שאלה לדיון...

ליבית1

New member
שאלה לדיון...

מה דעתכם על מצב שבו המדריך מוותר על האופניים שלו, בגלל תקלה באחד מזוגות האופניים בחדר, או במקרה של אובר בוקינג? נכון? לא נכון? את מי לשים על האופניים של המדריך במידה וכן? האם קשה יותר למדריך להעביר שיעור כשהוא לא נמצא על האופניים? מעלה את השאלה בעקבות מקרה שקרה לי, שבו התגלתה תקלה באחד מזוגות האופניים בתחילת השיעור, ונותרה מתאמנת ללא אופניים, אז העליתי אותה לשבת על האופניים שלי. מעניינת אותי דעתכם.

רוןר9

New member
המתאמנים קודמים לכל

היי ליבית קרה לי כבר לא אחת שהתפוסה בחדר מלאה ואנשים נשארו ללא אופניים . אני בדיעה שהמדריך צריך לוותר על האופניים שלו/ה. אפשר בהחלט להעביר האימון מהפודיום ולהוריד האופניים של המדריך לריצפה . נכון שזה עשוי קצת לאכזב את המדריך/ה אבל המתאמנים קודמים לכל לדעתי. רק מציע וממליץ במקרים כאלה ומנסיון לשאול את קהל המתאמנים אם יש מישהו שמתכוון לעשות רק חצי / חלקיות אימון כי במקרים כאלה : או שיש הסדר בין הממתינים או שהמתאמן/ת שבכוונתם לעשות אימון חלקי מוותרים על האימון לטובת אלה שללא אופניים. זה עובד במרבית המקרים. רון9

לדעתי

אופני המאמן נועדו לכך שמאמן ידווש עליהם לטובת המתאמנים, שיחקו את טכניקות הדיווש הנכונות. אופני המאמן משרתים בראש וראשונה את המתאמנים,שבאו מספיק זמן לפני האימון, ומגיע להם לראות אותו בפעולה. תמיד יש מאחרים, תמיד יש מספר רוכבים שלא נשארים להם אופנים. ואז נשאלת השאלה: למי מהממתינים, המאמן אמור לתת את האופניים שלו? לפי מה יבחר לוותר עליהם? למי שהוא מכיר? למי שמעז לבקש? למי ? לא פיר!!! מאחר ותמיד יש מאחרים, המתאמנים עלולים למצוא את עצמם לעתים קרובות, מול דיג' שבמקרה גם מעביר הנחיות ספינינג. זכותי להנות מאימון מושלם, והמאחרים זבשם. רון היקר, לשאול את קהל המתאמנים מי מתכוון לעשות חצי אימון או חלקי - לא מקובל עלי. כל אחד עושה כפי יכולתו ואילוציו. רובינו באים כדי להתאמן אימון שלם, אם קורים דברים בלתי צפויים תוך כדי האימון, ולא משנה מהם, אזי בגלל ששאלת לפני האימון, המתאמן אמור להשאר?

רוןר9

New member
תגובתי

היי חיים חדשים 1 יקרה את האופנים אני תמיד נותן למתאמן/ת שטוען/ת שהם "הבאים בתור" נכון גם שקרה שמתאמן/ת נכנסו באיחור של מספר דקות סביר וויתרתי על האופניים שלי. ברור שיש לפעול בהוגנות מלאה . לגביי השאלה של "אימון חלקי" -זו סוגיה שהעלו מספר פעמים מתאמנים ויש צדק בטענתם בעיקר שהאנשים גם מכירים ברובם זה את זו /זה וכאשר הם רואים שמתאמן/ת עוזבים אחרי כמחצית השעה הטענה / השאלה לא חבל אל אלה שנותרו בחוץ? ברור לך ולי ולכל אחד שמתאמן/ת עשוי לרדת במהלך האימון מסיבה כלשהי בלתי צפויה כגון עייפות ,תחושה לא נוחה.... אבל אם ידוע מראש שהאימון עבור המתאמן/ת הוא חלקי בלבד והתפוסה בחדר מלאה מן הראוי לנהוג בהוגנות . שוב אנחנו רק יכולים לבקש וברור שכל אחד בוחר מה לעשות . לעולם לא נגיע לשלמות כנראה (-: יכול רק לשתף ממספר משובים לא קטן של מתאמנים שטוענים שהמדריך לא על האופניים האימון "יותר קשה" זו אמירה דיי מעניינת בפני עצמה מאחר ואני לא בטוח שכך הוא הדבר, ברור לי שהמדריך/ה לא נימצא על האופניים ומסתובב בין המתאמנים (במכונים שאין צפיפות כ"כ גדולה בין האופניים והדבר ניתן בנקל) כנראה שהמתאמנים חשים מחוייבות גדולה יותרכלפייהמדריך/ה "המתקרב/ת" . יכול רק לשתף שאני מסתובב בחדר פתאום בלי לומר מילה רק הנוכחות הקרובה שלי גורמת לחלק מהמתאמנים להעלות עומסים ו/ או לבצע הגברה באופן משופר. סוגיה זו שאת מעלה מאוד מעניינת כי יש לה אספקטים הרבה יותר רחבים מבחינת המאמנים והמתאמנים. שווה דיון על:"כל מה שמאחורי הספיניניג ומעבר לרכיבה המהנה" -מאחורי כל זה קיימים עולם של תכנים מרתקים שעשויים לעניין מאמנים ומתאמנים וככל שיותר נילמד להכיר ולהבין יתגלה לנו עולם יפה יותר בתחום. שיהיה סופ"ש מקסים רון9

