שאלה לדיון (?)

my sTar

New member
שאלה לדיון (?)

בעקבות השירשור של כתומית, תהיתי לעצמי העבודה בה בחרנו היא עבודה שואבת נורא, שלוקחת ממנו הרבה לפעמים אפילו מבטלת אותנו, לפעמים אנחנו יכולים להרגיש שלא נשאר בנו כלום חוץ ממי שאנחנו בעבודה, נשאר רק המדריך או המדריכה בתוכנו, [ואני מניחה שלמדריכים עם משפחה העניין קשה עוד יותר, כי באיזשהו מקום גם כשנהפכים להורים, מרגישים על חלק מ"אובדן הזהות" של עצמנו הפרטיים. (אני מקווה שמבינים..)] איך אפשר לשמור על גבולות? לדעת מתי העבודה באה על חשבון חיינו הפרטיים ומתי היא לא?
 

my sTar

New member
אני עונה.

בעצם השאלה הזאת, בשבילי, מורכבת יותר כי אני לא עובדת בשכר אלא זה השירות שלי ובגישה שלי, בשנים האלו [של הצבא או הש"ל] צריך רק לתת ולא לצפות לתמורה. כמובן שגם לזה צריך גבולות ופרפורציות, אני לא מתכוונת להתיש את עצמי ולצאת מהשנתיים האלה עם לשון בחוץ, מונשמת וגמורה. ברור שמקבלים הרבה תמורת מה שנותנים אבל בעבודה כמו שלנו זה קשה מאוד. למשל אני, אני יודעת שאני באמת נותנת את כל כולי לעבודה הזאת, ובאמת שנותנת את כל הלב שלי לחניכים ואני אעשה בשבילם הכל כבר כמה פעמים הלכתי לעבודה למרות שהייתי חולה [ומסכנה נורא], לפעמים אני עושה דברים שאני בעצמי לא מאמינה שאני עושה, לפעמים אני מוותרת על באמת הרבה מעצמי ואולי יותר מדי.. אני מתחילה ללמוד להגיד את המילה 'לא' לבוס שלי, למרות שזה קשה לי לפעמים אני משתגעת מכמות הסינג'ורים שהם חושבים שאני אעשה עבורם. אני חושבת שאין תשובה אחת לשאלה, ואין הוראות מדויקות של מה לעשות באי אלו מקרים מה שאני כן חושבת, שמאוד חשוב לשים לב לגבולות האלה, לא לחצות אותם יותר מדי , לא לפה ולא לשם [לא להזניח את העבודה אבל גם לא להזניח את החיים הפרטיים שלנו] חשוב לא לאבד את עצמנו בכל הבאלגן, דווקא כדי שנוכל לתת יותר. [אני יודעת שזה נשמע קצת כמו קלישאה, אבל זה באמת נכון.] טוב, שיהיה בהצלחה לכולנו.
 

joyjoy

New member
גבולות או לא להיות

אני יכולה להעיד על עצמי בלבד שתמיד חשבתי שגבולות זה חשוב מאד גם ברמה אישית- כאדם , וגם ברמה מקצועית - על מנת למנוע שחיקה שפוגעת בסופו של דבר בתפקוד. אבל מחשבות לחוד ומעשים לחוד ולאורך תקופה ארוכה מדי נתתי לעצמי לשכוח את עצמי והרבה פעמים הגעתי לחופשות חגים מותשת וכמו שאמרת עם הלשון בחוץ. הכל השתנה כשהייתי בהריון כי פתאום לא היתה לי ברירה אלא לשמור על עצמי כי הייתי אחראית גם להתפתחות חיים אחרים, ופתאום הייתי צריכה להקפיד לא לעבוד משמרות כפולות ומשולשות פשוט כי המנוחה היתה מתחייבת והייתי חייבת להקפיד לשבת לאכול כמו בן אדם מה שהייתי דוחה ללילה בימים עמוסים בעבודה, ועוד המון המון דוגמאות שפשוט לא היתה לי ברירה אלא לקחת צעד אחורה ולחשוב גם על עצמי מבחינה בריאותית, גופנית וכן גם נפשית, למדתי להשאיר את העבודה בשער בסוף היום. וכשהצטננתי בחורף שעבר לא היתה לי ברירה אלא לשבת בבית ולא לבוא חולה לטפל בילדים שבעצמם היו כולם חולים לאורך החורף כל אחד בתורו כי הייתי צריכה להיזהר יותר שלא להחמיר צינון פשוט למשהו חמור יותר, וזה דרש מאמצים עילאיים ממני אבל כמו שאמרתי המציאות חייבה אותי להשתנות. וגם עכשיו בתור אמא אני עוד לא בטוחה לאן אפנה למרות שבתכנון שלי כן לחזור לעבוד בפנימיות אני כבר עכשיו חושבת פעמים רבות על הדילמות שיעמדו בפניי ועל איך אמצא את הדרך בין הילדים הפרטיים שלי ,לילדים שאעבוד עימם, אבל החיים הם שיעור אחרי שיעור, אז אני מניחה שבבוא היום אלמד גם לעשות את זה.
 

