שאלה לדיאטנית...(ארוך)

lital_helmer

New member
שאלה לדיאטנית...(ארוך)

בני בו 4 חודשים וחצי ושוקל 8850 נכון ללפני שבועיים. הוא נולד במשקל 4200. לפי מה שהרופא אומר הוא בעודף משקל. הוא אמר לי שהתינוק אמור לשקול 7קילו ומשהו (לא ממש זוכרת). נתן לי הרצאה שלמה על כך שהתינוק יסבול מעודף משקל. והמליץ לי להתחיל על פירות או ירקות כבר עכשיו. ולהגיע איתו לחצי ארוחה..כלומר לתת בערך 100 גר' ירק נניח ו100 מ"ל סימילאק. כשהוא אומר לי גם שלתינוק "רגיל" הוא ממליץ לאכול בערך 60 גר' של ירק והשאר סימילאק. היום בני אוכל בארוחה 180 מ"ל (הרופא אומר שזה יותר מידי ואסור לי להגדיל את המנה בנתיים) של סימילאק. עוד דבר מעניין שהוא אמר זה שכשאני נותנת פירות אז לא לתת יותר מ3 סוגים, למשל תפוח, בננה ואגס...שלא צריך לתת לתינוק לטעום את הכל. (הייתה לי הרצאה שלמה על חברת השפע..ועל זה שנותנים לילדים יותר מידי בחירה) אמר לי גם שלתינוק כזה לא נותנים טחינה וחומוס (בבוא העת) אולי רק אחרי גיל שנתיים. וגם לא לחם (לפחות לא בכמות גדולה יחסית) האם כדאי לי לנהוג לפי עצתו? מה כדאי לי לעשות בקשר לכמויות שהוא אוכל? תודה,

lital_helmer

New member
רציתי להוסיף

משהו שנראה לי חשוב, הוא אוכל במשך היום כל 4 שעות. אוכל בסך הכל ביום 4 בקבוקים. לפי הרופא יש להעיר בלילה כדי להאכיל עוד פעם אחת ומתוך שינה. אנחנו די נגד זה. האם הנזק הוא גדול אם לא מאכילים מס' שעות גדול כל כך? (לפעמים אפילו 10 שעות)

שלום לשניגל

חומוס כקטנית ניתן להוסיף כבר בתום החודש השביעי. טחינה מומלץ להוסיף רק בגיל שנה כיוון שנחשבת למאוד אלרגנית. (אני אישית חשפתי לפני מעט וראיתי שאין רגישות ולכן המשכתי לתת). בתאבון

שלום לליטל הלמר

כבודו והשכלתו של רופאך במקומם, אך הרשי לי לחלוק עליו (ובגדול) מקצוע הדיאטנים הקליניים נוסד לספק צורך שהיה חסר ולכן אנו כאן, למדנו, התנסנו,עבדנו בבתי חולים על מנת להיחשף למקרים רבים ולכן חשוב לתת לנו גם את הקרדיט.. לפני שאגיב נקודתית חייבת לספר לך על מקרה (המקרה שלי ושל הבן שלי (-: ): נולד במשקל 4080 ג' בגיל חודשיים שקל 6640 ג' ובגיל 4 חודשים ו5 ימים שקל 8540 ג'...אפשר להמשיך ונסיים שכיום בגיל שנה ו10 חודשים שוקל 13 ק"ג שזה מעט מתחת לאחוזון 75. (לא שמן ואפילו לא מלא) בני הוא לא היחיד שנולד גדול והיה קצת כבד יותר מאחרים. יש ,היו ויהיו כבדים ממנו וקלים. נחזור לענינך.. לא מגבילים מזון לתינוקות כה קטנים. ישנם 2 גילאים קריטיים מבחינת עליה במשקל בבגרות והם: אחד לקראת גיל שנתיים והשני בגיל ההתבגרות. עד גיל שנתיים לא מגבילים שומן בתפריט כיוון שהשומן והכולסטרול כמו גם ברזל חיוניים להתפתחות תקינה של המוח ומערכת העצבים. ממליצה להמתין בסבלנות שיגדל ולהתחיל מתן מוצקים לפי המלצת משרד הבריאות בגיל חצי שנה. מבחינת כמות הסימילאק -תני לו כדי כמות שתשביע אותו !! חלילה לא להגביל מזון לקטנצ'יק כזה. אם זקוק לעוד בקבוק -בתאבון! מבחינת פירות אולי התכוון בהתחלה שרצוי לחשוף לפרי בודד בכל פעם לאיתור ומניעת אלרגיות. בהמשך ,אם מתחשק לך,את יכולה להכין לו סלט פירות שלם. (בתנאי שנחשף כבר לפירות ). אני לא אוהבת את הביטוי : "לתינוק כזה"... התינוק שלך נורמאלי! מקוה שבריא,מאמינה שמקסים מתוק וחכם (-: הדבר היחיד הוא שאתם קצת "נדפקתם" (בצחוק רם כמובן) כי אתם סוחבים משקל כבד ( עד היום אחותי צוחקת עלי שסחבתי בגיל 4 חודשים את מה שהיא סוחבת בגיל שנה ...) כשיגע הזמן, כמובן שתתני לו לחם,חומוס ואפילו טחינה. טחינה מומלץ לא לפני גיל שנה כיוון שנחשבת לאלרגנית מאוד. בנוגע ללהעיר בלילה- אני נגד אלא אם כן יש בעיה רפואית שלא חשפת. (האם סבלת בהריון מסוכרת ? האם יש איזו בעיה לתינוק?) אם הכל תקין , היתי מציעה לך להנות מהלילה השלם שאתם יכולים לישון ולחייך. יש כאלו שקמים כל שעה... לדעתי את יכולה ממש להרגע ולהנות עם התינוק הגדול והמתוק שלך. בלי כל קשר!!! תמיד מומלץ לפקוח עיניים ולראות שלקראת גיל שנתיים לא מפטמים את הילד סתם אלא נותנים לו כמה מזון שמתאים לו. בגילאים הצעירים לא נפגע עדיין מנגנון הרעב והשובע והילדים אוכלים כשרעבים ומפסיקים כששבעים. (גם אם תציעי לו עוגת שוקולד , לא יטעם אם שבע). במידה ואת דואגת (לדעתי אין כל סיבה) בקשי הפניה לדיאטנית קלינית. בהצלחה ובכייף

