שאלה לדיון

mga-abir

New member
שאלה לדיון

טוענים שאנו יוצרים את עולמנו. אם כך טענה זו סותרת את ענין חוסר המקריות הכיצד? בברכה אביר

smile2life

New member
עולם של איזונים

המציאות מורכבת מאיזונים עדינים בין המקריות הקוסמית שמתוכננת וקבועה לבין הבחירה שלנו. מסלול חיינו מורכב כמו תרשים זרימה בו הנקודות קבועות מראש ולנו הבחירה לצעוד כלפי נקודה מסויימת ובחירה זו פותחת בפנינו עוד אפשרויות לבחירה של עוד נקודות להתקדמות וכן הלאה וכן הלאה....

mga-abir

New member
ההיפך מתרשים זרימה

בתרשים זרימה טעות תוביל למחסום או להתחלה. לכן על המנגנון לפעול ההיפך, כאשר המטרה היא הנקודה המרכזית מחוץ לתרשים אך למענו.

*אביבה*

New member
אביר יקר

איך יכולה להיות נקודה מרכזית, מחוץ...? ועוד שאלה לצורך העניין: בדוגמה הזאת שהבאת, אנחנו זו הנקודה או התרשים?

mga-abir

New member
אנחנו יוצרים את התרשים

התפיסה היא שאנו התרשים עצמו, אנו מזהים את התרשים כעצמי. אנו הנקודה הריקה היכולה להכיל את הכל. אין היא בתוך הדברים אלא מחוץ להם. בברכה אביר

yb10

New member
דרכים

החיים הם רצף של שבילים עם דרכים שונות. כמו בדרך שהולכים בה יש בה עליות וירידות. לנו הזכות לבחור בדרך שנלך, בשביל שנבחר. עיתים שיש לנו יכולת לראות כמה מטרים קדימה בדרך שנרצה לבחור בה ולעיתים חשוך. השבילים לא מובילים לאותה נקודה, לאותו מקום. אנו צריכים לבחור לאן נרצה להגיע (ולא תמיד קל) ובהתעוררות הרצון נלך בדרך המסויימת. הדרכים תמיד קיימות, אנו אלה שהולכים בהן ובוחרים בנתיבים. חג שמח.

שבילים במעגל

לפעמים השבילים מובילים בחזרה לקו ההתחלה. נוספת רק החוויה של ההליכה בשביל. יום טוב עופרה

טאטו6

New member
אביר...

דעתי.... אין סתירה בין הדברים כלל מכיון שאנו יצורים אנרגטיים יש לנו אנרגיה יומיומית או יש שקוראים לה הילה או כל שם אחר אבל יש גם אנרגיה מרחבית שפועלת במרחב כמו רדאר, הרצון שלנו או אנרגיה שאנו שולחים לא נשארת במקום אילה נשלחת למרחב ומובילה אותנו או חוזרת אלינו עם תוצר. דוגמא אדם שמחליט שהוא רוצה לעבוד בתחום מסויים, אותה החלטה שלו או האנרגיה ששלח מחפשת אנרגיה עם כוונה זהה המפגש הוא אנרגטי קודם שהו פיזי לעיטים במפגש האנרגטי יש משא ומתן של קח ותן והסכמות שלאחר מיכן ממומשות באופן פיזי, כשאדם מודע הוא לא מופתע ויכול לזרום או להפסיק תהליך על פי צרכיו. אני יודעת שקבלה של מה שאני אומרת עלול לנפץ ולאיים על תפיסות קיימות אך זוהי כמובן ראיתי את הדברים, אפשר לקבל ולבדוק ואפשר גם לא אורלי

כל האמת

New member
יוצרים את עולמנו

אנו יוצרים את עולמנו בדרכים שבחרנו ללכת בהם, במעשים שבחרנו לעשות ובתוצאות שהם מביאים. אנו בוחרים לעשות דברים, הנתיבים קיימים ואינם מקריים בכלל, אך מגוונים מאד מעבר לתפישתנו ואנו קוראים לזה "כאוס".

ומדוע לדעתך יש פה סתירה?

אני לא רואה סתירה בין הדברים...אנו יוצרים את עולמנו ע"פ חשיבתנו והתנהגותנו. חוסר מקריות - או- אין צירופי מקרים - כלל לא סותר זאת... אם אני יוצרת את עולמי - נניח שאני רוצה ללמוד משהו רוחני - ואז אני נתקלת באיזה מאמר מעניין בעיתון על רייקי (סתם דוגמא) וזה נותן לי רעיון...ואני חושבת -אוה יופי! בדיוק על דבר כזה חשבתי! כך זה למיטב הבנתי, נטשה אוהבת דרך אגב- אביגיל- האם הזכרת משהו בקשר לרייקי ות"א?

mga-abir

New member
נטשה יקרה

אין יצירתנו (לרוב) נקיה משיקולים. זכות הבחירה נתון לשקולים. אין הבחירה המשתמעת טהורה. כאשר יש בחירה הרי היא נובעת מתוך שיקול דעת ולא מתוך חירות. לו היתה החירות לא היה צורך בבחירה. בברכה אביר

למעלה