שאלה לדיון

untitled

New member
שאלה לדיון

מה אתם חושבים על הספר "מיין קאמף". האם צריך לקרוא אותו? האם לא צריך לקרוא אותו? האם זה נכון לתת לתלמידים בשיעורי הסיטוריה לקרוא קטעים ממנו, או שאפשר ל"הסתפק" בספרי הסטוריה המספרים באופן עקיף על מה בדיוק תורת הגזע והאידיאולוגיה הנאצית מדברים. מה אתם חושבים? אני אישית, חושב שלא צריך, ואף אסור לקרוא ספר כזה.

אני חושבת

שיש צורך בספר, למחקר. הן פסיכיאטרי, הן היסטורי, והן סוציולוגי. תופעה מענינת היא שבאנגליה, המו"ל של הספר תרם עכשיו כספים רבים לקרן לטיפול בניצולי שואה, ויש דיון גדול בקהילה, האם לקבל את הכזף או להעיף את המו"ל וכספו לאלף עזאזלים. לקרוא אותו? לעולם לא.

כן, צריך ללמד אותו בבתי הספר.

שכל אחד ידע להכיר את הרוע כשהוא נתקל בו. עצימת עיניים ואטימת אזניים עוד לא הועילו לאף אחד אי פעם. וכנ"ל לגבי הפרוטוקולים של זקני ציון. לקרוא אותו מהתחלה עד הסוף? נראה לי שיעמום רצח.

galahead

New member
תשובה לדיון

לדעתי הצנועה, אין צורך ללמד את הספר עצמו בבתי ספר. קראתי חלקים ממנו וכספר הוא עלוב למדי. חשיבותו הרבה היא כמסמך היטורי ביוגרפי לדמותו של היטלר ולהתפתחות השקפתו הפאשיסטית-נאצית. בתור מסמך היסטורי, יש מקום להביא ציטטות ממנו בליווי הסברים ופרשנויות של היסטוריונים שונים. יש להדגיש את הפרשנויות של היסטוריונים שונים - היסטוריה היא לא מדע ועל כן טעות היא להעבירה לתלמידים (שמה לעשות, ברובם אינם בעלי סקרנות היסטורית טבעית או יכולת/חשק להבין מהי בעצם היסטוריה, וגם זה בסדר) בתור מילה חקוקה בסלע. ד"א, השאיפה האחרונה מתאימה לכל שלב הוראה בהיסטוריה, לא רק ללימוד הנאציזם. טוב, זהו... בערך. גל

KATCHA

New member
הא.

לא צריך? ואף אסור?? רבאק, זה פורום ספרות, איך אתה יכול להיות כל כך אטום? מי שרוצה, שיקרא. האיסור חל אך ורק על מימוש הכתוב. קצ´ה*Open minded

lp

New member
אנקדוטה סתמית למדי בנושא

אריאנה מלמד ב"חלודה ואבק כוכבים" המומלץ, טוענת כי על אף היותו אחד הספרים שעיצבו את גורל המין האנושי, לא הסכימה מסיבות סאניטריות לקרוא את הספר בעיברית אלא רק בלועזית.

למעלה