שאלה לדימיטרי - איכות המזון ביוקט Bio Cat

בלקיטקט

New member
שאלה לדימיטרי - איכות המזון ביוקט Bio Cat

היי דימיטרי. הציעו לי אוכל לחתולי רחוב בשם Bio Cat של מעברות. לא מצאתי את המזון הזה ברשימה שלך. תוכל בבקשה להגיד לי מה הדירוג שלו?
צירפתי את קובץ התמונה בתווית.
תודה רבה רבה!

dimitrygo

Active member
מנהל
תודה על המידע. המזון הזה די דומה לג'ורג'י וקיבל אפילו נקודה

אחת יותר - 28.
עם זאת לא הייתי ממליץ על המזון הזה כי הוא מכיל די הרבה זרחן - 1.2% ולמזונות כאלה זה הרבה.
&nbsp
מעניין שבביו פט החליטו ללכת בעקבות מאיה שיווק (או בנסיבות הקיימות למעשה החליפו אותם) והתחילו לייצר הרבה מזונות שונים לחנויות שונות.

בלקיטקט

New member
תודה!! זה גם יותר טוב מפוינטקט

למה זרחן בכמות כזאת היא לא טובה? (כלומר מה זה עושה?)
וכמה זה כמות זרחן סבירה?
תודה רבה רבה!!

dimitrygo

Active member
מנהל
זרחן פוגע בכליות. בעיקרון לחתול בריא לא צריכה להיות שום בעיה

עם רמות כאלה של זרחן אבל אנחנו לא יודעים מה מצב הכליות של חתולי רחוב שאנחנו מאכילים ולכן לא כדאי להעמיס עליהן. רמת זרחן סבירה למזונות כאלה היא 0.8%.

בלקיטקט

New member
תודה רבה. לא ידעתי...

אולי בגלל זה ככ הרבה חתולי רחוב מתים מכשל כליות.. לי היתה חתולה בבית שאימצתי אותה מהרחוב משום שהיו לה אבנים בדרכי השתן. היא אכלה אצלי בבית יורינרי של רויאל קנין כי הוטרינר לא הצליח לגלות אם זה אבנים בגלל עודף חומציות (שמסתבר שגם זה גורם לאבנים) או בגלל עודף בסיסיות. והיורינרי של רויאל קנין הוא לא חומצי ולא בסיס אלא עובד על העקרון של לגרום לחתול לרצות לשתות הרבה.
העניין הוא שב-2016, אחרי שהיתה אצלי בבית בדיוק 6 שנים היה לה כשל כליות מזעזע והיו חייבים להרדים אותה.
אני כל הזמן חופרת לעצמי במוח אולי משהו שעשיתי או שנתתי לה גרם לכשל כליות.
יכול להיות שביורינרי של רויאל קנין יש יותר מדי זרחן? או שדוקא בגלל שהוא מיועד לבעיות בדרכי השתן יש פה דווקא הכי פחות זרחן?
וגם נתתי לה שימורים בקופסאות קטנות של 100 גרם שאני לא זוכרת איך קוראים להם. אבל הם זולים. כי היה סירופ משלשל שהיא היתה חייבת לאכול פעמיים ביום. (כי גם היתה לה בעיה במעיים). והשימורים האלה זה הדבר היחיד שהיא הסכימה לאכול עם הסירופ.
המחשבה שהיא מתה בגללי לא נותנת לי מנוח. היתה חתולה מדהימה. פשוט מדהימה.
בכל אופן נראה לי שכבר לא אקנה את הביו הזה. אני אתן להם מהאוכל של חתולי הבית. ממילא אין פה יותר מ-4-6 חתולי רחוב. זה לא כמו כשגרתי בפתח תקווה והיו יותר מ-50..

dimitrygo

Active member
מנהל
לצערנו עדיין לא ידוע מה גורם למחלת כליות

אין לך סיבה להאשים את עצמך, לפי מה שאת כותבת היא כבר הייתה חולה כשלקחת אותה ונתת לה טיפול טוב ומסור.

למעלה