שאלה לדיון - מרכיבי הכושר

efroch99

New member
שאלה לדיון - מרכיבי הכושר../images/Emo22.gif

בגדול, מרכיבי הכושר הם:
כושר אירובי
כוח שרירים
כוח מתפרץ
גמישות
שיווי משקל
קואורדינציה (יש כל מיני חלוקות שונות, אבל זה בגדול).
איזה ממרכיבי הכושר באים לידי ביטוי באימוני הכושר שלכן?
איזה מרכיב הכי חזק אצלכן?
איזה מרכיב אתן מזניחות?
איזה אתן מתרגלות בחריקת שיניים?

NetaSher

New member
רואים שאת מאמנות לחימה ../images/Emo13.gif

אני אענה ראשונה
איזה ממרכיבי הכושר באים לידי ביטוי באימוני הכושר שלכן? - בעיקר כושר אירובי, כוח שרירים, כוח מתפרץ וקורדינציה. איזה מרכיב הכי חזק אצלכן? - קורדינציה איזה מרכיב אתן מזניחות? - כוח שרירים... איזה אתן מתרגלות בחריקת שיניים? - כוח מתפרץ (חייבת לעשות את זה יותר!) אצלנו זו אמנות לחימה שחייבים להפעיל כוח מאחורי המכות (מדובר בעיקר על מקלות) והיות ואני בחורה, יותר קל לי עם הקורדינציה, זריזות וכו'...לכן אני הולכת לחדר כושר כאימון משלים. מה אצלך?

efroch99

New member
אצלי../images/Emo9.gif

הייתי אומרת שיש די איזון בין החוזק שלי המרכיבים השונים, עם יוצא מן הכלל אחד. כשאני אומרת "חוזק", אני כמובן משווה את עצמי לקבוצת היחוס הנתונה, אם זה בשיעורי סטודיו- אני רואה איך אני מצליחה ביחס לאחרות. אז כוח שרירים, גמישות, שיווי משקל וקוארדינציה - כולם חזקים אצלי, ואני אוהבת לתרגל אותם. אני מאוד אוהבת תרגילים שמשלבים את כל ארבע האלמנטים האלה - כגון שיעורי פילאטיס "זרימתיים" או פיליוגה, שממש עובדים על כל האלמנטים בו זמנית - זה נהדר בעיני. כושר אירובי - זה תחום שלעיתים אני מזניחה. בקרטה אין על זה דגש בכלל, ולכן עכשיו אני משלימה עם ריצות. יש לי כושר אירובי בסיסי לא רע, אבל עכשיו אני אתחיל להתאמן על זה יותר. ונקודות התורפה - כוח מתפרץ, ואולי אפשר להכניס פה גם זריזות. תחומים שאני לא טובה בהם, וגם לא כל כך אוהבת לתרגל אותם. אסכולת הקרטה שאני משתייכת אליה פחות שמה דגש על זריזות ומהירות. ואם אני עושה אימון ריצה - אז אני שונאת לשלב בזה ספרינטים.... תודה לכולן על ההיענות לדיון!

מור שלז

New member
../images/Emo45.gifרעיון מצויין. מרכיבי הכושר אצלי

באימונים (אופניים, ריצה, שחייה וחדר כושר פה ושם): אירובי, שרירים, מתפרץ, קואורדינציה.
הכי חזק אצלי, באופן משמעותי, המרכיב האירובי.
מזניחה - גמישות. גם ככה אני גמישה מדי, מה שגרם לי לצרות רבות ופציעות בתחילת הדרך. סוף סוף חלק מהגמישות נעלמת בזכות השרירים וזה רק עושה לי טוב.
מתרגלת בחריקת שיניים - כוח מתפרץ - לא אוהבת את זה. לא טובה בזה. למרבה השמחה בטריאתלונים זה לא ממש קריטי. אבל ברכיבת כביש תחרותית זה ממש חשוב. יאללה, מה איתכן?

dganitm

New member
אחלה שאלה!

אני רוכבת אופניים, רק על אופניים, לא רצה ולא שוחה (בנתיים...
) מרכיב הכושר העיקרי שלי הוא מן הסתם אירובי, כח מתפרץ, שרירים (אבל רק ברגליים, בידיים יש לי הרבה עבודה) המרכיב הכי חזק אצלי (לפני הפציעה) הייה הכח המתפרץ (בזכות רכיבות השטח) והכושר האירובי (בזכות רכיבות הכביש). אני מודה שאני מזניחה לחלוטין את מרכיב הגמישות (אומנם גם לי יש גמישות יתר במפרקים, אבל לא בשרירים לצערי), אני יודעת כמה חשוב להאריך את השרירים בעיקר אחרי רכיבות ארוכות בהן השריר מתכווץ. רוכבי אופניים (לפי הפיזיוטרפיסט שלי) לא חזקים בכל מה שקשור לשיווי משקל והמערכת הוסטיבולרית דורשת חיזוק כל הזמן (השרירים המייצבים),זה לא כמו באומנויות לחימה או בריקוד, שמאמנים את המערכת להישאר יציבה אפילו אם מישהו דוחף אותך בחוזקה. אחותי! אחלה שאלה הבאת תודה

