שאלה לדיון- האם ללוחם ישנם פחדים???

שאלה לדיון- האם ללוחם ישנם פחדים???

אז ככה מה אתם חושבים.....?????? האם ללוחם ישנם פחדים???? זה ברור שיש לו...... אך האם עליו להדות בהם?????? להתמודד עם פחדיו?????? לברוח מהם????? להתעלם מהם?????? ללמוד מהם?????. להנות איתם???? עדיין פחד זו הרגשה, ולפעמים ההרגשה הזאת יכולה לנצח אותך ולא היריב שנמצא מולך, הכוונה בקרב אתה יכול לפחד ממישהו שנראה גדול ושרירי מאוד ולא יהיה לך אפילו אומץ להחזיר לו אבל אם הפחד לא היה גובר עלייך היית יכול לנצח את האיש הגדול והשרירי ללא היסוס ובביטחון רב..... אבל ההרגשה הכי טובה בעולם הוא לגבור על פחד....... אני למשל פחדתי מאוד מגובה גבוהה, אך השנה כאשר הייתי בארצות הברית בדיסני וורלד(מקום הכי כיף בעולם) הייתי בכל המתקנים המפחידים, וממש הרגשתי הרגשה נפלאה............. אני חושב שהקונג פו השפיע עליי(תודה בן!!!!
) בקיצור מה אתם חושבים על פחד ומה על לוחם לעשות איתו....... שאלה זו מופנית לכולם וגם למנהל הנפלא של הפורום הזה..... כן אתה בן!!!!!!!!11 שלכם, עידודודו הלוחם

לדעתי:

1. ללוחם יש פחדים בדיוק כמו לכל אחד אחר. 2. הלוחם איננו מדחיק את פחדיו. 3. הלוחם איננו מתבייש בפחדיו. 4. הלוחם מאמץ את פחדיו אל לבו. 5. הלוחם משתמש בפחדיו. 6. הלוחם איננו כובש את פחדיו. 7. הלוחם איננו מניח לפחדיו להנחות את פעולותיו. הוא מונחה ע"י אהבה. 8. הלוחם חווה את פחדיו עד תום... עד תום... שלך באהבה בן

הי בן !!!!!!!!!!

לא הבנתי בדיוק מה זאת אומרת הלוחם משתמש בפחדיו?????? איך ???? את יכול לתת לי דומה, ואז אולי אבין יותר???? והלוחם ווה את פחדיו עד תום???? תום מה???? החיים???? ודרך אגב אני מסכים איתך עם כל מה שרשמת...... במיוחד בכך שהוא מונחה ע"י אהבה, ושללוחם ינם פחדים כמו לכל אחד, ושהוא לא מדחיק ולא מתבייש פחדיו........ דרך אגב אני חושב שלוחם צריך להתמודד עם פחדיו..... לא כך אתה חושב????? למה בעצם אנחנו פוחדים????. זה כמו הכאב שהסברת לי שזה בעצם להזהיר אותנו ממצב לא הרמוני???.. אני יודע שפחד זו רק הרגשה אך האם אפשר במציאות לפעול כך שפחד זו רק הרגשה ולשכוח ממנה הכוונה בתנאי קרב, למשל סתם דוגמה- מישהו מפחד לחטוף מכה מהשני, אז האם הוא יכול להוציא את הפחד(זו רק הרגשה) מהמחשבה שלו ולפעול בצורה יותר טובה.... אני קצת מעצבן עם השאלות הללו אני יודע שהן קצת לא מובנות...... אבל, אני מנסה.......
אני אוהב להודות בדברים... שלך, עידודו הלוחם

Jerald_Admonds

New member
לפי דעתי

לוחם אשר מתמודד עם הפחדים שלו, יכול לתעל את הכוח שבהם למטרות שלו

הפחד הוא

דומה לכאב. הכאב הוא מערכת האזעקה של הגוף: הוא מתריע על פגיעה ברקמות ומאפשר תגובה מהירה למניעת נזק נרחב יותר ממה שכבר נגרם. הפחד משמש מטרה דומה ומתריע על סכנה עתידית. רק טיפש גמור מתעלם מפחדיו או מדחיק אותם. הפחד הוא אינפורמציה, האדם המפותח משתמש באינפורמציה זו, אך אינו נשלט על ידיה. כאשר האינפורמציה של הפחד מגיעה אל "מרכז הפיקוד" יש לשקול אותה יחד עם שאר האינפורמציה הקיימת, כגון המידע על המטרה שמבקשים להשיג, ועל היכולות שלנו ולהכריע בהתאם. פחדים בלתי רציונליים קצת שונים מפחדים רגילים שכן הסכנה שהם מתריעים עליה אינה מובנת מאליה. דווקא משום כך יש בהם אינפורמציה רבה וחשובה יותר ויש לחקור אותם בצורה יסודית יותר.

