שאלה לד"ר - סלמונלה ואחרים

  • פותח הנושא sh551
  • פורסם בתאריך

sh551

New member
שאלה לד"ר - סלמונלה ואחרים

שלום ד"ר , ישנו ויכוח בנושא האכלת כלבים בבשר נא.חשוב לי להבין את נושא הבקטריות בענין. 1.האם נכון הוא שהקפאה בטמפ' מסוימת הורגת את כל החיידקים ואם כן איזו ? כמה זמן ההקפאה אמורה להיות ? 2.האם נכון הוא שהבקטריות מתות בחומצת הקיבה של בעל החיים ? 3.האם אדם המאכיל את כלבו בבשר נא מסכן את עצמו או את הסובבים אותו ? צירפתי לינק למאמר בנושא ואת החלק הרלוונטי. מה העמדה המדעית הרשמית בנושא ? תודה רבה ! http://findarticles.com/p/articles/mi_m0FKA/is_6_67/ai_n13788104/ Many raw food proponents theorize that freezing meat will kill bacteria. Not so. Laboratories preserve bacteria and viruses by freezing them. Cooking meat is the best way to eliminate the potential for illness. Proponents also theorize that bacteria is destroyed by stomach acid. But Sharon Gwaltney-Brant, DVM, from the National Animal Poison Control Center, disagrees. "Pathogens such as salmonella, E. coli, clostridium and campylobacter have evolved 'coats' that protect them in their transit through the stomach, and this allows them to take hold in the intestines," she says. This could be the cause of the severe diarrhea some raw food people attribute to "detoxing." Cats are also susceptible to bacteria found in raw meats. A case study, published in 2003 in the Journal of the American Animal Hospital Association, involved cats that developed salmonellosis as a result of a raw diet. "The salmonellosis caused gastrointestinal upset, weight loss and anorexia, leading to both cats' deaths." Salmonella cultures from one cat were identical to cultures from the raw meat the cat was fed. "The resulting infection was confirmed as cause of death in both cases," the study said.
 
סלמונלה

הקפאה אננה הורגת בהכרח את החיידקים. אחרי טיפול בבעלי חיים צריך לרחוץ ידיים בסבון.
 
למעלה