omaopa

New member
בהנחה שאלו הם אכן מרכיבי הכושר

אצלי הכושר האירובי הוא באופן מופגן וגורף עולה על כל יתר המרכיבים. אני יכולה להחליט לרוץ איזה יום גם 30 ק"מ בלי הכנה מוקדמת אבל מירוצי 10 ק"מ הורגים אותי
. מניסיוני הכושר האירובי הוא גם הכושר אותו הכי קל ופשוט לאמן ולכן הרבה ספורטאי סיבולת חובבים נשענים עליו ונוטים קצת להזניח אלמנטים של כוח. חשוב להבין שכושר אירובי יכול להביא אותנו רק עד לנקודה מסויימת שמעבר אליה צריך לפתח כוח. את כוח השרירים אני מנסה לתרגל בעזרת אימוני איטרוולים ופארטלק אבל מעבר לעובדה שזה שנוא עלי אלו אימונים עם סכנת פציעה הרבה יותר גבוהה ולכן אני נזהרת מהם. כוח מתפרץ הוא לדעתי overestimated ו-misunderstood. למעשה, אצל ספורטאי סיבולת, כדוגמת רצים למרחקים ארוכים אין לו שימוש רב אם בכלל. בריצה הוא משמש בעיקר את האצנים (=ספרינטרים). סתם ככה אפרופו, אני מבקשת להוקיע כאן את השימוש המוטעה במילה "אצנים" כדי לומר "רצים". "אצנים" הם באופן ספציפי ספרינטרים ולאחר מכן אנו הופכים לרצים למרחקים קצרים/בינוניים/ארוכים. גמישות אצלי צד חלש מאד אבל אני משתדלת עכשיו יותר לאור הפציעות שחוויתי השנה. שיווי משקל הוא undersestimated והפיזיוטרפיסט שלי אומר שהוא מרכיב חשוב מאד אצל ריצה כדי לסייע במניעת פציעות, שיפור סגנון ובכלל. קואורדינציה לא עלה על דעתי מעולם לתרגל. איך מאמנים את זה?

תירגול בסיסי לקואורדינציה

בהיותי בעלת השכלה בסיסית בתחום הכושר ועוסקת בזמני הפנוי והמוגבל כמאמנת כושר אישית, אני ממליצה על ביצוע תרגילי סקווט ומכרעים לצורך הגדלת הקואורדינציה. אם את מנויה בחד"כ, רצוי להתחיל תרגילים אילו באמצעות סמיט משין, באמצעותו ניתן ללמוד ולחוות את התנועה הנכונה. אחרי שיש נסיון מסויים עם התנועה או אם אין מנוי לחד"כ, השלב הבא הוא באמצעות מוט (בבית אפשר לנתק מקל של מגב/מטאטא מחלקו התחתון) ו/או באמצעות משקוליות יד. מכרעים בשלב המתקדם שלהם (דינמי לא סטטי) בונים קואורדינציה מצויינת וניתן גם לשים את הרגל הקדמית ע"ג מדרגה או האחורית על ספסל. ראי הדוגמאות הרצ"ב ובכלל ניתן לדפדף באתר הזה ולמצוא רעיונות לכל מרכיבי הכושר. אם מעולם לא התאמנת בחד"כ מומלץ לקבל הדרכה ראשונית והמלצות לאימון ממדריך מוסמך. בהצלחה

efroch99

New member
מה זה קואורדינציה

אני בטוחה שיש לכך הגדרות מדויקות, ויתנו על כך דעתן אולי אלה שלמדו את הנושא. אבל לדעתי הלא-מלומדת, קוארדינציה זאת פונקציה שמקורה בעיקר במוח, והיא היכולת לשלוט בחלקי הגוף השונים על פי רצונך. זה אולי הגדרה כללית, אבל הכוונה היא לדוגמא - להצליח להפעיל פלג גוף עליון בנפרד מפלג גוף תחתון. תרגיל קלאסי לקוארדינציה זה לעשות סיבובי ידיים (סיבובים מלאים שמקורם מהכתף), כאשר יד אחת עושה סיבובים קדימה, והשניה עושה סיבובים אחורה (תנסי ותראי איך זה הולך לך). או לצייר עם יד אחת את הצורה '8' ועם היד השנייה את הצורה '0'. כמובן שכל שיעורי הסטודיו מפתחים קוארדינציה, היכולת לעקוב אחרי הנחיות המדריך, לבצע פעולות על בסיס ראייה או הנחיות - זה לא טריויאלי, זה משהו שרוב האנשים צריכים לתרגל אותו. קואורדינציה באה לידי ביטוי עצום בריקודים, באומנויות לחימה, ובמשחקים למיניהם (משחקי כדור וכו). אני יכולה לכתוב עוד הרבה על קואורדינציה....
(תודה על ההבהרה לגבי המילה אצנים, אני גם חשבתי כמוך, עד ששמעתי את כל השדרנים מדברים על "אצנים" גם בריצות ארוכות
. אז תודה שהעמדת דברים על דיוקים)

