שאלה לדיון

אודונים

New member
שאלה לדיון

האם אתם חושבים שיש הבדל בקבלה שלנו ההורים את הק"פ בין ילד ראשון לבין שאר הילדים מספרי שתים שלוש והלאה? נראה לי שאצלי בגלל שזה ילד ראשון ולא הכרנו משהו אחר היה יותר פשוט לקבל כך את גידול הילד. גדלנו יחד איתו בלי השוואה לילד אחר במשפחה. עכשיו שיש לי ילד נוסף (נטול ק"פ) אני מוצאת את עצמי עושה השואות כל הזמן על המון דברים שינה, אכילה, ועוד מה אצלכם?

nlanxner

New member
אצלנו

אוריה (עם הק"פ) היא השניה אבל דווקא בגלל זה היה לנו הרבה יותר קל לגדל אותה כי היה לנו נסיון עם שאר הדברים כך שההתמודדות החדשה שלנו הייתה רק עם הק"פ. אצל הראשונה היו הרבה יותר דברים שצריך להתמודד לראשונה (גאזים, מחלות, שיניים וכו'). אצל אוריה הכל בא בקלות והק"פ עם הזמן גם נעשה קל להתמודדות. תמיד חשבתי על זה שזה מזל שזה לא קרה עם הילדה הראשונה כי אז היה הרבה יותר קשה כי היה צריך להתמודד גם עם שאר הדברים. לגבי השוואות בין הילדים, אני חושבת שתמיד זה קיים גם בלי קשר לק"פ. מה שמעניין שדווקא בתחום המוטורי אוריה מנצחת ובגדול את הבת הגדולה שלי שהייתה די עצלנית. אוריה מאוד פעילה למרות הנעליים ואפילו כמעט זוחלת (והיא רק בת חצי שנה). האמת שגם בשאר הדברים היא יותר נוחה מהראשונה אבל זה ממש לא קשור לק"פ אלא לנסיון שצברנו. כך נראה לי.

תשובה לדיון

רתם הבכורה שלי היתה תנוקת נפלאה. בגיל שלשה שבועות כבר ישנה לילה שלם. אני זוכרת שבחודשים הראשונים כמעט ולא הרגשנו שינוי בין התקופה של זוג בלי ילדים וזוג עם ילדה. היינו חוזרים מהעבודה, הולכים לישון והיא איתנו- ישנה.כשתומר נולד הוא היה יותר טובעני. עד גיל שנה עוד היה מתעורר באמצע הלילה לפחות פעם אחת. עם אמיר היו לנו לילות ללא שינה הוא היה קרציה אמיתית. ועם נטע - הוא רק מתעורר לינוק וחוזר למיטה לישון. אחר הצהריים יש ימים שהוא די נודניק ויש כאלו שהוא ממש שקט. אז אין נוסחה אחת לכל הילדים. לי היה יותר קשה עם נטע - לא כי הייתי לחוצה מהק"פ, אלא מהטרטור לבית החולים פעמיים בשבוע ואני הייתי אחרי ניתוח קיסרי. אני חושבת שזה שנטע הוא הצעיר ויש לו ק"פ- הופך אותו ליותר מיוחד כתינוק, ואני משערת שהוא יהיה מפונק הרבה יותר מהאחרים. בסופו של דבר הוא מקבל המון תשומת לב ואהבה מכול המשפחה.

רחליקה1

New member
גם אני חושבת שבלי קשר לק"פ

הורים נוטים לעשות השוואות וזה נראה לי אנושי... מה שבטוח אם לאח של מתן לא יהיה ק"פ זה ייראה לנו מוזר (מה סתם ילד? בלי גבס ונעליים??????!!!!!!!) טוב אתם לפחות מבינים מאיזה מין אנחנו (בעיקר אלון...) רוצה אותו.

אני גם מהרהרת זה מידי פעם

טוב שלא היתה לי אפשרות לבחור. אני אהיה כנה ואגיד שהק"פ לא ממש מטריד אותי, כלומר אני קוראת המון ובודקת... אבל אני לא מפחדת ממנו או נכנסת לדיכאון וכד'. הבעיה העיקרית שלי היא שמאז שיש לנו ילד אנחנו שומעים על מיקרים של מחלות שאי אפשר לגלות, דברים שקשים והילד סובל... כך שהייתי שמחה לגמור הריון עם שלישיה ולראות שהכל בסדר מאשר להיות במתח כל הריון מחדש. ק"פ זה כמובן לא כיף אבל באמת לא נורא. אני בטוחה שלטפל בילד בלי ק"פ ובלי כל בעייה אחרת יהיה מוזר ויראה קל יותר. לפחות מבחינת הזמן שאני אצטרך להקדיש לבדיקת רופאים פרוטוקולים....

Adoushi

New member
אנחנו בינתיים

רק עם לידיא שמעסיקה אותנו ומשתדלת להיות המלכה היחידה בבית. היא מפונקת של אבא. אני מרחם על מס' 2 שיבוא אחריה. היא מלמדת אותנו מה לא לעשות עם מס' 2 אבל כל זה ללא קשר לק"פ. גם ללא ק"פ היא תהיה מפונקת. נעדכן בזמן הרחוק, מתי שלידיא תרשה לנו

למעלה