lital_helmer

New member
תודה רבה על ההתייחסות וגם

רציתי להגיב לכמה דברים שכתבת לי. הרופא חזה שבני יגיע למשקל של 12 קילו ומשהו כבר בגיל שנה והוא אומר שלא ניתן לעצור זאת. ואולי עוד דבר שקצת מלחיץ אותי הוא שאני בעצמי סובלת מעודף משקל ואפשר לומר שגם בעלי קצת, והגנטיקה גם משחקת תפקיד ואני באמת רוצה ללמד את הבן שלי לאכול נכון ושלא יסבול כמוני. מה שרציתי בכל זאת לדעת ולא הבנתי מתשובתך הוא האם יש בעיה שאוכל רק 4 בקבוקים ליום? איך אדע לקראת גיל שנתיים שאני נותנת את הכמויות הנכונות? ובקשר אלי, לא היו לי בעיות בהריון ולא סוכרת, חוץ מעודף משקל גדול) ושאלה אחרונה, גם כשניסיתי כמה פעמים להגדיל את הכמות, נניח בארוחה אחרונה הוא כן אכל את כל הבקבוק. אבל יש גם פעמים מעטות שלא מסיים 180 מ"ל. איך אדע שאני נותנת מספיק?

myfirst1

New member
שאלה באותו נושא למיכל בבקשה

כתבת: ילד שבע, אם תציעי לו עוגת שוקולד אחרי הארוחה הוא לא יאכל. גם אני חשבתי שילדים קטנים אוכלים כשהם רעבים ולא סתם מנשנשים. אז השאלה שלי כך: הילד שלי אוכל יפה אוכל שבד"כ כולל רכיבים טבעיים (נניח אורז מלא + פשטידת ירקות + קציצות) ואני שמה לו כמה שהוא רוצה עד שהוא מפסיק לאכול. אבל בכל זאת אם אחרי הארוחה הוא יראה מישהו אוכל עוגיה או חטיף כלשהו הוא ירצה גם כן! האם זה אומר שהמנגנון שלו השתבש? (הוא בן שנה וחצי) או - כמו ששכנה שלי טוענת - הוא אוכל אוכל בריא כי אין לו משהו אחר אבל ברגע שיש משהו מפתה כמו חטיף או עוגיה בסביבה הוא יקפוץ עליו? סליחה על האורך, ואשמח לחוות דעתך. תודה

