שאלה לדיון!!

שאלה לדיון!!

יש לי עוד שנה לבגרויות, אבל מטרידה אותי השאלה למה לא להכניס שירים של שלמה ארצי לתוכנית הלימודים? זה נראה לי הרבה יותר מעניין מאשר ה"טרגדיה האנושית" שגורמת לתלמידים להרהר: האם גם אנשים סופרים את זמנם לאחור? "אלאמלא השירים איך הייתי נשארת..." רוב הזמן בפורום שיר

letter55

New member
אני ראשון

תראה, היא אומרת לי, ערפל מכסה את הכביש הבעיות מתחליות בראש, החיים מפחידים מספיק ואני בתוכי סגור, לא יכול שום דבר לראות וחוץ מללחוש את שמה, מנגב לה את הדמעות

אוצי

New member
חזון

יום אחד אנשים יגעו למסקנה שמדובר במשורר שהוא בין הטובים שיש לנו . ואני מבטיחה לך שעוד ילמדו אותו בבית ספר

ברק!

New member
לידיעתכם - הכל פוליטיקה

והפוליטיקאים חושבים שאם יש לשיר לחן אז הוא פחות טוב משיר ללא לחן. אין להם בכלל יכולת לזהות את האיכויות המיוחדות של שלמה, או שהם בעצמם לא מבינים את השירים. נ.ב. מעניין מה יש לחרטטן מדופלם להגיד על זה.

תראו מה לומדים בכיתה יא´ בספרות...

"אנחנו מונחים על העוגה כמו בובות חתן וכלה. גם אם תבוא הסכין, ננסה להישאר על אותה פרוסה" של רוני סומק. וזה, כאילו חידוש, להראות שחומר הלימודים מתחדש ומתעדכן. בסך הכל, לא נוח להם עם שינויים, כל הזמן לומדים ביאליק, יהודה עמיחי, לאה גולדברג, רק מי שמוגדר כמשורר. ושלמה בעינהם מוגדר כפיזמונאי בגלל שהוא מוציא להיטים וזה כאילו, לא נחשב עמוק מספיק ללמוד את זה. נקווה שמישהו מתי שהוא יבין את גדולת שירתו של שלמה ארצי.

בגרויות או לא להיות

יש בבגרויות בכל זאת חומרים טובים (עמיחי יהונתן וכ´ו), אבל משאלות ששאלתי את החברים שלי הבנתי שאף אחד מהם לא שמע על שירים יפיפיים כמו נבראתי לך , הרדופים(שארצי הלחין) ,אתמול חלפו הציפורים ,אחרי הכל את שיר וכ´ו ובמקומם אנחנו לומדים זבל. והרבה. לימור לבנת , רונית תירוש , יוסי שריד(???) שיר

למעלה