שאלה לדתיים שבפורום

שאלה לדתיים שבפורום

הנושא: התאבדות. באם לאנשים שהתאבדו(אני לא מתכוון לפלשתינאים, אלא לאנשים שמתאבדים בגלל מצוקות החיים הרגילות למיניהן) יש מקום בגן-עדן? כי אם כן, זה נשמע לי קצת אבסורדי, כי הם שללו את המתת הכי גדולה שה' העניק להם, ומה שהם עשו למעשה שקול לרצח- נטילת חיים, אפילו אם אלו חייהם שלהם, כי הרי בכל מקרה לה' זכות נטילת החיים, גם אם מדובר בחייך ולא חיי הזולת. ותת נושא: נאמר לי פה פעמים רבות שע"פ הדת היהודית אנחנו חיים עולם הזה כדי לשרת את ה' וזה למעשה שלב מעבר בדרך לגן-עדן. אם אנשים מסוימים שמתאבדים אכן מגיעים לגן-עדן, אז למה לא "לקצר" את שלב המעבר הזה ולהגיע מהר יותר לגן-העדן הנכסף ע"י התאבדות? תענו ברצינות בבקשה.

masorti

New member
אני לא דתי, אבל למיטב ידיעתי...

התאבדות היא עבירה שאחריה אין גן עדן. יותר מכך, מעצם אופייה - זו העבירה היחידה שאחריה לא ניתן לחזור בתשובה ועליה לא ניתן לכפר. לא הבנתי למה בדיוק אתה חותר? אם ידועה לך דעת היהדות על החיים, למה אתה מנסה "לדוג" דיעה הפוכה?

לא!!

בקישור המובא, בתוך הקטע יש ציטוט של דברי הרב אלנקווה שאומר ככה: "ברור לך כזריחת השמש שאסור לאדם להתאבד, או לאבד את עצמו לדעת, ומי שחושב להגיע לגן עדן אחרי כל כך הרבה צרות וסבל בעולם הזה, שלא יבקש קיצורי דרך של התאבדות, כי ממנה הוא לא יגיע לא לגן ולא לעדן, השם ירחם."

חדוה1

New member
אף אחד לא יכול לדעת חשבונות שמיים

רק אלוקים המבין לליבו ולניסיונותיו של האדם, הוא הקובע מי יגיע לאיזה מקום בעולם הבא, לדעתי הרב רוצה בהרצאתו להפחיד ולמנוע מאנשים להתאבד, אך גם הוא לא יכול לדעת.

מתנדב

New member
חדוה, הרב לא מפחיד בכלל....

זה אמיתי ונכון, אדם שמתאבד, אין לו חלק לעולם הבא, למה את חושבת שזה המצאה או הפחדה כלשהי?....

מתנדב

New member
תמרי, אני בטוח שלא מגיעים לגן עדן

אדם שמאבד את צלם אלוקים ע"י התאבדות, לא מגיע לגן עדן...

lala897

New member
זה לא רק זה

כל הרעיון שאדם ימהר את הגעתו לעולם הבא הוא לא נכון. ביהדות כל שנית חיים שוה המון כי אפשר לעשות עוד מצוות שזה בעצם המטרה בעולם. אדם שמתאבד הוא אומר - אין לי יותר מה לעשות בעולם, גמרתי. וזה לא נכון כי את ההזדמנות לעשות מצוות לא יהיה יותר לעולם וזה הדבר החשוב ביותר למי שרוצה להגיע לעולם הבא.לא?

Carl Freeborne

New member
מעולם לא חשבתי על גן עדן

ואין לאף אחד מושג מה בדיוק הולך בגן עדן, אם בכלל הולך שם משהו.. ומי זכאי להיות שם. לכן על סוגיות כמו גן עדן, משיח ועולם הבא אין לי שום דעה...

מאוצצצ

New member
אז הם לא...

יש גן עדן, גיהנום ומשהו שהקרע כף הקלע, שזה הרבה יותר גרוע מגיהנום ושם מקומם של המתאבדים!!

מאוצצצ

New member
את צודקת..

באמת לא בדקתי את אמיתות הדבר הזה לעומק, שמעתי את זה פעם, לא מתחייבת!!

האיסור הומצא(איסור על התאבדות)

ביחד עם כל עניין ה"גלגול נשמות" כדי לסתום את החור שיצר עניין ה"גלגול נשמות", לולא האיסור אנשים היו מחפשים דרך קיצור ל"גן עדן". כמובן שגם זאת המצאה שלא מבוססת על כלום, אבל העיקר שאיכשהו מצליחים להרכיב משהו שיראה חצי הגיוני למי שלא זקוק להרבה שיכנוע.

saar7650

New member
למה הומצא?

למה לדעתך הומצא האיסור על התאבדות? האין אתה חושב שזה כתוב בתורה?

lala897

New member
עידן- הכל המצאה בשבילו

אני לא אתפלא אם יום אחד הוא יבוא עם תיאוריה שלימה איך הוא עצמו המצאה אחת גדולה. לזה אולי אני יכולה להאמין

saar7650

New member
יש בעיה עם האנשים כאן בפורום

מבחינת זה שהם באים עם סטיגמות מקובעות! מבחינתם- אין אלוקים וכל התורה היא בולשיט אחד גדול. הם לא באים מרצון ללמוד אלא כדי להתנגח איתנו! אם הם היו באים כדי לשאול ולדעת באמת- הם יכלו לעשות זאת באמצעות רבנים גדולים שמבינים הרבה יותר מאיתנו ולא בפורום הכולל אנשים פשוטים כמונו. גם סגנון התגובות שלהם מראה זאת. פשוט חבל.

lala897

New member
אמרתי את זה מהרגע שהגעתי לפורום

שמי שבאמת רוצה תשובות ורוצה את האמת צריך לברר קצת הרבה יותר מלשאול בפורום. אין לי בעיה אם זה שהוא החליט שהוא אתאיסט אבל זה לא לענין שאחרי כל הודעה הוא יגיד- שטויות, זה הכל המצאה.

למעלה