במקרה של תקלה באופניים

שאפו למדריך שמוותר על אופניו, וכך ראוי שיעשה. במקרה של אובר בוקינינג - דעתי נשארת כפי שהיא הובעה למעלה.

Tami661

New member
שאלה טובה והתשובה שלי (משקפת את דעתי האישית)

את דעתי בעניין מדריך שלא מדווש בכלל - כבר הבעתי (שלילית) אבל... במקרים כגון אלו, מדריך המתעלה על עצמו ומוותר על אופניו לטובת מתאמן שאופניו לא תקינות - הצעד הזה מבורך. צריך להבין שמתאמן שמפנה את הזמן ומתכנן את אימוניו בהתאם (וגם משלם עבור השירות הזה...) - ראוי להתחשבות ולתמורה גם במחיר עבודה קשה יותר של המדריך, וזו בעצם התשובה שלי לשאלה הבאה: למדריך טוב - קשה יותר להעביר שיעור כשהוא לא על האופניים, לפחות חלק מהזמן. כל הכבוד ליבית

ellabs

New member
קרה לי השבוע

אז ככה כבר כמה פעמים נתקלתי ''בעיה'' שבדרכ היא ''בעיה '' טובה. אני בעיקרון אם יש שיעור מלא ''ואובר בוקינג'' מיד נותנת את האופניים גם כדי שעוד מישהו יהנה וגם כדי לחסוך את הבלאגן של מי יצא ויבזבז המון אנרגיות וזמן מהשיעור. לגבי אופניים לא תקינות גם תמיד נותנת למתאמנים את שלי ,ואני מאוד מאמינה שכן צריך להיות על האופניים אבל דווקא לפעמיים שאין לכם אופניים זוהי הזדמנות טובה לתת ליותר תשומת לב לטכניקה ולתיקונים רבים יותר. אין ספק שלעביר שיעור מהריצפה זה הרבה יותר קשה( ולא בטוחה שמאמן מתחיל יצליח)אהל בשיעוט האחרון ביום ראשרן שנתתי את האופניים-די נהנתי מקצת להסתובב ומה לעשות כדי להגיש את הקצב קצת לרקוד:)

Tami661

New member
אתה תמיד צריך להרגיש טוב עם עצמך...

בעצם... אתה תמיד ממילא מרגיש טוב עם עצמך

ליבית1

New member
גם אני ממש לא בעד מדריך

שלא נמצא על האופניים, לפחות רוב הזמן... אבל יש מקרים... שלא תלויים בנו...

msyan

New member
למי ומתי לתת את אופני המדריך

בעיקרון, אני נגד מדריך שנותן באופן קבוע את אופניו או לחילופין אינו מדווש עם המתאמנים. קורה שעלינו לוותר על האופניים - במיקרה של תקלה, טעות ברישום, או אפילו מתאמן רשום שהגיע דקה אחרי ואופניו כבר תפוסות (זהו מיקרה לשיקול המדריך-לא ליצור מצב קבוע) קרו לי מיקרים בהם 2-3 מתאמנים הגיעו ולא נרשמו לשיעור והשיעור היה מלא, כמובן שבמיקרה כזה לא אוכל לתת את אופני - כי מי עדיף על מי? לכן בעיקרון המתאמנים צרכים להבין שאופני מדריך הם אינם אופציה...

למעלה