שאלה לד"ר קרני.

שאלה לד"ר קרני.

מדוע משייכים מחלת ניוון שרירים, לתחום הנוירולוגיה? (לדוגמא:ניוון שרירי מסוג דושן). תודה מראש. אייל

x פ ר ת

New member
איילי ../images/Emo24.gif

אני רואה שגם אתה נלחצת מ"עובדה" של אילנה דיין אתמול. הטרגדיה של משפחת סמאדג'ה לא קשורה לטרשת (אפילו שלנערה בכתבה קוראים "מיאלין") וגם אני הייתי רוצה לדעת איך נוון שרירים מהסוג הזה קשור למחלקה הנוירולוגית (שם הם היו מאושפזים, אחד אחרי השני
).

אפרתי. אני יודע שאין קשר בין ט"נ,

לניוון שרירים.פשוט בפורום "שלנו עלתה השאלה ששאלתי כאן את ד"ר קרני. נמתין שד"ר קרני ישיב לנו. יום טוב!

נוון שרירים ונוון עצבים

קיים בלבול לגבי המושג גוון שרירים. הרבה מחלות מתחום הנוירולוגיה נקראות בפי העם כניוון שרירים למרות שאינן מחלות שריר ראשוניות. כך מחלת ALS שהוצגה בכתבה של אילנה דיין היא למעשה מחלה ניוונית של מערכת העצבים המוטורית. היות שעצבים אלו שולטים בשרירים הרי שעם התנוונות העצבים ישנה הצטמקות משנית של השרירים כתגובה לחוסר גירוי עצבי. מעבר לכך יש מחלות שריר ניווניות ובהן השריר עובר ניוון עקב מחלה בו (למשל מחלת דושן). מקובל שמחלות שריר שייכות לנוירולוגיה ורופאים שעוברים התמחות בנוירולוגיה צריכים לדעת לאבחן ולטפל במחלות אלו. יחד עם זאת גם רופאים פנימיים וראומטולוגים מטפלים בחלק ממחלות השריר ואכן יש חפיפה מסויימת לגבי מחלות שריר בין תחומי והמומחיות הללו.

מישמיש28

New member
כך שמה שאתה אומר שב-ALS מדובר

בניוון עצבי שכתוצאה ממנו מתנוון השריר? האם יש מחלות שבהן השריר מתנוון אך העיצבוב תקין?

ניוון שריר ועצבים

אני משלים את התשובה - כשיש פגיעה עצבית כמו ניוון באופן משני השריר מצטמק / מתנוון. ויש מחלות בהן העצבים תקינים אך השרירים מתנוונים.

ההודעה היחידה שלי פה

רק רציתי להגיד שאני ןרק אני סובל ממשהו בין ניוון שרירירים לטרשת נפוצה

למעלה