שאלה לד"ר ארנון קרני

boolee

New member
שאלה לד"ר ארנון קרני

מזה כ-5 שבועות אני סובלת מנימול בכפות הידיים (יד ימין יותר משמאל), בבטן התחתונה ובגב התחתון כמו כן בשלושת השבועות האחרונים גם סובלת מתחושה של מלחציים מכיוון הצלעות לעמוד השידרה. אושפזתי לפני כשבועיים בבי"ח בילינסון וערכו לי בדיקות רבות: בדיקות דם, B12, תפקוד בלוטת תריס, EPs, ו-EMG. כל הבדיקות חזרו תקינות. פרט לכך הרופאים אינם מוכנים לומר לי דבר. באחד המסמכים הרפואיים ראיתי MS עם סימן שאלה לצידו ולאחר בירור קצר למדתי כי מדובר בטרשת נפוצה. כרגע אני ממתינה לועדת הרנטגן שתתכנס ביום ראשון ותנתח את תוצאות ה-MRI שביצעתי. כמו כן הרופא מסרב למסור לי אינפורמציה לגבי בדיקת ה-LP שביצעתי וזאת עד לניתוח תוצאות ה-MRI. כל הסובבים אותי מתעקשים שאם היה משהו כבר מזמן היו מודיעים לי. האם לאור תוצאות הבדיקות עד כה ניתן לשלול טרשת נפוצה? איזו תוצאה בתוצאות ה-MRI עלולה להצביע על גילוי של טרשת נפוצה? אודה לך באם תוכל לענות לי בהקדם שכן האפילה הרפואית על מצבי גורמת לי לחרדה מרובה וזאת פרט לסבל הפיזי שנגרם לי ממצבי הרפואי. תודה, בולי

תגובה

על פי הנתונים קשה לי להבין את מלא התמונה. ראשית עלי לדעת מהם ממצאי הבדיקה הנוירולוגית. שנית האם בדיקת ה MRI היא של הראש או עמוד השדרה ורצוי לדעת איזה חלק מעמוד השדרה (צווארי או גבי). חבל שלא מוסרים לך את תשובת ה LP שכן אם זו קיימת אזי זכותך המלאה לדעת אותה. בהקשר לאפשרות של טרשת נפוצה יש גם לבצע בדיקות דם לשלילת מחלות אחרות בנוסף לממצאים מכל הבדיקות הנ"ל. אני ממקווה שאי הבהירות תיפסק בקרוב ועל הצד הטוב ביותר.

boolee

New member
הבהרות

ראשית תודה רבה על תגובתך המהירה. ה-MRI הוא של הראש ותוצאותיו הן: 1. הודגם מוקד קטן בעל סיגנל גבוה בסידרת FLAIR / T2 בחומר הלבן הסוב-קורטיקלי הפרונטלי הלטרלי וכן מוקד זעיר דומה בחומר הלבן הפרי-ונטיקולרי הפרונטלי מצד שמאל, ללא צביעה פתולוגית ע"י גדוליניום וללא אפקט מסה - ממצאים היכולים להתאים למוקדים דמיאלינטיבים בודדים. לא ניתן לשלול גם אפשרות של אוטמים לקונרים קטנים. 2. בנוסף נראה מוקד קטן של סיגנל גבוה בסדרת T2 (אך לא ב-FLAIR) בקדמת האונה הטמפורלית מימין ללא צביעה של גדוליניום - אוטם לקונרי קטן? 3. הצללה עם פלס נוזל בסינוס הספנואידלי השמאלי. מאחר ואיני בעלת הכשרה רפואית כלשהי התוצאות אינן אומרות לי דבר ונשמעות מפחידות אפילו. יש סיבה לדאגה או שבאמת לפי הנתונים לא ניתן עדין לדעת ?

תגובה

נראה כי את במהלך של ברור שכולל את האפשרות של טרשת נפוצה כמו גם וסקוליטיס ותסמונת אנטי-פוספוליפיד ואולי עוד. יש חשיבות לתוצאות הנוזל שידרה לגבי קיומם של נוגדנים אוליגוקלונלים בנוזל זה. יש תשיבות להראות את ה- MRI שתארת לרדיולוגים ונוירולוגים בעלי ניסיון במחלות אלו (אם זה לא נעשה עד כה).

למעלה