שאלה לדיאטניות

שאלה לדיאטניות

אני כבר השאלתי כאן שאלה לגבי החוסר ירידה במשקל שלי. אני שוקלת 62.2 כשלפני שלושה חודשים התחלתי במשקל של 63.9 כלומר יש ירידה ממש מועטה. אני מתאמנת 4 פעמים אירובי בשבוע (לסירוגין ספינינג או הליכון) במשך שעה ופעמיים שלוש אימון אנאירובי הכמות הקלורית הממוצעת שאכלתי היא 1500-1400. המאמן בחדר כושר אמר שתזונה זה ום חשוב בירידה במשקל והמליץ לי על 1200 קלוריות ביממה הוא טען שזה מצויין! אני בת 22 אגב וגובהי 1.62 האם הוא צודק? ושאלה נוספת -אייס קפה זה משהו שאני צורכת 5-6 פעמים בשבוע... האם זה בסדר לאכול 700 קלוריות ביום מאוכל ולשתות אייס קפה שנחשב בערך 500 קלוריות? או שמא עלי להוריד אותו מהתפריט על מנת לרזות....

(השאלתי=השארתי* ום=גורם*) בנוסף....

רציתי להבהיר רק. 700 קלוריות מאוכל+500 אייס קפה = 1200 יש לציין שבעבר עשיתי 2 דיאטות כסאח הורדתי 15 קילו ב 3 חודשים! האם בגלל זה אני לא יורדת עכשיו? אני אובדת עיצות.

uzik

New member
יו יו זו סיבה טובה שלא יורדים

אביבית - הרבה מילים נשפכו על החיסרון של דיאטות כאסח ודיאטות יויו ואנשים לא מבינים שכך נהרס מאזן חילוף החומרים והגוף מתחיל ליצור מנגנוני הגנה מפני המתעללים בו. אין תחליף לדיאטה בריאה ומאוזנת שכוללת את כל אבות המזון. הגוף צריך חומרי תזונה ואבות מזון ולא קלוריות - האייס קפה לא תורם לגוף כלום חוץ מקלוריות ריקות - אני ממליץ לוותר עליו ואם את רוצה תוכנית שתיתן את אותו התענוג אבל יהיה מזין אוכל להמליץ לך באופן אישי. אני חיסלתי כך 33 ק"ג ולא חזרתי למימדים הקודמים בכלל.

שאלה לי אליך...

נראה לך מהדברים שאמרתי שאני מתכוונת לעשות דיאטת כסאח? אני מניחה שהתשובה היא לא אז למה ענית לי בגישה של דיאטת כאסח זה מזיק וכו'... עשיתי, נעשה... ורציתי לדעת אם בתזונה נבונה יש אפשרות לרדת במשקל בתוספת עזרה של פעילות גופנית. מה ששאלתי את הדיאטניות זה האם הנזק של האטת חילוף חומרים הוא הגורם לחוסר ירידה במשקל.. ואם שיפרתי אותו בספורט מדוע אינני יורדת 3 חודשים?? אייס קפה? מעדיפה לאכול קצת פחות ולשתות אותו מידי פעם אולי פעמיים בשבוע

uzik

New member
תזונה נכונה ופעילות גופנית

את ציינת שעשית דיאטות כסאח וירדת - זו הסיבה שהתיחסתי. את צעירה וכבר התחלת במאבק ולכן זו אזהרה בסך הכל - כל סיבוב דיאטה גורם להאטת התהליך בפעם הבאה וכאן מקור הרע. חשבי על הנוסחה הפשוטה - קילו לשנה איך תרגישי כשתהיי בת 40? ומה עם השינויים אחרי הריון ולידה שבודאי יהיו בעתיד? תזונה מאוזנת ומבוקרת + פעילות גופנית אלו המפתחות להצלחה. אם יש לך בעיה והתחלת במלחמה מעכשיו חשוב מאוד שתסגלי הרגלי תזונה נכונים ותשמרי עליהם לכל החיים. לפי הנתונים שנתת אי אפשר לתת עצה ספציפית אלא כללית בלבד. תוכנית תזונה לא נגמרת ב"דיאטה" ו "הורדת המשקל" אלא נשינוי הרגלי תזונה וסיגול הרגלים בריאים מהנקודה הזו והלאה לכל החיים. היום הפיתוי יהיה אייס קפה ומחר משהוא אחר. אני מסכים שאנחנו לא יכולים להתעלם מכך שאנחנו בני אדם אבל יש דרכים בהן ניתן לעמוד במשימה ולא להתנזר לגמרי מדברים שאוהבים אבל צריך לדעת לשמור על הגבולות ובמידה מתאימה.

