שאלה לדיאטנית - טריגלצרידים

שאלה לדיאטנית - טריגלצרידים

שלום! בבדיקת דם אחרונה שעשיתי גיליתי להפתעתי שרמת הטריגלצרידים שלי היא 177 mg/dl(כאשר הטווח שנרשם שם צריך להיות בין 35-175). הופתעתי מכיון שבדיוק לפני חצי שנה בדיקה אחרת הראתה שרמת הטריגלצרידים אצלי היתה 84! יש לציין שאני בת 31, צמחונית מזה 15 שנים,ומאוד מקפידה על בריאותי (לא אוכלת בשר,עוף,דגים ומעט מאוד דברי חלב. ביצים אני כן אוכלת).שאר הנתונים בבדיקה (ברזל, בי12 וכו') היו ברמה התקנית. כמו כן, אינני יודעת אם זה קשור, אך יש לציין שמזה 3 חודשים אני נמצאת בטיפול בנסיון להרות ונוטלת איקקלומין (אולי יש לכך השפעה?)וכמובן חומצה פולית. אודה לך מאוד אם תוכלי לחשוב יחד איתי מה יכולות להיות הסיבות לרמת הטריגלצרידים הגבוהה (ואולי יתכן שזו סתם טעות בבדיקה?!..) תודה תודה!

ליל 2

New member
טריגלצירידים

עפ"י רוב רמה גבוהה של טריגליצרידים נובעת מאכילת סוכרים, קמח לבן, פירות , שוקולדים וכד'.

רמות טריגליצרידים

רמות טריגליצרידים הינן בעלות ערך מתנייד מאד. משמע מספיק שערב לפני הבדיקה אכלת ארוחה שכוללת רמות גבוהות של שומן ,יחסית, אזי הערך בבדיקה מושפע מכך מאד. כמו כן רמה של 177 זו עדיין נחשבת בגדר תקינה למרות שההבדל מהבדיקה הקודמת באמת משמעותי. זה שאת צמחונית עדיין לא שומר עלייך מפני רמות TG גבוהות מכוון שחשוב מאד באיה כמות את צורכת פחמימות בעיקר פחמימות פשוטות- כגון- ממתקים, פירות, מיצי פירות, פירות יבשים וכוד'. יתכן ויש לאיקקלומין השפעה גם כן . מאחר וזהו טיפול הורמונלי יש לו השפעה על משק השומנים. שאלי את הרופא שמטפל בך. לגופו של ענין- תבחני שוב את הרמות שלך בבדיקה חוזרת עוד כחודשיים כאשר את מקבלת במקביל הנחיות תזונתיות, בהתאם לאורח חייך, מאיש מקצוע -ותראי את ההבדל. בהצלחה.

למעלה