שאלה לדיון

שאלה לדיון

שאלה פשטנית, אבל אולי נוכל לפתחה בהמשך: מה עדיף להיות - מאמן המיומן בנישה מסוימת (למשל מאמן במכירות, מאמן ארגוני וכו'), או מאמן הפונה לכלל התחומים ונותן מענה לכל פלחי השוק (קידום יעדים מגוונים - קריירה, זוגיות, כלכלה ועוד)?

Hila36

New member
מה עדיף....

היי, לפני שהתחלתי את תהליך האימון חשבתי שאני רוצה להתמחות בנישה מסויימת עקב נסיוני האישי. עם הזמן (ולא מדובר על כ"כ הרבה זמן) כשאנשים שואלים אותי על עיסוקי ומתעניינים - הם לוא דווקא מאותה נישה. מאחר ואני רוצה בשלב זה להתנסות כמה שיותר - אני מאמנת אנשים ממגוון נישות וזה עובד נהדר משום שבעקבות שיחת אימון לדוגמה - חברה מביאה עוד חברה וכך הלאה. מה שיפה, לדעתי, בעיסוק הזה הוא שאינו תלוי בתרבות/מקצוע/שפה כו'...הכל פתוח. בהמשך - אולי אתמקד בתחום מסויים כי רוב הלקוחות יהיו משם ואז גם אפתח כלים ספציפיים לנישה. אני מציעה (ומשיימת) שלפחות בהתחלה לא כדאי להגביל את עצמך. ויש גם כמובן שאלות Coaching - בהתייחס לשאלתך: 1. מה אתה רוצה? 2. עצום את העיניים ודמיין עצמך בעוד שנתיים. אתה רוצה לערוך אירוע/כנס ללקוחות המיוחדים שלך. עבור על רשימת הלקוחות שלך....מי הם? מה מקצועם? איך הם נראים? מה גילם? איך היגעת אליהם? בהצלחה!

ztfonit

New member
מיקוד

ברמה העסקית -דעתי היא שחשוב שיהיה לעסק מיקוד וייחודיות. כשבונים תוכנית עסקית ואסטרטגיה שיווקית חשוב להגדיר מי קהל היעד. איך קהל היעד ידע שאתה פונה אליו אם לא יהיה מיקוד. לכל קהל יעד הפנייה שונה, ערוצי השיווק שונים. אני מאמינה כי "תפסת מרובה לא תפסת" וזה גם לא נתפס רציני. נכון שניתן לאמן כל ייצור חי על שניים, אבל כדאי ללמוד את השפה של קהל היעד, להכיר את הצרכים הייחודיים וליצור מוניטין בקרב אותו קהל. מעבר לכך חשוב שבעל עסק ייתן מקום לנטייתו האישית, למה מעניין ומלהיב אותו. זה כמו להגיד אני רוצה לייעץ - לא משנה למי. או אני רוצה להנחות סדנאות - לכווווווום.

tlingit

New member
ברוכה הבאה ztfonit ../images/Emo13.gif

יופי שאת מצטרפת לפורום שלנו
מרתק לראות עוד ועוד נקודות מבט ומחשבות נוספות
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
ולעיין בכללי הפורום
, במאמרים ובקישורים

ztfonit

New member
ברוכים הנמצאים

תודה על קבלת הפנים. אני מצטרפת לאיחולים לכולנו שיותר ויותר מאמנים מקצועיים יצטרפו למעגל העבודה, ושהאימון יהיה מוכר מוערך ונגיש וכמובן שתהייה פרנסה טובה לכולם.

למעלה