שלום לmyfirst1

ילד בן שנה וחצי שונה מאוד מתינוק בן 4 וחצי חודשים. ילד בן שנה וחצי יודע כבר מה טוב... יודע כבר שיש יותר מחלב אם או תמ"ל. אני לא מאמינה שנהרס לו מנגנון השובע כי אני מניחה שהוא לא יאכל 3 עוגיות אלא ינשנש בקושי אחת כשהוא שבע. אני אישית מאוד בעד מזון בריא ותבואות מלאות (לשים לב שלפעוטות מתחת לגיל שנתיים יש להגביל את צריכת התבואות המלאות בשל עושר הסיבים שבהם) אך אני גם ממש נגד קיצוניות. לאכול בריא זה חשוב ומצויין לדעתי אבל גם כדאי שהילד יגלה בבית שיש עוד מאכלים או ממתקים ולא יגלה בגיל 4 אצל החברים.. ברגע שמגבילים (לא אומרת שכך אצלך) ולא נותנים בכלל מתוק או כל דבר אחר , הילדים עשויים בעתיד לצרוך ולדרוש בהגזמה וחבל. דוגמא מהחיים האישיים שלי: אני לא קניתי במבה ויום אחד בגינה הבן שלי רצה לאכול מהרצפה כי ראה שלכולם יש. אני אישית נגד החטיף ולא קונה בדרך כלל אך כדי לא לגרום לו חסכים חלילה, קניתי לו שקית במבה וציידתי אותו בחטיף כשהלך פעם לגינה כדי שלא ירגיש שונה. עשיתי שאת בערך 3-4 פעמים והוא בן שנה ו10. לא חושבת שצריך להכניס הביתה את כל הג'אנק פוד שמסתובב במרכולים אבל אפשר להחליט על חטיף או ממתק מסויים שמדי פעם קונים. אישית ,אני מאמינה שהרע במיעוטו הוא גלידה ,ביסקוויט ושוקולד. אני בגישה שלא להיות עקשנים ונחרצים. אומנם לא מעונינת שיאכל חטיפים אך אם יהיה איתי בסופר (טעות מראש..) ויבקש בעתיד ,אקנה לו שקית אחת קטנה ביותר ואתן לו. רק כדי שלא ירגיש שיש מזון שהטלתי עליו וטו וזה ,לדעתי, רק ימשוך ויסקרן אותו יותר. בהצלחה

myfirst1

New member
מיכל שבוע טוב, קראתי בעיון

את התשובה שלך ואני רוצה להודות לך עליה מאוד. אנסה ליישם לפי העצה שלך. תודה!!

שוב שלום לליטל הלמר

משקל של 12 ק"ג בגיל שנה , עדיין נמצא בטווח עקומות הגדילה. שוב לשם דוגמא-בני שקל 11 ק"ג בגיל שנה ומאז עלה כמעט 2 קילו נוספים ב 10 חודשים. ברגע שבנך יתחיל לזחו וללכת הוא יעלה פחות במשקל כיוון שיוציא הרבה יותר אנרגיה. מבינה את חששך אך אם תנהגי לפי המלצת הרופא, לדעתי הנזק יהיה רב על התועלת. להגביל מזון לפעוט כה רך בחודשים, לא להציע לחם ושאר מזונות רק כיוון שהוא שוקל כרגע יותר מחלק!!! מהתינוקות, נראה לי חבל. הבסיס חייב להיות של אכילה נכונה ובריאה מהבית. גם לך ולבעלך.נסו לבשל בצורה בריאה יותר, לקנות מוצרי מזון בריאים ופחות משמינים. נסו בעצמכם להקפיד ולרדת במשקל כדי שלילד תהיה דוגמא אישית בעתיד. אכן הגנטיקה קיימת אך לא בהכרח. אם תקפידו שילדכם יאכל בריא ובמידה (אך ללא דיאטה בגיל שנה..) יתכן ולא ייצר את כל תאי השומן שאתם (אולי) ייצרתם בגיל צעיר. אתם יכולים לחנך אותו לפעילות גופנית קבועה מגיל צעיר ,לצאת יחד לטיולים ועוד. מאמינה שאת דואגת מוקדם מדי. בנוגע לבקבוקים- שוב לדעתי לא להעיר כדי שיאכל. לא אמרתי שלא מספיקה הכמות שאת נותנת, רק ציינתי שלא כדאי לתת לו פחות ממה שמבקש וענית לי כבר שלא כך הדבר. שאלה אחרונה - מה אורכו של בנך? האם הוא נראה תינוק שמן או פשוט גדול יותר? בהצלחה

lital_helmer

New member
אמממ..

