שאלה לדיון

wingate

New member
שאלה לדיון

בארבי אמרה באחד השרשורים הקודמים שאם הייתה מוצאת קהילה א-סקסואלית לפני כמה שנים הייתה בטוחה שהיא אסקסואלית, בעוד שעכשיו היא מינית ומאושרת. האם אתם חושבים שיש אנשים בקהילה ש"מנצלים" את ההגדרה כדי להימנע מפתרון בעיה אליה הם מודעים? או שמציאת ההגדרה ביטלה התלבטות שאולי הייתה מתפתחת לכיוון אחר?

Limbonic Art

New member
זה מאוד תלוי...

אני לא יודעת כמה להתייחס למה שבארבי אמרה, אני לא מכירה אותה בכדי להחליט החלטה (למען האמת גם לא רוצה, ובלי קשר להיותה מינית, הרי רוב חברותיי כאלה)- אל תשכחי שהיא בת 19, זה בדיוק הגיל שרבים משתנים כמו מזג האויר בעונה כרגע... סביר להניח שבננו יש אנשים אשר מנצלים את ההגדרה, בכדי להמנע מבעיות ואולי תוך כדי להדחיק/ לברוח ובדרך להמציא לעצמם "תואר חדש" ותחושה שהם בסדר. מה שכן דברים יכולים להשתנות בהתאם לכל מיני נסיבות ובהתאמה למצב הקיים. אין לי דוגמאות לתת לך על אנשים א-מיניים אשר ביטלו את "הגדרתם" או התלבטותם אבל בקהילה ההומולסבית קיימים מספר מקרים כאלה - משם עוד איכשהו אפשר להסיק כל מיני מסקנות

wingate

New member
כמובן שלא התכוונתי ספציפית לבארבי

והיא לא נושא השיחה, למעשה אני חושבת שהיא תרגיש מותקפת אם כן תהיה נושא השיחה.

barby1986

New member
וול...

אם כבר היה כל כך חשוב לציין על גבי הפורום שאינך מעוניינת להכיר בי... אז מתוך סקרנות רציתי לשאול מה הסיבה לכך? (אולי זו תהיה ביקורת בונה מי יודע... )

wingate

New member
חס וחלילה

הדגשתי שהכוונה לא רק אליך כדי שלא תרגישי מותקפת, וכדי שהדיון לא ירד לפסים אישים ואנשים יתעקשו לחפש דוגמאות לכאן או לכאן. רציתי דיון כללי, רעיוני, שאיש לא יקח אישית.

barby1986

New member
וינגייט יקירה! לא התכוונתי אלייך...

קודם כל לא לקחתי אישית, להפך אני שמחה שהעלת את הנושא לדיון... כי חשוב שכל אחד ילמד מנסיונם של אחרים ויראה את כל הצדדים, עד כמה שניתן... ההודעה מכוונת לארט, בסוגריים היא ציינה שלא הייתה רוצה להכיר אותי, ולכן מעניין אותי לדעת למה. אלי פגעתי בה בשוגג, אולי השאלות שלי לא במקום. אני חושבת שבזאת אסיים את ביקורי בפורום... אני לא שייכת למקום הזה. אני שמחה שגיליתי שקיימת כזו תופעה והעשרתי את הידע שלי. אני מאחלת לכולם בהצלחה! מקווה שתמצאו את בחירי ליבכם ולעולם לא תרגישו בדידות...

לדעתי יש אנשים כאלו

(מי יודע אולי אני אחת מהם,לא יודעת.. מנסה לדעת) אבל זה קורה (למיטב ידיעתי) גם בקהילה ההומולסבית שלמעשה אנשים "מנצלים" את ההגדרה כדי לענות לעצמם על "למה לא נמשכים למין השני "ושאלות דומות. יותר קל להתחיל להגדיר את עצמך, לסגור כמה דלתות כדי למנוע התלבטות ובלבולים.הרבה יותר קל. אני בעד להשאיר את הדלתות פתוחות. הדר.

../images/Emo45.gif

בדיוק מה שרציתי להגיד. טוב, המשפט הראשון והמילה האחרונה לא.

