שאלה לדיאטנית

שאלה לדיאטנית

איתי בן 9 חודשים וקצת, שוקל 9.5 ק"ג ובעל תיאבון בריא
שתי שאלות לגבי התזונה שלו: 1. יש לו רגישות מסויימת לחלב, מה ניתן לתת במקום לארוחת ערב? הציעו לי בפורום השכן לתת מעדן סויה. האם סויה בריאה לתינוקות בגיל שלו? חשבתי גם על מעדן חלב עזים. כדאי? אבוקדו הוא לא אוהב. יש עוד רעיונות? אמרו לי שאנשים הרגישים לחלב יכולים לאכול קוטג'. מה ההבדל בין קוטג' לגבינה "רגילה" מבחינת הרגישות? 2. איתי קם פעמיים לאכול בלילה, אפילו שבמהלך היום אוכל יפה מאוד. הוא טורף את הבקבוק. האם לנסות לגמול אותו מהאכלת לילה? לתת תה קמומיל במקום, למשל? תודה

שלום לאמא של חמוצי

האם הרגישות לחלב אומתה עם רופא ילדים או אלרגולוג? בגילאים האלו הסויה אינו מומלץ כפי שחשבנו (אנשי המקצוע) בעבר. לסויה השפעות הורמונליות שעלולות לפגוע במינונים גבוהים בתינוקות. מעדן חלב עיזים כתוסף ניתן לתת אך חשוב לזכור כ יחלב העיזים עני בחומצה פולית וויטמינים. כמו כן חשוב לדעת את מקורו ולא לקנות מוצרים שלא עברו פיסטור. גמילה מאכילת לילה היא שאלה של צורך וחינוך.. במידה וא תרואה שהוא יכול לוותר על הבקבוק והוא מעונין בו לקבלת חום וחיבוק.. זה הזמן ,לדעתי, לגמילה. (כמובן לא ביום הראשון שרוצה לחום וחיבוק..) . מצד שני ישנם הורים ובעיקר אמהות שלא מתאים להם לקום באמצע הלילה ומחליטים לגמול אפילו תינוק קטן בן חצי שנה מהאכלת לילה. אני אישית גמלתי לאחר גיל שנה כי כך התאים לי ולבני. מאמינה שכל אם מכירה את תינוקה ויודעת להבדיל בגדול מתי זה מספק רעב ומתי זה כבר לא .. ברגע שתחילטי לגמול, הציעי מים ולא תה. בהצלחה ומחכה לשמוע עדכונים

כמה הבהרות ../images/Emo9.gif

קודם כל - תודה על התשובה המפורטת. הרגישות לא אומתה. יש רגישות לחלב במשפחה (הסבתא) וכשנתתי לו כפית אחת קטנה של גבינה 5% הוא סבל מכאבי בטן במשך יום שלם. זו הסיבה שאני חוששת לתת מוצרי חלב. איך מאמתים רגישות? אילו בדיקות צריך לעשות? לגבי חלב עזים - אני מתכוונת לתת מעדן חלב עזים קטן כתוסף לארוחת ערב, יחד עם ירקות או לחם מפורר. הוא במילא מקבל ויטמינים וברזל, האם זה כל כך חשוב שיאכל דווקא מוצרי חלב? אין אפשרות לקבל סידן ממקור אחר? לגבי הגמילה, קיבלתי את דברייך. חשבתי להציע תה כי הוא ממש לא חובב מים ומוכן לשתות רק תוך כדי משחק - מתוך כוס שהוא אוהב, או המזרק של האקמולי.... וגם אז זה לא תמיד מצליח. ממש צריך "לעבוד" עליו כדי שישתה. יש לך אולי רעיון גם בנושא הזה? ושוב, תודה

שלום לאמא של חמוצי

רופא הילדים יוכל להסביר בקשר לרגישות לחלב. בגילאים הצעירים הללו הרגישות לא כזו שכיחה כמו שחושבים.. כל מזון הניתן במידה הוא מתאים וניתן לשלבו בתפריט. נסי בקבוק של מים עם פיה נשלפת,כוסות פלא למיניהן ובעתיד כוס ע םקשית. (זה קשה מדי לכרגע..). בהצלחה עדכני בקשר לרגישות אם קיימת או לא

lital_helmer

New member
../images/Emo207.gifלדיאטנית

האם ניתן לתת לתינוק בן חצי שנה עוגייה מיוחדת לתינוקות? האם יש עוגייה כזו שלא מכילה סוכר? האם ניתן לתת מיץ תפוז? (בטיפת חלב אמרו שכן...) או את הפנים של התפוז?

שלום לליטל הלמר

תינוק בן חצי שנה- מומלץ שיתחיל באכילה ש לפירות וירקות. בהמשך דגנים, עוף ומוצרין ורק אחר כך את המתוקים.. במידה ואין במשפחה רגישות לגלוטן ניתן לחשוף למוצרים המכילים קמח באיטיות. ניתן לתת עוגיה לתינוק וגם פתי בר רגיל אך לא חובה.. התינוק לא זקוק כרגע לסוכר.. פירות הדר נחשבים כאלרגנים. אני בדעה שאפשר לנסות בכמות קטנה מאוד ולראות איך משפיע. אם הכל בסדר-סבבה.. בתאבון

למעלה