מזמן לא מדדנו את אורכו, אבל ככה ממדידה לא ממש מדויקת הוא בערך 70 ס"מ או מאוד קרוב לכך. אבל מצד שני יש לו "פולקע'ס" נחמדים מאוד ושמנמנים ויש לו לחיים...הוא נראה מלא. ולראיה התמונה
ויש לפעמים מקרים שאני נותנת180 מ"ל בארוחה וכשאני מוציאה את הבקבוק כי הוא פשוט נגמר אז התינוקי מתחיל לבכות..האם זה אומר שהוא רוצה יותר? אני לא יודעת להבחין אם הוא עדיין רעב או סתם רוצה למצוץ...אז אני פשוט שמה מוצץ.

d i n o l e

New member
אוי הרופאים האלה. הבן שלי נולד 4220

עלה 2 קילו בחודש כמעט ב 3 חודשים הראשונים. ובגיל שנה (לפני שבוע) שוקל 12.340 על 81 ס"מ אה אם שכחתי לציין כל זה מהנקה מלאה עד חצי שנה והנקה בתוספת מוצקים עד עכשיו. כשהמוצקים מקפידים על אוכל בריא ובלי שטויות וחטיפים. מה אני מנסה להגיד? שלפעמים גנטיקה יותר חזקה מהכל. מעניין מה היה לרופא שלך לומר לנו

הפורום הזה מייצר ילדים מתוקים ../images/Emo8.gif

אכן גנטיקה אך לא בהכרח אומר שפעוט ששוקל הרבה ביחס לאחרים בגיל שנה ישקול בעתיד יותר. לעיתים ההיפך הוא הנכון. יתכן וההורים גבוהים ובכלל בתחילה הגדילה מואצת ובעתיד הגדילה איטית יותר. לא יודעת מה היה הרופא אומר , אבל אני הוקסמתי.

d i n o l e

New member
בגנטיקה לא התכונתי להשמנה בהכרח

לא אני ולא אבא שלו שמנים. פשוט אבא שלו 1.90 ואמא שלו 1.73 (נעים מאד אני) אז נכון שיש לי איזה עודף משקל של 10 קילו
אבל זה לגמרי באשמתי ולא קשור לפי דעתי לאותה "השמנה" שמדברים עליה. אבל אני לא חושבת שיש משהו שיכלתי לשנות בתזונה שלו לטובה או לרעה (כמו שאמרתי הנקה עד חצי שנה, ואחרי זה הנקה עם אוכל מאד בריא, מקפידה על ירקות ופירות וגבינות ובשר וכדומה, בלי ופלים בלי במבות ושוקלד ומעדנים) ובאותה מידה שהוא גדל ב 2 קילו בחודש הוא גם גבה 5 ס"מ בחודש (שגם זה הרבה כמו שנאי מבינה) אז הוא כזה כי הוא צריך להיות כזה כנראה. זה הכל
ותודה על המחמאה.

אם כבר נחשפתי..

אצלינו גם..אבא 186 ואמא 180 כך שרק הגיוני שהילד יהיה גדולללללללללל. גם אצלי חתיך ולא שמן ואוכל אחלה וינק המון...

שוב שלום לליטל הלמר

לי הוא נראה חתיך הורס!! אורך של כ- 70 ס"מ בגילו נחשב ארוך מאוד ומסביר את העובדה שהוא פשוט תינוק גדול. נכון, יש פולקע ולחיים וזה לא מזיק. בנוגע לבכי-חשוב ללמוד לזהות את סיבת הבכי. אם בוכה מיד כשמסתיים הבקבוק ,אכן יתכן ומעונין בתוספת. אפשר להציע כמות נוספת,קטנה ואפשר לחכות מעט ולראות אם נרגע בדרך אחרת. אם מתחילים לשחק ועדיין לא נינוח, סביר שזקוק לתוספת. בגדול ישנה נוסחא - 150 מ"ל *משקל/מס' הארוחות ביום לכמות הזו יש להוסיף כ-10% תוספת למנוע מצבי רעב. בדרך כלל משתמשים בנוסחא הזו לחישוב כמות של חלב שאוב אך את יכולה להתייחס אליה גם בתמ"ל. אני אישית מאמינה שאת לא זקוקה לנוסחאות ואת יכולה לחוש אם רעב או לא ולא לחשוש לתת לו מעט תוספת אם זקוק לה. בהצלחה ושוב-הוא בובון אמיתי

lital_helmer

New member
תודה רבה...

מה שאני עושה כשהוא בוכה קצת או מילל כשאני מוציאה את הבקבוק זה לתת מוצץ ולרוב זה עובד והוא נרגע. אם אני רוצה להשתמש בחישוב הזה יוצא לי שאני צריכה לתת הרבה יותר ממה שאני נותנת עכשיו. באמת תודה על ההתיחסות המעמיקה לכל שאלותי, אני מאמינה שיהיו לי עוד בעתיד הלא רחוק (
)

למעלה