לדעתי כן

אבל אני חושבת שהשימוש במילה "מנצלים" בעייתי, גם כיוון שזו מילה בעלת הקשר שלילי, ואני לא חושבת שיש כאן מקום לשיפוט ערכי של טוב/רע, וגם כיוון שהיא מייצגת החלטת אקטיבית במידה מסויימת, ולדעתי לא בהכרח מדובר כאן בהחלטה מודעת. אני חושבת שלפעמים הרבה יותר קל למצוא הגדרה שהולמת את המצב הנוכחי שהוא הרבה פחות מאיים, מאשר לנסות ולהתמודד עם דרכים לצאת ממנו (כמובן שזה עניין של רצון). מנגד יש גם מי שלא רוצה לצאת ובאמת טוב לו ככה, ואז כנראה ההגדרה נותנת לו את האפשרות להירגע מה"מירוץ" ולקבל את עצמו כמו שהוא. באופן אישי אני לא רואה את עצמי באף אחת מההגדרות, מבין שתיהן אני קרובה יותר לראשונה. מבחינתי הנושא ממש לא סגור ובהחלט מצריך בדיקה מעמיקה יותר... את התגובות שקיבלתי אני יכולה לחלק באופן גס לאלה שאמרו "לדעתי את לא, וכדאי לך לבדוק וכו'" ולאלה שאמרו "לדעתי את כן, תפסיקי לענות את עצמך ותתחילי להשלים עם זה". אני בדעה שעד שלא ניסיתי ומיציתי את כל האפשרויות אני לא משוכנעת שאני באמת יכולה לקבוע חד משמעית. למרות שעד כה תמיד נכנעתי לפחד, בנתיים קשה לי להשלים עם מחשבה של "להרים ידיים". יום אחד אני אצליח לנסות, או אחליט שבאמת חבל על הזמן, ואולי באמת אגיע למסקנה שזה מה שזה וזהו זה. לא היום, בכל מקרה.

wingate

New member
...

השימוש במילה מנצלים לא היה כדי להעביר שיפוט ערכי, אבל בהחלט התכוונתי להחלטה שהיא לפחות חצי מודעת. אני חושבת שאדם בוגר שמכניס עצמו לקהילה ולהגדרה עושה את זה באופן מודע, ולכן באופן חצי מודע לפחות הוא בוחר בכך להשתיק את המתנגדים אם הם קיימים (והכוונה לקולות הקטנים בראש שלו). כלומר, הבחירה בקהילה כשאתה עדיין לא סגור על עצמך היא לפחות חלקית בחירה להיסגר על עצמך בכוח, אפילו אם אתה, מה לעשות, טועה.

p019

New member
זמן ועת לכל דבר

כשהייתי בטירונות היתה לי שיחה עם המ"כית על חוסר המיניות שלי (ואיך הגעתי למצב הזה זה אולי סיפור לנושא אחר) והיא אמרה לי שזה נורמלי, פשוט עדין לא התבגרתי. מספר פעמים בפורם ראיתי אנשים משתמשים במשפט הזה בשלילה - כי אנשים משתמשים בו כדי לסתור אותנו. במקרה שלי, באותו שלב בחיים שלי, זה מה שהייתי צריכה לשמוע. טוב, אולי להיות מועדת לעובדה שקיימים א-מיניים היה עדיף, אבל כיוון שהאופציה הנל לא היתה פתוחה בפני, הרעיון שכל בסדר, ואין לי מה להילחץ ממש עבד. אם יכול להיות שזה יגיע בעתיד, למה לדעוג עכשיו? כשיגיע העתיד נדעג לזה. כמו שבאמת קרא. אתם יכולים להגיד שהסתתרתי מהאמת (בכיוון השני של המטרה המקורית). אבל אני חושבת שכל אחד מאיתנו יחול להתמודד אם כמות מוגבלת של דברים נפשיים בו זמנית - והצבא בהחלט לא השאיר לי מקום למחשבות נוספות. המשפט הבודד של המכית נתן לי שנתיים, שלוש של רגיעה נפשית בכל מה שקשור לנושא. אם אדם מרגיש שלהגדיר את עצמו א-מיני מתעים לו ומרגיע אותו (גם בלי להכנס "לקהילה") למה לא? אם הוא לא באמת א-מיני זה יצא החוצה בסופו של דבר - סביר להניח ברגע שהוא יהיה מסוגל להתמודד עם הנושא שוב. לפחות כך אני חושבת. שנים על גבי שנים ידעתי שאני מתמטיקאית בנשמתי ומהותי - וגיליתי שאני לא (טוב, עדין חצי מתמטיקאית). מה לעשות? עם לא לוחצים - האמת תצא מעצמה החוצה.

למעלה