שאלה לדיון

עליזה 63

New member
שאלה לדיון

בזמן האחרון אני שומעת הרבה בחדרים ואצל מכורים אין לנו בעיה מוסרית,אבל יש כאלה שכן יש להם בעיה מוסרית. השאלה שלי מהו מוסר עבורכם? והאם נכון שיש מצב שיש גם מחלת התמכרות ובעיה מוסרית באותו אדם?. והאם אתם יכולים לפעמים לזהות אצלכם בעיה מוסרית. נניח אצלי למשל אני בחיים לא אכנס בין בני זוג כי זה עבורי לא מוסרי ,אגב גם בשימוש היתי ככה ורק לקראת סוף השמשו נוצרה אצלי בעיה שחיתי עם גבר נשוי שעזב את ביתו (אגב שתינו הינו משתמשים)והיום אני יודעת שבשום אופן לט אכנס בין זוג בין אם הם חברים או נשואים. זה עבורי לא מוסרי.

תשובתי לדייונך.

עליזה אני אישית חושבת שכאשר יש למישהו מחלת ההיתמכרות מין הסתם שיהיה לו גם חוסר מוסרייות. מכיוון שהמחלה שולטת לנו על המוח ועל כושר החשיבה. ובמחלה אין לנו לא מוסר ולא סכל.מה שחשוב לנו בזמן אמת זה רק תרופה למחלה.ולא תמיד להיתערב בין בני זוג זה ניקרא לא מוסרי לפעמים זה יכול להועיל אך חשוב לזכור מתי ואיך אנו עושים זאת. וכן אפשר להבחן זאת אצל מכורים.אך אין לנו הרבה מה לעשות. הרי ידוע שאין לנו שליטה על מחשבותינו. מקווה שעזרתי ולו במעט.

עליזה.. נושא כבד את מעלה וראוי לדיון../images/Emo24.gif

אלא שאני לא רוצה לשלוף תשובה מהשרוול, בלי לחשוב על זה קודם, ולכן.. ברשותך, אענה מחר, כי אני לא במצב של חשיבה כרגע. איתך הסליחה ואני אשמח אם חברים נוספים יתייחסו לזה מהמקום שלהם.. הגיע הזמן שנדבר החלמה ורגשות, לא?
אוהבים

סקיי ליין, אשמח לקרוא מה דעתך בנושא../images/Emo8.gif

וכמובן כל שאר החברים. מה זה מוסר בעינכם
אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט בנושא../images/Emo40.gif

משהו שמצאתי על הדרך בנושא, עוד לפני שאני עונה על זה: "האנושות היא מקשה אחת שכל בניה כפופים במידה שווה לחוקי המוסר. כל יצורי האנוש שווים לפני האל. קיימים כמובן הבדלים בין גזעים ומעמדות וכיוצא באלה, אולם ככל שמכובד מעמדו של אדם כן גדלה אחריותו" גאנדי אוהבים

לא מעט שאלות העלית עליזה..../images/Emo24.gif

אז אולי קודם נעשה קצת סדר.. 1.מהו מוסר עבורנו? 2.האם למכור יש בהכרח בעיה מוסרית? 3.האם "להיכנס" בין בני זוג זה מוסרי בעינינו? 4.האם אתם מזהים אצלכם בעיה מוסרית? אז לא יודעת לענות לך מהמקום של שאר החברים, אבל אנסה לענות מהמקום שלי. אני חושבת שמוסר הוא משהו שחברה מכתיבה לנו, כשלא מדברים על מוסר אישי. כלומר, נורמות של חוקים ומוסר, נקבעות ע"י החברה, הם משתנים ממקום למקום, ולכן, מה שנכון לנו פה, לא בהכרח נכון במקום אחר. אני לא בטוחה עדיין שאני מבינה מהי מחלת ההתמכרות, או איך להגדיר אדם כמכור. מכאן שאני לא יודעת לענות על השאלה השניה שלך.. לעניות דעתי הדלה, אין הכרח שמכור יסבול מבעיה מוסרית, אבל זו רק דעתי כאמור, ויש מצב שאני טועה. נא לזכור שאני רק בתחילת דרך.. בחיתולים ממש..
להיכנס בין בני זוג.. שאלה של מוסר? גם על זה אני לא ממש יודעת לענות לך, כי אני לא ממש מבינה מה זה "להיכנס" באמצע... אם את שואלת אם אלך עם גבר נשוי.. התשובה שלי נכון להיום, היא לא, למרות שגם התכנית מציעה שלא לצאת בהצהרות כאלה ואחרות, ולא לשפוט אחרים שאנחנו לא נמצאים במקומם. נשוי שעזב את ביתו מבחינתי הוא עדיין נשוי.. אז גם על זה לא ממש יודעת לענות לך. אם חבר או חברה פונים ומבקשים את עזרתך במשהו מסוים, האם לא תתני את העזרה שאת יכולה לתת? והכוונה היא לחברים שיש להם בני זוג... לדעתי הייתי נותנת עזרה, אבל לעולם לא מחליטה או מציעה הצעות שנוגעות או מובילות להחלטות כאלה ואחרות. הייתי מקשיבה, הייתי מספרת על עצמי - כלומר - איפה הסיפור שלהם פוגש אותי בדרך, הייתי מחבקת, משמשת כתף לדמעות אם צריך, ובכך הייתי מסכמת את העזרה שלי. האם אני מזהה אצלי בעיה מוסרית? שוב, אני חושבת שכל אחד מבין את המושג מוסר בצורה אחרת, לכל אחד יש קווים אדומים שאותם הוא לא יחצה, ואם את מעדיפה לקרוא לזה מוסר, אז זה בסדר לטעמי, אבל שוב.. משתנה מאדם לאדם וממקום למקום. אז שוב, לא יודעת אם ממש עניתי על השאלות שלך, אבל השתדלתי
ומה איתך? על מה בעצם את מדברת? כי אני בטוחה שלא סתם ככה העלית את הנושא הזה... אוהבים

עליזה 63

New member
סתם העליתי את הנושא וידעת

לענות נכון,אבל אצלי היום עקרונות קודמים לאישיות חזק ומושרש אצלי. כנראה הזמן והנסיון עושים את ההבדל. אוהבת אותך יפתי ושבת שלום.

למעלה