שאלה לדתיים (או לכל מי שיודע)

שאלה לדתיים (או לכל מי שיודע)

יש אפשרות להכשיר את הבקבוקים של אוונט לפסח. עוד הגיג - יש מטרנה כשרה לפסח רק לאוכלי קטניות, מה עושה מי שלא?

rachell

New member
בנושא בקבוק

בעבר הרחוק שלי עבדתי בחנות למוצרי תינוקות - הרבה דתיים היו קונים לפסח בקבוק אחד או שניים הכי זולים שיש - אם זה רק שבוע אפשר גם לא אוונט לגבי המטרנה אולי יש להם מטרנה מיוחדת שאינה בחנויות שווה להתקשר ולשאול

מה שאני יודעת...

לא ניתן להכשיר בקבוקים לפסח כי הם עשויים פלסטיק. ובקשר למטרנה- קטניות זה לא איסור חמץ, זו רק החמרה ולכן לתינוקות שלפני גיל חינוך ניתן לתת גם קטניות. הרי את לא מבשלת את המטרנה בכלל הסירים של פסח, נכון? רק מהקופסא לבקבוק, ולכן אין בעיה. כנ"ל לגבי מעדני חלב, במבה וכו´

אמיר.

New member
נכון.

לכאורה בקבוק ששימש רק לצונן - אפשר להכשיר, אבל לרוב הכניסו בו אוכל חמים עד חם. הכי טוב לקנות לפסח סט של בקבוקים, מוצצים ופטמות ולמשור מפסח לפסח (השנה, למרבה הצער, זה יהיה הפסח הראשון בשמונה השנים האחרונות שלא יהיה לסט הזה שימוש כאן, לשנה הבאה בירושלים הבנויה
) אכן אפשר להשתמש במטרנה לתינוק אבל רצוי לשריין כלים נפרדים לענין.

אמיר.

New member
כמה תשובות באתר מורשת...

אבל יש לדעת שהרב זריצקי מחמיר מאד בענין חלב נכרים. יש מקום להקל לתינוקות (אבל כשהיום יש בקלות אפשרות עם חלב ישראל - למה לא ??) ---------- סיפור מצחיק שקרה לי כאשר בחודש אלול התינוק שלנו קם בבכי כל בוקר ב 0400.... אמר לי חבר שבגלל שהאכלנו אותו מטרנה קטניות, הוא חושב שהוא ספרדי וקם לסליחות....

למעלה