שאלה טובה

הפירוש היבש הוא:תיאום עיצבי-שרירי. הקואורדינציה באה לידי ביטוי במספר יכולות: יכולת השילוב מספר תנועות פשוטות לתנועה מורכבת. שיווי משקל – שמירה על מרכז הכובד המשתנה ביחס לתנועות הגוף במרחב. עיתוי תזמון תנועתי (דיוק או כושר תנועתי) - היכולת לבקר ולשלוט על ביצוע התנועות לעבר גורם חיצוני. מצ"ב מאמר קצר בנושא.

דורסל12

New member
קורדינציה-נסו שעור מדרגה../images/Emo7.gif

חשבתי לשפר קורדינציה ואירובי על ידי שעורי מדרגה למתחילים אחרי 5 שעורים המאמן ניגש אלי ואמר לי תשמעי בחיים שלי לא צחקתי כולכך הרבה תעשי טובה תלכי לשעור אחר....את ממש לא מוחברת ומתחברת הרגלים והידים פשוט התפזרו לי. ככל שהתאמצתי לשמור על ריכוז כך פספסתי יותר את המדרגה קורדינציה אה???

../images/Emo6.gif

לטעמי, אירובי מדרגה אינו מתאים לכלל האוכלוסיה. רק לחשוב שבשיעור משתתפות 20-40 עלמות חן שמקפצות על מדרגה והמדריך/ה אינם יכולים לתת דגש ולתקן כל אחת מהן.... אירובי מדרגה, מיועד למתאמנות מאומנות היטב ומיומנות בטכניקה ואם אנחנו לא כאילו (ורובנו לא) יש סיכוי רב לפציעות בגפיים התחתונות (ברך/קרסול). אף אחת מאיתנו לא ממש זקוקה לפציעות ברכיים עקב טכניקה לקויה משיעור אירובי מדרגה. יש הרבה דרכים אחרות לאימון ללא פוטנציאל פציעות רב מבלי שנצטרך להכנס לשיעורי מדרגה. בחד"כ, גם אם את לא מתאמנת עם מאמן אישי תמיד ניתן לבקש הסברים והדגמות מהמדריך שנמצא במשמרת ואז מרוויחים "אימון אחד על אחד".

efroch99

New member
זאת הסיבה העיקרית שאני מעדיפה אירובי רצפה

אכן באירובי מדרגה מספיק קצת חוסר תשומת לב - ואפשר להגיע לפציעות לא נעימות בכלל באזור הברך/קרסול - ועד לנזק ממש. וזה גם נכון למי שמאומנת ומתורגלת! חוץ מזה, בחלק מהמקומות יש מדרגות שמחליקות על הרצפה וזה בכלל מוסיף סכנה.

איזה מדריך חצוף../images/Emo46.gif

מדרגה דורשת הרבה יותר מ4-5 שיעורים כדי להבין מה צריך לעשות. אני התפזרתי לכל הרוחות כשניסיתי לראשונה לעשות שיעור מדרגה. אף אחד לא אמר לי ללכת. ניסיתי שוב ושוב ולקח לי שנים להגיע למה שאני יכולה היום. כשמתחילים מרמה שאיננה מתחילים (היום קשה מאד למצוא שיעורי מתחילים במדרגה), זה לוקח זמן. מדריך טוב יכול להדריך אותך איך לעשות את הדברים בצורה יותר פשוטה עד שתצליחי להגיע לחלקים המורכבים. אפשר גם לעשות חלק גדול מהשיעור בברך ימין, ברך שמאל ולהתקדם משם. ככה לא מפספסים את המדרגה ומתחילים לקלוט את הקצב ואת התנועות. עוד לא שמעתי על פתרון כזה של מדריך.

דורסל12

New member
לא לא חצוף אני וקורדינציה אוי וואי זמיר

המדריך רק עשה לי טובה כי הנשמה שלי רק פרחה שעורי מדרגה ממש לא עבורי וחדר כושר בפרט אני מצאתי מה עושה לי טוב אופניים וריצה-מור הדביקה אותי במחלה טריאתלון והאושר הוא גדול וההתקדמות היא איטית אבל זה טוב לי ולנשמה

למעלה