שאלה לדיון

שאלה לדיון

לא אחת אנחנו קוראים על מורים רוחניים ואלו קרויים (בעיקר במזרח הרחוק) "לוחמים". במה הם נלחמים?

סירוניטוש

Active member
"לוחמים"

להאיר \ להעיר את האנשים שסביבם... "לוחמים" באהבה גדולה להחדיר הבנה ודעת "לוחמים" להראות דרך לאמת. "לוחמים" להפיץ את התורה בכל דרך...

ולמה

צריכים להלחם? מלחמות בדרך כלל נעשות כדי להוכיח צדק ולא כדי להאיר. מלחמות נוצרו בגלל מאמינים שניסו להלחם ולהפיץ את תורתם. אין דרך אחרת מאשר מלחמה?

סירוניטוש

Active member
אפשר

בהחלט להפיץ תורה\אור בדרכי נועם... אפשר בדרך סקרנות וגירוי (תורת הקבלה) אפשר בדרך של שמחה ואהבה (רבי נחמן) אפשר בדרך של חלוקת מתנות והבטחות (חב"ד) ואני מאמינה שיש עוד דרכים... כל אחד בדרכו מפיץ את האור ...

מזכיר לי את המושג "לוחמי אור"..../images/Emo62.gif

או "מלחמת קודש".. מושגים שאני אפילו לא רוצה להבין
משום שלא נראה לי שאפשר לחבר בין שני מושגים כמו מלחמה ואור, משום שהם שני דברים שונים בתכלית... יחד עם זה, אני מבינה את זה אחרת... לטעמי הם נלחמים ב"שדים" שבפנים, על מנת להגיע לשלווה או לא יודעת איך לקרוא לזה, אולי שלמות פנימית... לא חושבת שיש לזה קשר עם הבחוץ, לטעמי זה רק אני והבפנוכו שלי, כמו כולנו

../images/Emo6.gif כשיסבירו לי באופן שיניח את דעתי

מדוע היצר הוא רע, אז כן... כזה

orli997

New member
נראה לי שהלוחם

מדבר על סוג מסוים של אנשים שבמקור הם כמו לוחמי אור כאילה, אני לא בטוחה שמדובר ביצר אלה יותר במלחמת החומר על הרוח הקטנות על הגדולה עשיה מול עצלות האגו מול..... וכו.... והאמת בהרבה מובנים זו אכן מלחמה, בנוסף לכולנו עבר עתיק יותר או פחות יש אנרגיה עברית של בחירות מהעבר המקשרות את חלקינו למקומות שנילחמו באנושות ברמה זו או אחרת אז בהחלט הלוחם הוא לוחם צדק כי יש שנותנים לדברים להיתנהל ויש שנילחמים למען צדק תיקון עוולות וכו.... אני מאוד אוהבת את הגישה של הלוחם במישנתו של דון חואן למשל,

מה שאני

יודע על לוחמים זה שהם משאירים גויות חרוכות בכל פינה. אני זוכר את לוחמי האור שנסעו לכל רחבי עולם להפיץ את האור ואוי למתנגד-אלו נקראו צלבנים. אני מכיר את לוחמי האור שמפיצים את תורת היהדות בכל פינה וכל אפשרות מתוך כוונה טובה ואמונה שלמה ואבוי למתנגדים. אני מכיר את לוחמי האור הסמוראיים.. האם לוחם באמת לא נלחם למען צדקתו ואי צדקתו של האחר? עדין תמוה בעיניי הכינוי "לוחם" לאדם רוחני שאמוא על פי תפיסתי בכל מקרה לקבל ולא להלחם.

צופיתי 2

New member
שמתי לב לזה מזמן! ../images/Emo140.gif

למילה מלחמה בתוך הבודהיזם. היא מאוד לא מתאימה לדרך שלהם. יש בזה אלימות. להלחם בכעס למשל. במקום לקבל אותו. למדתי בודהיזם טיבטי עם מורה מקסימה, עד שהרגשתי שהיא קיצונית. אולי אין מנוס מאיזה שהיא אלימות בחיים האלה, אפילו רק במילה.

יש לי תחושה

שמשהו בתרגום הראשוני של המילה לקוי וליקוי זה נטמע כ"לוחם", כך תחושתי לפחות או שאנני מבין את המושג.

לחימה

לא במובן של כעס ומאבק אלא במובן של לא להזדהות עם דברים מסויימים וכדומה...

למעלה