שאלה לדיאנה ולכולם

תירתיר2

New member
שאלה לדיאנה ולכולם

ערב טוב, השבוע היינו בישיבה בגן לגבי שחר, בנוכחות הפסיכולוגית, הגננת ושהמטפלים והחלטנו מה כדאי לעשות הלאה. ההחלטה בתמיכת רוב הקולות, היתה ששחר ימשיך בגן ויקבל סייעת. לדברי הפסיכולוגית, ילדי אספרגר זכאים לסיוע של 15 ש"ש. האם זה נכון אגב? שנית, הבנו כי סיכוי טוב יותר לקבל סייעת הוא אם הומלץ על כך בועדת השמה.ועל כן זהו השלב הראשון שנעבור. אני קצת חוששת מזה, כי אם בועדת השמה יטענו שעדיף יותר, משיקולים כלכליים למשל,שהוא יהיה בגן שפתי? אשמח לשמוע תקדימים בעניין הזה. בכל אופן נתתי OK ומסמכים לפסיכולוגית, כדי שתריץ את העניין. ביי.

Diana M

New member
תשובה

לדעתי עשית נכון. אני מסכימה כי קיים סיכוי גדול יותר לקבל סייעת אם המקרה יעלה לדיון בועדת השמה. אמת, קיים גם "סיכון" שימליצו על מסגרת של חנ"מ. אך כאמור איש לא יחייב אתכם אם תתנגדו ולכן לא הפסדת דבר. יתרון נוסף להעלות ילד לועדת השמה , הוא הפיכתו בעצם הדיון לתלמיד בעדיפות א'. משמע אין למסגרת החינוכית שיקול דעת והיא מחוייבת במתן סיוע ממשאבי סל שילוב. אין הנחיה פורמלית המעניקה לילדים אספרגריים 15 שעות אישיות. יתכן ויש החלטה כזו בישוב שלכם. למרות שקשה לי מאוד להאמין. 15 שעות זה המון במושגים של משרד החינוך. חצי תקן משרת גננת/מורה. דיאנה

ריקי 04

New member
עוד סיבה לועדת השמה - הנחה בשכ"ל

היום נרשמנו לגן לשנה הבאה, עירוני (הבן כידוע משולב עם סייעות). האחראית על הגנים (שכבר מכירה אותי...), אמרה שנדמה לה שמגיעה לנו הנחה בשכ"ל, הפכה והפכה את החוברת, ובסוף מצאה דף מצורף, תקנה חדשה, שאומרת שילד שזכאי לחינוך מיוחד (חינם) אך משולב בגן רגיל זכאי ל-90% הנחה. כמובן "זכאי" זאת הגדרה לועדת השמה, כך שאנחנו בדרך לאחת כזאת (כמעט 600 ש"ח זה הרבה כסף...), מקווה שזה גם יעזור עם השתתפות בסייעת...

תירתיר2

New member
באמת ריקי?

אם יש לך מושג איפה זה מתפרסם, אשמח אם תפני אותי לשם.

ריקי 04

New member
זאת תקנה חדשה ../images/Emo45.gif

שהיתה על דף שצורף לחוברת התקנות לרישום לגני הילדים (משהו פנימי, לא חוברת שמחולקת לציבור). בתחנת הרישום היתה חוברת אחת כזאת, לשימוש פקידות העירייה, יש בחוברת פירוט של כל הזכאים להנחות והם לא כוללים ילדי חינוך מיוחד (כלומר זאת הנחה חדשה). בקיצור - לבד לא תגיעי לזה, או עם העיריה או עם משרד החינוך, ואולי גם לאלו"ט/קשר יש כבר את התקנה. האמת - יפה, קצת מתחשבים לשם שינוי... (אחרי הכל חינוך רגיל רק מעצים את ההוצאות עבורנו)

למעלה