שאלה לד"רר קרני

ronofi

New member
שאלה לד"רר קרני

מזה כמה חודשים יש לי תופעה של נימול ותחושת "זרמים" שבמשך חודשים היתה רק בכף יד ורגל שמאל ולאחר כמה חודשים החלה להופיע גם ביד ורגל ימין. בנוסף אני סובל מסחרחורות קלות על בסיס יומי. אציין כי כל התופעות מופיעות אצלי למשך כמה דקות ואז נעלמות וחוזרות לאחר מספר דקות נוספות וחוזר חלילה. אין לי תופעות נוספות. לאחר כמה חודשים של תחנונים, נשלחתי למדיקת MRI ראש, ולשמחתי היא נמצאה תקינה לחלוטין. (בדיקת קרקעית העין נמצאה תקינה) הנוירולוג שאצלו ביקרתי, סבור כי אין מקום לשלוח אותי לבדיקת MRI של חוט השדרה, נוכח העובדה שהתופעות שתיארתי אינן אופייניות לט"נ (הופעות קצרות יחסית של נימול) ובמיוחד נוכח הממצאים בבדיקת ה MRI ראש שעברתי. 1. ראשית אני מתנצל על היקף השאלה.... 2. הגם שמטבע הדברים אני נינוח יותר לאחר בדיקת MRI ראש שעברתי, האם אכן אין מקום לבדיקת MRI של חוט השדרה לאור היעדר כל ממצא ב MRI ראש, האם אכן היעלמות של נימול לאחר מספר דקות של הופעה אינן אופייניות לט"נ? תודה מראש....

ronofi

New member
תוספת קצרה

למען הגליוי הנאות אציין שהן הנוירולוג אצלו ביקרתי העלה בפני את הסברה כי מדובר בהפרעות חרדה וכן קרדיולוג שנשלחתי אליו משום מה בהקשר זה (אני אכן מאד לחוץ, חרד וכו'). האם תופעות אלה יכולות להיות תולדה של עישון אינטנסיבי ? ולאיזו עוד תופעה נוירולוגית יכולות התופעות להתאים ? ושוב תודה מראש

תגובה

חרדה היא אחת האפשרויות , איני מוצה קשר ישיר לעישון. יש ראשית להגדיר שאכן ישנה בעיה נוירולוגית ואז לברר את האפשרויות השונות שעולות מתוך הבירור הראשוני.

תגובה

אכן נימולים לפרקי זמן של דקות אינן אופייניות. לגבי השיקול בכלל לבצע MRI כל שהוא זהו שיקולו של הנוירולוג המטפל שגם בדק אותך. היות שלא בדקתיך אין לי יכולת לקבוע באם נחוץ MRI עמוד שדרה צווארי

למעלה