שאלה לד"ר קרני

נירי4

New member
שאלה לד"ר קרני

שלום, אני חולה 7 שנים עם היסטוריה של שני התקפים, אחד בעמוד שדרה צווארי לפני שבע שנים ואחד בעין לפני 4 שנים. בשני המקרים הייתה החלמה מלאה למעט רפלכסים חזקים שנשארו בבדיקה נוירולוגית. לא מקבלת אף טיפול. צילום mri אחרון הראה החמרה ניכרת בממצאים בהשוואה לצילום מלפני שלוש שנים. השאלה שלי היא מה המשמעות של ממצאים רנטגנולוגים שליליים והאם בהכרח זה יגרום להחמרה במצב הקליני?

תגובה

קשה לי לענות לך במדויק ממספר סיבות 1) לא ברור לי אם מצבך יציב גם לאחר ההתקפים. 2) במה מתבטאת ההחמרה ב- MRI האם המידת האדרה עם חומר ניגודי (גדוליניום)? או בצורת הדמיה שנקראת T2 או FLAIR? בכל אופן כיום הגישה לגבי החלטה על טיפול מסתמכת בראש ובראשונה על תכיפות ההתקפים ומידת ההחמרה התפקודים.

נירי4

New member
הבהרות לד"ר קרני

1. המצב שלי יציב לאחר ההתקפים ואני מרגישה ומתפקדת מצויין. 2. ההחמרה מהבדיקה הקודמת היא בממצאים, מודגמים יותר פלקים, יש שינויים בחומר הלבן ובבדיקה הקודמת לא הודגמו מוקדים נצבעים. חלק מהמוקדים עוברים האדרה. (הבדיקה הייתה עם ובלי גדוליניום בסדרות se, fse משוקללות t1 t2 flair עד היום הייתי מאוד נחושה שלא לקבל טיפול מכל מיני סיבות. התוצאות האלו קצת מפחידות אותי ולכן אני רוצה לדעת אם mri מלא בפלקים יכול לרמז על החמרה במצב הקליני. מה דעתך? תודה על ההתייחסות והתשובה

תגובה

נראה כי ה- MRI מראה החמרה ופעילות של המחלה. יחד עם זאת אין החמרה קלינית ומצבך יציב ללא הרעה כלשהי. כפי שציינתי קודם השינויים ב-MRI לבד אינם מצדיקים התחלת טיפול. היות שלא סבלת מהתקפים בשנים האחרונות והיות שהפער בין שני ההתקפים שהיו לך גדול משנתיים אין הצדקה להמליץ על התחלת טיפול. לסיכום שאלת הצורך בטיפול עומדת על מידת היציבות הקלינית (תפקודית) שלך שכוללת בדיקות על ידי נוירולוג. כל עוד מצבך יציב אין מקום להתחיל טיפול.

למעלה