עינת

New member
הפחד הוא חלק מהחיים

אי אפשר להתעלם ממנו...הוא רגש ככל הרגשות והרי אנו בני אנוש. כשמתעורר בי פחד אני מביטה בו,מנהלת איתו דו שיח ומקבלת אותו באהבה. עבורי הפחד הוא מנוע להבין להיות מודעת ולכן כשהוא מתעורר אני יודעת שהנה הגיע עוד שעור...

amir_aikido

New member
אנסה להקצין את תיאור הפחד

פחד היא הרגשה, כיוון שכך, כל אחד מאיתנו יודע איך הוא מרגיש כשהוא פוחד אבל אף אחד מאיתנו לא באמת יודע שמישהו אחר פוחד בכלל. אנחנו רק מנחשים זאת מתוך הנחה שהאחר דומה לנו. כיוון שכך, קשה מאוד להתייחס לפחד באופן אובייקטיבי ולתת עצות איך להתייחס אליו. לשם כך אני אנסה לתאר מצב מוקצן. המצב המכונה אצל הפסיכולוגים פוביה, ויש המון סוגים שונים של פוביות. לאחרונה היתה סדרת תוכניות מצוינת בנושא בערוץ 8. הראו שם אנשים שונים המנסים להתמודד עם הפוביות שלהם. למשל, אשה המנסה להתמודד עם פחד מעכברים, אחרת המפחדת מנוצות, איש הפוחד מגבהים וילד שפוחד מכלבים. אלא, שבשונה מפחד סתם, המדובר כאן על פחד ממש ובמצבים שבהם האדם הרגיל עוד לא מתחיל לפחוד. במצב הזה, היו תופעות מסוימות שניתן היה לראות אותן אצל כל האנשים, הדופק עולה ואפילו קופץ, העיניים מאבדות מיקוד ומתחילות "לרוץ" מצד לצד, והגוף מתחיל להתכווץ. בסדרה הראו גם מצבים בהם אותם אנשים מנסים להתגבר על הפחד, הילד מלווה בהורה ופסיכולוג הולך לנסות ולהתקרב לכלב, ואפשר לראות שלמרות שמנסים לתת לו סביבה בטוחה ככל הניתן, והכלב ממש קטן יפה וחמוד וקשור ברצועה. מתחולל אצל הילד מאבק בו בין רצונו להתקדם ו"להוכיח את עצמו" בעיני אימו והפסיכולוג, ובין פחדו מהכלב. אותה תופעה ממש בלטה אצל האיש שפחד מגבהים, כשהביאו אותו לטפס על מגדל גבוה, ניתן היה לראות את המאבק המתנהל בין רצונו המודע, לעלות, ובין פחדו מהגובה. כאן לדעתי נמצא הקשר ללחימה ולמהות הלוחם, הלוחם צריך להצליח לעשות מעשה גם במצב שבו יש פחד אמיתי לחיים או לשלמות הגוף. על מנת להצליח בעשייה הלוחם חייב לעשות את המעשה כל-כולו, בלי מאבק פנימי. ולכן הוא חייב למצוא לו משהו שישלים את הפחד. בצבא, ובעקר בחי"ר, מנסים להשתמש לשם כך בחברות וברוח יחידתית, לתת ליחיד הרגשה שהוא חלק מקבוצה ושכל הקבוצה רצה קדימה ביחד, והוא כחלק ממה לא ירצה להיות שונה. אם נסתכל על אמנויות הלחימה, שם מתכוננים לסיטואציה אחרת, בה האדם נלחם לבדו ולכן צורת ההתמודדות שונה. בעקר מנסים לצמצם את הפחד ע"י הרבה אימונים הדומים באופיים לאיום המפחיד, רק מעט פחות מאיימים. וכך לאט לאט מעלים את הסף מנו מתחיל הפחד להשתלט על הגוף. הטיפול הפסיכולוגי לפוביות אגב, מבוסס על התמודדות עם הפחד. לפי התוכנית זו גישת הטיפול היחידה שמצליחה. והיא מבוצעת באופן הדרגתי המפתיע במהירותו. בתוך כמה שעות מביאים את האדם מהתבוננות ממרחק (או בתמונה) של הדבר שמפחיד אותו ועד למגע באותו העצם. אגב, בפחד יש גם אלמנט חיובי מבחינת הלוחם. פחד מאיץ את הפעילות בגוף באופן אוטומטי, כחלק ממנגנון תורשתי המכונה ברפואה fight or flight (הלחם או ברח). מנגנון זה ממלא את הגוף באדרנלין ומאפשר לאדם להתעלם מכאב ולהפעיל את שריריו בעוצמה מירבית. לכן, בפעם הבאה שאתה פוחד, תחשוב על כל מגוון האפשרויות להתגבר על הפחד ועל המידה בה אתה רוצה להתגבר עליו, ואולי תלמד כך לקבל את הפחד ולמצוא את מקומו הנכון במערכת חייך. אמיר

