שאלה לדיון: תכונות ביולוגיות

• פותח הנושא nכמ
  • פורסם בתאריך

nכמ

New member
שאלה לדיון: תכונות ביולוגיות

הרבה זמן שלא הייתי וכתבתי בפורום (הודעה האחרונה הייתה קרוב לחצי שנה כשפולי ניהלה את הפורום בניהול זמני) אני אגדיר מס' של תכונות ביולוגיות שאליהם אני מתייחס: תכונה שגורמת לרמת הפעילות להיות גבוהה מהמוצע(היפראקטיביות), או נמוכה בצורה קיצונית(היפואקטיביות). שגורמת למזג חריג בקיצוניותו (דיכאון קליני/חרדה/מתח מוגזם/ODD), או הפרעות שונות כגון : OCD , Tourette. מאז תחילת המאה ה-20 החלו ברפואה מגדירים תכונות ביולוגיות כאלו כהפרעות, ADHD\ADD, דיכאון, הפרעת חרדה - Anxiety Disorder, OCD , Tourrette. ההנחה הייתה בראשונה של תפקוד מוחי לקויי ובעייה שהיא מוחית, אחרי שלב האיבחונים של אותם האינדיבדואלים, החלו ברפואה לבדוק להבדלים בין אותם אנשים לאנשים עם "מוח רגיל", נמצאו הבדלים, ולפי זה בנו תרופות שנועדו ליצור לשיפור במצב, בינהם פרוזאק לדיכאון, ריטלין ל-ADHD. כשאצל עכברים הצליחו להגיע לשינויי - הצליחו להפוך עכברים רגילים לעכברים היפראקטיבים, ע"י שינויי ביוכימי. במרפאה של amenclinic יש מיפויים של מוחות עם הפרעות שונות ע"י בדיקת Spect שבודקת את הפעילות המוחית השונה. השאלה, האם לדעתם יהיה ניתן להגיע ביום מן הימים למצב שיוכלו לתקן דיכאון קליני ע"י התערבות ישירה במוח? שיוכלו לשנות תכונות ביולוגיות (כמו מזג) ע"י התערבות ישירה במוח? או שאולי דברים אלה הם בגדר פנטזיה ולא אפשריים? אם דבר שכזה יהיה אפשרי במישור מעשי, האם זה יהיה דבר שיוכל להועיל?

qet1

New member
לדעתי

כל מה שאתה חושב או מרגיש זה שילוב של הורמונים וזרמים חשמליים שונים ומשונים במוח שלך. אם אתה מסוגל להכניס את ההורמונים הנכונים ואת הזרמים הנכונים למקומות הנכונים...אתה יכול לגרום לבן-אדם להתנהג בכל צורה שתרצה.

nכמ

New member
אוקיי אתה בדעה שלי..

אני אשמח לשמוע עוד דעות, ועוד תגובות..

nכמ

New member
מקפיץ

למעלה