שאלה לד"ר קרני בנושא אכילה

מאפין18

New member
שאלה לד"ר קרני בנושא אכילה

בעלי חולה מזה שנים רבות בטרשת נפוצה ומצב החלה אצלו מתקדם מאוד,לאחרונה שמתי לב שבזמן האכילה הוא פותח את הפה בצורה מוגזמת ניסיתי להסב את תשומת ליבו לכך אבל ראיתי שללא הצלחה אז לא הערתי שנית.רציתי לדעת ממה זה נובע.

מאפין18 בנתיים אענה מה שאני יודעת

יש פעולות לא רצוניות. קשור לטרשת נפוצה שזו מחלה שפוגעת במערכת העצבים המרכזית מוח וע"ש.מצויין שהסקת להעיר לבעלך. הוא לא אשם.ממש לא בשליטתו. לדוגמא יש לי שכנה שבתה בוגרת בת 31 הוציא את הלשון החוצה קבוע ולא היתה יכולה להחזיר לפה.השכנה שידעה שאני חולה ב ט.נ. שאלה אותי:היא מטומטמת (הבת) למה היא לא מחזירה את הלשון? השכנה די נבונה אבל פרימיטבית.אני :זה חלק מהמחלה תפסיקי להציק לה.זה לא בשליטתה.היא לא מטומטמת בכלל.לא קשור היא חולה ב ט.נ. ולא בשליטתה המצב. אני לא רופאה. אני רק חולה ב ט.נ 13 שנה וכותבת מהנסיון והחוויות. נורית

מאפין18

New member
תודהעל תשובתך

ממש לא הצקתי,ניסיתי פעם אחת להסב את תשומת ליבו ומיד ראיתי שזה לא בשליטה והנחתי לו.וכמובן שהסקתי שזה עוד אחת מיני תופעות רבות אחרות של המחלה.בריאות טובה לך.

תגובה

קשה לי להבין על פי תאורך מה היא הסיבה לכך. כדאי לשאול אותו אם קיים שוני בתחושות של הפה או ביכולת הלעיסה או הבליעה.

למעלה