היי מיתר

אני הבנתי שהפחד הוא רק כאב, ואת זה ציינתי בהודעה שלי הקודמת, אך פחד הוא גם הרגשה ואפשר להפריד אותה ע"י ריכוז, מדיטציה.... אני חושב......... חושב לזכור שהאמונה בעצמך היא חלק גדול מאוד מהתמודדות עם הפחד...... לא שפחד הוא דבר רע.... לפעמים טוב ולפעמים רע.... צריך פשוט להבין את הפחד ולנסות להתמודד איתו, תלוי במצבים השונים. אז מה דעתכם? שלכם, עידודודו הלוחם

CAT4

New member
לכולנו יש רגשות

הרגשות שלנו הופכים אותנו למה שאונחנו ועל לנו לנסות ולתעלם מהם. אנוחנו צרכים לתת להם להיות חלק בלתי ניפרד מאיתנו. בטוב וברע Y.G.A the CAT

אני לא התכוונתי להתעלם מהם.......

להתעלם מרגשות זה כבר משהו לא טוב, אני התכוונתי לנסות להחליש את הפחד או פשוט להעלים אותו לכמה שניות, ולא משנה אם העלמתי אותו לכמה שניות הוא תמיד יהיה איתי, הוא אמור להזהיר אותי מפני דברים רעים או דברים שאני לא אוהב.... אז אני התכוונתי במקרים מסויימים למשל כמו בקרב האם אפשר להוריד את הפחד לכמה רגעים שנוכל הלגיב בצורה טובה יותר????? בן מה אתה חושב??? וכל האחרים, אתם מוזמנים להגיב........ שלכם, עידודודו הלוחם

CAT4

New member
יש לך מוסג מה אתה רוצה לעשות ../images/Emo70.gif

O.K אז ככה זה הולך. בהתחלה רציתי לתקוף אותך אבל אני לא יעשה את זה
מה כן אני רוצה להבהיר לך שני דברים. אם אתה מפסיק להרגיש אז אתה לר רוצה להרגיש יותר. אני לא הרגשתי כלום במשך 5 שנים ולקח לי עוד 7 שנייים ללמוד למצוא את הרגש הזה רק עכשו אני לומד להקיר אותו מחדש. ושנית אנשים בלי רגשות הקרים לסביבה שלהם ולעולם בו הם חיים הם פשוט הופכים לרובטים ורובטים לא רוצים להיות עלי רגש ככה שחצי שניה אחרי שלא תרגיש מהוא פשוט לא תרצה אותו בחזרה. ראה הוזהרתה

קודם כל......

למה ההזהרות הללו, מה עשיתי לך????. וקודם כל אני לא רוצה להיות רובוט, אתה כנראה לא הבנת אותי???? אני שואל האם אפשר להעלים את ההרגשה של הפחד לכמה רגעים???? אני רק שאלתי,מה כל הדברים על ההזהרות והתקיפה?? תיזהר אסור לתקוף בפורום הזה על פי תקנון מספר: @##$$%%^&*)(*&&&^%$#
ותגיד איך בדיוק לא הרגשת כלום במשך חמש שנים??? אני לא מבין???? שלך, עידודודו הלוחם...... נ.ב אל תנסה לתקוף אותי כי אני לא רוצה לריב פה עם אף אחד ובמיוחד לא עם חבר שיכול רק לעזור לי בתשובותיו.... טוב אז שולם???

