שאלה לדר סובחי

• פותח הנושא kopia
  • פורסם בתאריך

kopia

New member
שאלה לדר סובחי

ביום שלישי ניפחו לי את הטבעת 5 סיסי . האם אני אמור להרגיש שהאוכל נתקע ולא עובר יותר מאשר קודם . לדוגמא היום אכלתי פרוסת לחם עם נקניק והאמת שלעסתי לאט זה לא גרם לי לשום בעיה . האם משהוא לא תקין?

רוייקו

New member
דר´ סובחי, המשך לשאלתו של קופיה

שלום לך חשובה לי התשובה שלך פה מעל גבי הפורום לשאלה שחוזרת על עצמה שוב ושוב. אני אשמור את ההודעה כך שתופיע בכל פעם שמישהו ישאל את אותה שאלה. ובכן, אחת הסוגיות שאנחנו דנים בהם שוב ושוב היא יעילות הצרת הטבעת ללא שיקוף. והשאלה היא האם המנתח יכול לקלוע לדרגת סגירה אופטימלית ללא השיקוף ? הרי גם בשיקוף לא תמיד מגיעים לדרגת הצרה אופטימלית ?! ושאלה נוספת: איך קורה שמנותח שהצרו לו את הטבעת מסוגל לאכול סנדוויץ ללא בעיה ומצד שני ניסתם עם קצת פירה.. כלומר, אין איזון. זה לא מצב שיש בו שחור לבן. יש הגבלה או אין הגבלה. זה מן מצב של פעם אפשר לאכול מה שרוצים, כמה שרוצים ופעם לא ופעם כן.. אז מה קורה פה ? מהיא דרגת הסגירה שאתה ממליץ עליה וכיצד אפשר להגיע למצב הזה ? האם אתה רואה את המצב של הצרה מקסימלית (מעבר צר של 6-5 מ"מ, למשל) רצוי עבור אלה שפשוט רוצים להרגיש סתומים ? תודה

נפח ההצרה

צריך לזכור שלטבעות שונות נפח ההזרקה עד קבלת האפקט שונה - למשל בטבעת השוודית נפח ההזרקה עד 9 סמ"ק כאשר בטבעת האמריקאית עד 5 סמ"ק . העדר יעילות ההזרקה צריך להדליק נורה אדומה - ייתכן ומדובר בארוזיה של הטבעת - כאשר הטבעת חדרה לחלל הקיבה- כך שללא קשר לנפח ההצרה תמיד יהיה מעבר רחב- והמעבר לא יהיה דרך הטבעת דבר שניתן לזהות בבליעת בריום כאשר הצילום מבוצע מהצד .האבחנה הסופית נתמכת בגסטרוסקופיה . לגבי יעילות ההצרה ללא שיקוף - בהחלט ניתן לבצע הצרה ללא שיקוף בתנאי שניתן למשש את הפורט והדבר נעשה בהדרגה - הזרקה של חצי סמ"ק כל פעם עד שמגיעים לנפח האופטימלי.במידה ויש ספיקות או קיים חשד לדליפה מהמערכת או אכילה בנפח גדול ניתן להעזר בצילום קיבה . כך שניתן לבצע הצרה ללא חשיפה לרנטגן . הדבר חשוב במיוחד לגבי נשים בהריון . לבצע הצרה מקסימלית - זו נקודה לדיון עם המטופל אך יש לזכור אם לא יהיה שיתוף פעולה עלולים לקרות סיבוכים כגון תזוזת הטבעת , דלקת הושט או הרחבתו או אפילו ארוזיה . לא ייתכן חולה הדורש הגבלה מקסימלית ושיאכל כמו לפני ההצרה - התוצאה תהיה של הקאות חוזרות ואולי חלק מהמצבים הנ"ל .

למעלה