naar0

New member
גם אני הדרכתי במסגרת השרות הלאומי

וכשאני נזכרת במה שעשינו אני מתקשה להאמין בהתמסרות הטוטאלית שהייתה לכל המדריכות. הפנימיה שימשה גם כמרכז קלט חרום מה שאומר שהיינו מקבלים ילדים ואף תינוקות (לפעמי בני יומם אפילו בלי שם) והפעוטות היו משתכנים אצלנו בחדר! כלומר לא היה לנו לא יום ולא לילה. לפני ארועים היינו עובדות כל הלילה ממש בלי הפסקות, היו לנו ימים חופשיים שהרבה פעמים נהגנו לא לנצל וכשאני חושבת על זה, נראה שהיה אז קצת ניצול של בנו בנות שמונה עשרה שרוצות להרגיש משמעותיות ולרצות את ההנהלה. היתה לי תקופה מדהימה אבל צריך לדעת לשמור על עצמך במהלך השרות ולא לאבד את הפרטיות, את העצמי כי זה מה שנותן כוחות ובסופו של דבר מדריכה עם כוחות זה משאב שמשרת את החניכים יותר מנערה סחוטה פיזית ונפשית. כיום כשאני מבוגרת יותר אני שומרת יותר על גבולות (אומנם עובדת במסגרת חסות אחרת מפנימיה אבל העקרון נשמר-)עמוד על שלך, על גבולות בין העבודה לחיים האישיים, על חופשים ... השרות הוא תקופה מדהימה והכנה מצוינת לחיים ה"אמיתיים" וצריך ללמוד מזה הרבה גם לעבודות שתעבדי בשכר-לעמוד על שלך מול המנהל, לדעת מה את שווה ומה את צריכה ולא לוותר, כך יעריכו את עבודתך יותר וגם את תהיי מדריכה טובה יותר.
 

joyjoy

New member
את צודקת מאד לגבי הניצול

לפחות לפי מה שאני ראיתי גם כל מיני בקשות וציפיות מוגזמות שהוצבו בפני בנות שירות מתוך מחשבה שלא יהיה להן נעים לסרב זה מאד חשוב שתהיה כתובת לאותן בנות , בפנימייה שעבדתי בה היתה עוסית שהיתה אחראית עליהן וגם שימשה כתובות למענותיהן אבל היו שנים שבהן הן לא פנו אליה בכלל גם כשהרגישו לא בסדר עם דברים וחבל. ולעומת זאת היו שנים שבנות שרות הגיעו מראש מתוך כוונה לעמוד על שלהן ובהתאם היו יותר מרוצות מהמצב והתנאים וזה התבטא בעבודתן.
 
אני חושבת שזו אחת המשימות הכי קשות

שעומדות לפנינו. זה לא פשוט לקחת את הצעד הזה אחרוה ולומר עד כאן,פה אני כבר לא מוכנה, זה נראה כאילו התפקיד הזה שלקחנו על עצמנו הוא מחייב מידי והגבולות שלו לא ממש ברורים. אני רואה את ההבדל אצלי- כשהייתי בצבא ,שירתתי בתור מורה חיילת בפנימיה והייתי שם 24/7 בלי מחשבה בכלל חולה לא חולה צריכה להיות לפי השעות לא צריכה להיות זה לא כל כך שינה לי . היום בתור מדריכה בשכר אני מבינה כמה אני בעצם נותנת מעצמי אם זה להשאר עוד שעה בלילה כי הילד לא נרדם או לבוא 3 שעות לפני תחילת המשמרת כי אני יודעת שיש ילדה חולה ואין מי שממש ידאג לה ואני לא רוצה שהיא תהיה לבד. אבל מצד שני אני גם יודעת שאם אני חולה אני לא אבוא לעבודה, ויש דברים שמגיעים גם לי ולבקש שחרור לכל מיני דברים זה לא סוף העולם.. כי בסופו של דבר תמיד צריך לחשוב על זה שכמה שאני שם בשביל הילדים, אם אני אהיה מפורקת לגמרי אני לא אהיה מועילה במשו..
 
אחרי שנה + 5 שנים...

(שנה - מורה חיילת 5 שנים - מדריכה) למדתי שגבולות זה משהו מאוד אישי. לכל אחד מתאים משהו אחד. אולי ישמע קשה אבל... החניכים שלי (למעט מקרים מיוחדים) לא עוברים את סף הדלת. הבית שלי הוא שלי! מחוץ לבית אני שלהם. מעבר לזה אני הולכת לחוג. פעם בשבוע למשך 3 שעות אני לא מדריכה, לא אמא, לא רעיה... אני פשוט אני.
 
למעלה