time to fly

New member
עידו, אני חייב לומר קודם כל

שאני קורא את הודעותייך, ולא יצא לי להגיב עד עכשיו, ושאתה מאוד חמוד
דבר שני, ישנה שיטה שאני מתמודד עימה היא לקוחה מטכניקת מדיטצייה שאני מיישם "אנה פאנה" (שהיא הטכניקה הקודמת לויפאסנה בקורס ויפאסנה, מלמדים אותה קודם) ישנה המציאות, נכון היא אחת, כלומר כל אחד מסתכל עליה מכיוונו הוא, וכמובן שישנם מימדים שאיני מודע להם, לכן מציאות היא לא אחת, אבל במימדינו אנו, ישנה מציאות אחת, שאנו רואים אחרת כתוצאה מפחדינו. כעת, אם תעצור לרגע, ותביט בנשימות שלך, פשוט תביט בהם, תתרכז רק בהם, בזמן פחדך או אפילו עכשיו, ותבין בו זמנית שמה שאתה מרגיש הוא סה"כ פחד שמונע ממך לראות דברים, ומציאות יש רק אחת אתה תראה פתאום, כאשר תתבונן בנשימות שלך, פשוט תתבונן, לא תהיה עצמך, תראה איך פתאום הפחד נעלם לו אני הצלחתי לרדת מצוק איימתני כך, אני עם פחד ההרים שלי
ואני כלכך הייתי גאה בעצמי יחד עם הבנה שזהו היה סה"כ פחד מני רבים ולא נתתי לו חשיבות כי הוא נמצא שם, וזהו
שלומי

היי time to fly !!!!!!!!!!! ../images/Emo9.gif ../images/Emo8.gif

היי מה נשמע???? תודה רבה על המחמאה, ואני גם קורא את הודועתייך, אני פשוט לא מגיב בינתיים כי יש לך תשובות מאוד נכונות...... דבר שני השיטה נשמעת טובה, אני אנסה אותה...... ודבר שלישי מה זה ויאספנה????? אני לומד קונג פו ושם אנחנו מודטים(אני בינתיים מתחיל), אז מה זה ויאספנה????? סוג של מדיטציה, ההבדל בין המדיטציות השונות???? ודרך אגב אני לומד אצל בן טל שחר קונג פו, ואני רק רוצה לומר שכיףףףףףףףףףףףףףףףףףף לי שם ואני נהנה מאוד מאוד!!!!!!!!!!1 אני ממליץ לכל אחד בחום לבוא לשיעור ניסיון אצלו, אני באתי פעם אחת לשיעור, מתוך התעניינות בקונג פו, אך רק רציתי לראות מה זה, סתם להסתכל ולא ללמוד, אבל איך שראיתי את זה והייתי בשיעור הראשון אני פשוט התאהבתי........... ביי, עידודודו הלוחם

CAT4

New member
בו נתחיל

אני ם רציתי להיפתר מהפחד שביא אבל תבין דבר אחד כלהרגשות באים ביחד אתה לא יכול לא להרגיש דבר אחד אבל להרגיש אחר. זה מאין עיסקת חבילה. ואני בחרתי לא להגיש ולקח לי חמש משנים להבין שאני לא מרגיש. בהתחלה זה מחד אתה לא מרגיש צער אבל גם לא שימחה אתה לא מרגיש כאב אבל גם לא אהבה. ככה שאתה חושב שאם אתה לא כואב ולא עצוב אבל הכל טוב. אבל אחרי זמן אתה מבין שאתה גם לא שמח יותר ולא מאושר ואז אתה מבין את הטעות שסיתה ומתחיל לחפש אתר הרגש לך. ככה שאני ממליץ לך לא לנסות ולא לעבור את אותה טעות שאני עברתי שלך Y.G.A the CAT

היי CAT4 !!!!!!!! ../images/Emo9.gif

אני לא מאמין שמישהו יכול לא להרגיש במשך שנים(5 שנים), גם לא צער וגם לא שימחה????? מה נשארת בבית במשך 5 שנים ולא יצאת?????? סתםםםםם אבל מה אני לא מבין איך בדיוק אפשר לא להרגיש שום שימחה ושום פחד ושום צער במשך חמש שנים????? אני חושב שזה לא הגיוני, אולי תסביר לי ביותר פירוט????? מה כאשר הייתה לך יום הולדת, לא היית שמח????? כאשר הצלחת במבחן לא היית שמח???? או שלא הצלחת אז לא היית קצת עצוב????? לא יכול להיות שלא הרגשת במשך 5 שנים שום צער ושום שמחה, הרי אתה אמרת(אני חושב) כולנו בני אדם ולכל בן אדם יש רגשות....... אז אני עדיים לאט הבנתי........ אם תוכל לפרט אני אודה לך מאוד..... ביי, עידודו הלוחם

למעלה