שאלה לד"ר קרני

יסמין100

New member
שאלה לד"ר קרני

רציתי לדעת אם יש טעם להזריק 3 פעמים בשבוע כשמצבי בארבע השנים האחרונות אינו התקפי(פרוגרסיבי)ואני מרותקת לכסא גלגלים. תודה

תגובה

אם מצבך פרוגרסיבי בלבד, הרי שלא נמצא כי הזריקות של אינטרפרון בטא מועילות לשלב מחלה זה. אם גם את חשה כך - יתכן וזה אכן המצב.

יסמין100

New member
ד"ר קרני

אני מאוד מעריכה את תשובתך המהירה אבל הרשה לי לשתף אותך באכזבתי.הפסקת התרופה נעשתה מיידית ולא על פי החלטתי.אני כבר לא לוקחת 3 חודשים. למרבה הצער ספירת הדם עלתה(ליקוציטים)ויש לי סיבובי ראש ונימולים שלא היו.עולה בליבי מחשבה אם ההחלטה נעשתה משיקולים רפואיים או משיקולים פיננסים.אני אבין אם לא תענה...

יסמין100

New member
ובכל זאת...

יש איזה טיפול לפי מיטב ידיעתך המתאים לחולים בשלב הפרוגרסיבי? תודה על הסבלנות

תגובה

ההפסקה נעשתה משום שההתוויה של התרופה היא רק נגד מחלה התקפית ולא נמצאה יעילות בשלב הפרוגרסיבי. לפיכך התרופה בסל התרופות רק למצב ההתקפי ולכן הקופה הפסיקה את הטיפול היות שאינה רוצה לשלם עבור טיפול שאינו בסל. לשלב הפרוגרסיבי מאושרת היות תרופה אחת בשם מיטוקסנטרון.

יסמין100

New member
לד"ר קרני

מלוא השבחים על תשומת הלב המרשימה שאתה מעניק לחברים בפורום הזה.אני זכיתי ממך לתגובות מהירות שהבהירו לי שבכל זאת לא נעשה לי עוול,מלבד הגישה הבלתי הולמת בה הודיעו לי על הפסקת התרופה.אני רוצה לשתף אותך ואת כל מי שמתעניין על החלטתי.אני ממשיכה בחיי ולא מתכוונת לקחת את התרופה מיטוקסנטרון.אני קוראת לשיגרה "ברכה" הכוללת, שחיה בבריכה,תרגילים לחיזוק,מצב רוח טוב וכל דבר המועיל להרגשה טובה.אם בכל זאת יש למישהו להגיד מילה טובה על התרופה,אשמח לקבל תגובה.

תגובה

כאשר יש החמרה ברורה במצב לאורך זמן ללא התקפים, או שבין ההתקפים נמשכת החמרה הדרגתית ואין התייצבות של המצב אזי מדובר במעבר לשלב הפרוגרסיבי.

למעלה