רון ו

New member
טעות בחשבון?

א. לא ממש ברור לי למה לדבוק באייס קפה תעשייתי. הרי בכוס חלב שלמה 1% וכפית סוכר יש בערך 120 קלוריות כנראה שהמוצר הנ"ל מכיל שומנים או השד יודע מה. אני למשל שותה 4 כוסות נס או אספרסו ממכונה עם חלב מוקצף 1% שאני מכין לבד ולא מגיע לחצי הקלוריות וגם לא לחצי העלות. את המסקנה תסיקי לבד. ב. לדעתי עדיף לך להשאר עם תפריט של 1400 קלוריות ולשרוף יותר בפעילות שוטפת של עבודה פיזית או הליכה במקום נסיעות לפעמים אימון מתיש יגרום לך לנוח יותר מדי ויצא שכרו בהפסדו. כי שריפת הקלוריות היא סך הפעילות היומית. מבחינת שריפת קלוריות עדיף להתעמל מספר פעמים ביום על אימון מרוכז אחד כפי שעדיף לאכול מספר ארוחות קטנות. ההסבר הוא שבסה"כ מוציאים יותר אנרגיה וגם אוכלים פחות ונוצר פחות סטרס על מערכות הגוף. ובהזדמנות זו האם לא הגיע הזמן שנחקה את היפנים לא רק במכוניות המתקדמות אלא גם באורח החיים? לדוגמא ההתעמלות שעושים בהפסקות בעבודה בכל החברות והמפעלים ובמיוחד בבתי הספר - בתור הרגל לחיים.

אביבית בחורף

בהמשך להודעתך זו אכן 2 דיאטות "כסאח" יכולות להוות את הסיבה לחוסר הירידה המצופית שלך במשקל כעת. לא הייתי מורידה את כמות קלוריות במיוחד מאחר שאת מקפידה על פעילות גופנית דיי אינטנסיבית. את לא בעודף משקל לפי הנתונים שמסרת ואולי כדאי קצת להרפות מספירת הקלוריות ולא לחשוב דיאטה כל הזמן, בטח לא 700 קלוריות ממזון ולהערכתי פחות מ-500 קלוריות מאייס קפה. אם תורידי את כמות הקלוריות תרדי אולי עוד גרמים ספורים ותחזרי לקיבעון המעצבן והמתסכל, תורידי עוד קצת את חילוף החומרים שלך ותיכנסי שוב למעגל האינסופי של עליה במשקל ולאחריה, אם בכלל ירידה קטנה בו.

אז מה עושים????????

מה שאת אומרת מובן ומתקבל על הדעת. אבל מה הלאה? אם אשאר במסלול זה כאמור אינני יורדת במשקל עלי לציין כי ע"פ בדיקה שעשו לי יש לי 30% שומן נשמע מדברייך כי עלי לקבל את המשקל שלי כיון שאני לא בעודף משקל עלי לציין גם כי אני משמינה בחזה וזה גורם לכאבי גב בימים ששקלתי 52 מידת החזה שלי ירדה ל C ולא היו לי כאבי גב מבנה הגוף שלי הוא צר-בינוני ולכן 62 זה משקל יחסית רב לגופי אני במבוי סתום, על סף כניעה וחזרה ללאכול סלט וגבינה לא רוצה לפגוע בעצמי אבל שום דבר לא קורה!

למעלה