שאלה לדתיים מבין המתנגדים להתנתקות

adishu

New member
שאלה לדתיים מבין המתנגדים להתנתקות

אני שאלתי את השאלה מס' פעמים ןלא קיבלתי תשובה: איך אפשרי שילך ביחד המוסר היהודי, דין יתום, אלמנה וגר וכל מה שרק אפשר מול החזקת עם שלם תחת כיבוש גזל (עבודה זולה ללא תמורה) התעלמות מהצרכים שלהם כאילו הם שקופים, סילוק מבתים והפקעת אדמות? ועוד אפשר להרחיב את השאלה: הקיפוח והניצול גרמו ליותר אנשים מיואשים בתוכם והתוצאה מתאבדים בתוכינו. איפה חיי אדם שעומדים בחשיבות עליונה מעל כל דבר גשמי?

אני לא דתי אבל אני כן מתנגד

להתנתקות."התעלמות מהצרכים שלהם כאילו הם שקופים, סילוק מבתים והפקעת אדמות?"לא נכון בכלל..נחתמו הסכים בין מדינת ישראל לרשות הפלסטיאנאית וישראל מספק לרשות הפלסטינאים חשמל ומים את הנ"ל סיפקנו להם גם כאשר היינו תחת שיגרת פיגועים נוראית,לא רק זה בנוסף לפיגועים שעברנו והמשכנו לכבד את ההסכמים ולספק להם שירותים הם גם חדרגו מההסכים בתיצרוכת המים והחשמל..ולמרות שמדינת ישראל נמצאת תחת מיתון במשק המים היא מספק לרשות הרבה יותר ולעיתים כפול ממה שסוכם.. "הקיפוח והניצול גרמו ליותר אנשים מיואשים בתוכם והתוצאה מתאבדים בתוכינו." הרשות הפלסטינאית לא מספק לתושביה את צרכיהם למרות תקציבים וסיועים של מליארדים..אבל כנראה שזה לא מפריעה לה לקחת את כל הכספים לעצמה ושהמתנחלים יתפוצצו אצלנו אולי אפילו זה אחד האינטרסים שלה לא להשקיע בעם שלה.

adishu

New member
יפה שאנחנו לא מרעיבים אותם

אבל מעבר לזה העובדות הם שמחקנו ברצועת עזה הרבה יותר בתים של אנשים שלא היו מעורבים בפעילות נגדנו מאשר מספר הבתים של המתנחלים. שדות ופרדסים הפכו למשטחים חלקים. הרשימה ארוכה ואין צורך לפרט. ומעבר למחיקות שנעשו בגלל שיקולים ביטחוניים, מה עם הפועלים שלא קיבלו שכר נאות? (גזל) אנחנו לא יכולים להשפיע פנימית על מה שקורה אבל מבחינתינו, על המעשים שלנו יש אחריות. ואין שום דתי שמוכן להתיחס לנושא.

למעלה