שאלה לדלתות ולאחרים- שער של תעודות סל

GALGRIN

New member
שאלה לדלתות ולאחרים- שער של תעודות סל

אם אני מבין נכון , השווי של התעודה נגזר מהמדד שלה כפול משהו שלוקח בחשבון את דמי הניהול וכו' ואילו השער בבורסה נגזר מהיצע וביקוש שלא פעם תלושים מביצועי המדד עצמו. השאלה אים הבנק שלי מחשב את שווי התעודה אצלי בתיק בכל יום - לפי השווי האמיתי או לפי השער בבורסה? אם באמצע היום אני רוצה למכור - לפי מה לקבוע את שער המכירה הרצוי : לפי הבורסה ? דלתות - תמשיך להיות פעיל ובהצלחה בהתמחות !!!!!!!!!!!!!!

deltot

New member
תודה רבה

השווי ההוגן של התעודה נגזר מנכס הבסיס בתוך משוואה המוצגת בתשקיף (תלוי בסוג התעודה וכו') ולוקחת בחשבון מרכיבים רבים כגון הפרשי מטבע, דמי ניהול וכולי. אמנם בבורסה התעודה מושפעת מביקוש והיצע, אך יש לזכור כי קיים עושה שוק שאמור לספק ציטוטים (ביקוש והיצע) על פי השווי ההוגן של התעודה (שוב, כנגזרת של נכס הבסיס, על פי הנוסחא). אם אתה רוצה למכור או לקנות, אתה יכול לקבוע שער לימיט על פי השווי ההוגן. אני מציע להיעזר ביועץ ההשקעות בבנק שבעזרתו ניתן לדעת מהו השווי ההוגן והוא אף יכול לפנות לחדר המסחר של החברה המנפיקה ולבצע פעולה בעזרתם. הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

GALGRIN

New member
באמצע השבוע קשה לי

אני מעדיף מפגשים כאלה בימי שישי

למעלה