פחות סיכוי שהן תצטברנה בגוף כשומנים, אלא מרכיבי האוכל המזין יתפזרו בגוף ויזינו אותו. אם הגוף מקבל את הקלוריות ממאכלים שאינם מזינים אותו, הסיכוי שהוא יצבור אותם לשומנים וסוכרים שלא ייטיבו עם הגוף היא גבוהה. הגוף צריך כמות מסויימת של קלוריות, אבל יותר מזה הוא זקוק לסיבים תזונתיים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים, שלא נמצאים בחטיפים וופלים. אני מקווה שקיבלת תשובה.

פירוט:

השיטה אומרת שיש שני סוגי פחמימות טובות ורעות,הטובות יש בהם כמות גלוקוזה נמוכה והרעות עם כמות גלוקוזה גבוהה הרעיון הוא שכאשר יש כמות גלוקוזה קבועה אז הלבלב מפריש חומר שנקרא אינסולין שמאזן את הסוכר הרב שנוצר בגוף הבעיה היא שהוא הגורם הגדול לבעיית השומן כי האינסולין מעכב את ספיגת השומן בגוף

אני מניחה

שהכוונה היא לאינדקס אינסוליני כי דיברת על הפרשת אינסולין, והוא ממש לא תמיד תואם את כמות הגלוקוזה.

זה בעצם כל הבעיה של השמנים שהם...

בעצם מחליאים את הלבלב שלהם כי כאשר כמות הלבלב מפריש באופן קבוע אינסולין הוא בשלב מסויים קורס ומפריש יתר אינסולין שזה הגורם הישיר להצטברות מאגרי השומן בגופ.

אני חושב שעניתי אבל לא במדויק!

בספר של מישל מונטיניאק כתוב בפירוש שכמות האינסולין שהלבלב מפריש אצל אדם בריא תואמת להפליא בכדי להוריד את רמת הגליקוזה לממוצע רק שבאדם שמן הלבלב חולה ומפריש יתר אינסולין שגורם ליתר הצרות.עוד שאלות?

ליל 2

New member
לבלב לא מפריש יותר אינסולין ממה

שהגוף צריך אלא בדיוק להפך, מופרש פחות אינסולין. יש מקרים שהלבלב מפריש מספיק אינסולין אך תאי הגוף אינם מסוגלים לקלוט אותו והדבר נקרא תנגודת לאינסולין. אדם לא משמין מעודף אינסולין אלא אך ורק מעודף אוכל למעט במקרה שאדם חולה בסכרת ומזריק אינסולין ממקור חיצוני. ליל

ואגב לכל מי שיש שאלה לגבי שיטת..

מונטיניאק שישרשר לכאן ואני אנסה לענות על פי הספר שברשותי ואגב התחלתי לפני שלושה ימים את השיטה ביינתים ירד 4\3 קילו

קלוריות

בוודאי שגופנו המתוחכם מבחין בין "בריא" ל"לא בריא" ונוהג בהתאם. מה שחשוב היא צריכת הקלורית היומית סה"כ ולא רק של ארוחה אחת ועדיין לשני אנשים שאכלו אותה כמות קלוריות יש הבדלים המשפיעים על המאזן כגון:גנטיקה והוצאה אנרגטית במנוחה, פעילות גופנית, מספר ארוחות שאכלו, מצב בריאותי וכו'.

carnevo

New member
איני רוצה לדבר בשמה של מאיה...

אולם אני משוכנע שתשובתך לא התייחסה לשאלה כפי שנשאלה. את (סיגל) בחרת לבודד דווקא את המשתנה של ההשפעה הסובייקטיבית של המזון על האדם - כמובן שעל כל אדם אותו תפריט ישפיע אחרת, אולם השאלה כפי שנשאלה ביקשה למענה לתהייה שונה כפי שהבנתי אותה - האם קלוריה היא קלוריה? האם יותר חשוב מהיכן מגיעה אותה קלוריה, או שמא החשיבות הינה למאזן הקלורי הסופי גרידא? כלומר האם ייתכנו שינויים בהרכב הגוף (מסת שומן במקרה זה) במידה ואותו אדם, ייצרוך את אותו מספר קלוריות, מחולק בצורה זהה במהלך היום - כאשר בפעם אחת ייצרוך את אותן קלוריות מממתקים עתירי סוכר ושומן (קלוריות ריקות) ובפעם אחרת ממזונות מזינים כגון פחמימות מורכבות, חלבון רזה וחומצות שומן חיוניות. איני יודע אם אכן הייתה הכוונה, בכל אופן אשמח להתייחסותך.

רון ו

New member
גם אני לא מדבר בשם...

אך אין קשר בין אחוז השומן בתפריט להשפעה על שומן הגוף אלא כפי שנכתב לסה"כ הקלורי היומי (והמצטבר לאורך תקופה). מאידך בעקיפין חוסר מתמשך בחלבונים יגרום לדלדול בשרירים וירידה בהוצאה הקלורית. כלומר ניתן בקלות לצבור שומן גם מאוכל דל שומן ונטול סוכרים פשוטים אם אוהבים לאכול "יותר מדי". להרכב האוכל יש השפעה על התאבון (חפש ערך גליקמי). גורם שולי נוסף הוא גודל הארוחות וסדר היום: מארוחות גדולות כמו 1000 קל' יש סכוי טוב יותר לצבור שומן כשסה"כ האיזון הקלורי היומי נוטה לחיובי, ביחס לחלוקה לארוחות קטנות. לעומת זאת מארוחה גדולה אחרי פעילות גופנית ארוכה ומאומצת הגוף ימלא ראשית את החוסרים.

למעלה