שאלה להורים בנוגעלספרים

iris & ben

New member
שאלה להורים בנוגעלספרים../images/Emo63.gif

יצא לי חרוז... והשאלה: יש לכם זמן לקרא ספר? או בכלל איזה תחביב? אני "גיליתי" שהספרות היחידה שקראתי לאחרונה היתה בנושא הורות/ילדים אז מיד הזמנתי לי ספר "אחר" (הכלה המשחררת)

ספרים - כן

אבל לוקח הרבה מאוד זמן, כי אני קוראת רק בערב כמה דקות לפני השינה. בזמן האחרון אני גם מנצלת חלק מהפסקת הצהריים בעבודה לקרוא ספר. תחביבים - מה זה ?????

רותי&ע

New member
לפני כמה חודשים הייתי עונה לא אבל

עכשיו אני עונה בכן. ופתאום אני מוצאת לי זמן. ואפילו מתכננת להתחיל השבוע חוג. לא להאמין
(וסיפורת, לא ספרי הורות).

רותי&ע

New member
והמלצה על ספר לגדולים, בעיקר לנשים

שבינינו-האוהל האדום. סיפור חייה של דינה הבת של יעקב מהמקרא. ספר שגורם לחשוב על השונה בין מצבה של האישה לפני דורות רבים לעומת מצבה היום. החיים השבטיים היה בהם המון טוב לנשים. אישה למדה את חוכמת החיים מפני אמה ודודתה והיתה מוכנה יותר למה שמצפה ממנה. חוכמת החיים עברה מדור לדור, מאם לבת. בלידה היא לא היתה לבד בבית חולים קר ומנוכר. היא היתה בבית מוקפת בנשים אוהבות, תומכות ובעלות נסיון. היום יש גישה שמנסה לחזור לדרך של פעם. אבל מצד שני היתה תמותה גבוהה יחסית להיום של נשים בלידה ותינוקות בשנותיהם הראשונות. והאישה היתה משרתת של הגבר ללא זכות החלטה עצמאית. כך שאני לא בטוחה שהייתי כל כך רוצה לחיות אז.. לסיכום-ספר מרתק שגם גורם לחשוב מעבר. מומלץ.

anat30g

New member
מצטרפת להמלצה

זה ספר נשים מובהק - ומומלץ בחום. אגב, ליד המיטה שלי יש ערמה של ספרי הורות, חינוך ובריאות... טובים מאוד להירדמות... שתי שורות ואני ישנה. לאחרונה אני מוצאת את עצמי לפעמים עם איזה ספר רומנטי היסטורי ביד... מהסוג שגם אם רפרפתי על שלושה עמודים ולא הייתי ממש מרוכזת בעלילה - אפשר להבין מה קורה בסוף... אלה ספרים קצרים כאלה שחברה שלי מכורה להם, היא טוענת שזה מרגיע אותה - ואני בהחלט מבינה למה היא מתכוונת... נורא קל לגלוש לאנגליה של המאה ה-19 - לקרוא על אצולה, אומנות ומשרתים - ועוד לסיים את הספר בחיוך של סוף טוב והם חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה.

בטח שכן! לא מותרת על ספרים

גם אם זה כמה עמודים לפני השינה. אני קוראת גם בטיסות הרבה, אבל מצליחה לחסל ספרים גם ביומיום הרגיל. כיוון שאני קוראת בעיקר פנטזיה אני לא אתן פה המלצות אבל אם יש מי שמתעניינת בסוג הזה של ספרים, יש לי המלצות חמות. לגבי תחביבים - מעולם לא היו לי, כך שאני לא מרגישה חוסר. מה שכן, מאז שאיה נולדה אנחנו ממשיכים לראות סרטים בקולנוע הביתי שלנו, ממשיכים לצאת למסעדות ולפגוש חברים, ממשיכים לצאת לחו"ל לבד (פעם אחת בינתיים, אבל מתחילים לתכנן את הבאה), ממשיכים ללכת לחדר כושר (לא מרצון, אבל אין ברירה), ובקיצור - ממשיכים לעשות את כל הדברים שאהבנו לעשות גם קודם, בניגוד לכל התחזיות השחורות שקיבלנו מחברים. אז זה בעיקר עניין של רצון, סדרי עדיפויות, וסבתות שיכולות לעשות ביביסיטר.

ציפי ג

New member
אני קוראת והרבה

(לכן אני מנהלת פורום ספרים וספרות שכולכן מוזמנות אליו). השבוע קראתי 3 ספרים. איך אני עושה את זה? בשבת, כשאיתי יונק, לפני השינה, בבוקר עם הקפה, עם ארוחת הצהרים, עם ארוחת ערב, כשאני ממש במתח, אז תוך כדי קיפול כביסה, כשהילדים משתוללים בגינה, בפקק באוטו, בתור בסופר, או בבימ"ש לפני פגישה, אחרי פגישה, בקיצור כל דקה שאני לא עושה משהו אחר, או שאפשר לעשות בו זמנית עם קריאה, אני קוראת. וככל שקוראים יותר קוראים יותר מהר. רותי, מישהי בפורום שלנו המליצה גם על הספר הזה. אני אעתיק גם את המלצתך.

עירית ל

New member
אוי איזה כיף

אני קוראת הרבה פחות, אבל גם בכל זמן שאני יכולה. אבל אני בכלל לא אוהבת לקרוא מהר. אם אני קוראת מהר, הדברים הראשונים ש"נופלים" זה התיאורים והרקע וכל מה שנותן עומק לסיטואציה.

zimes

New member
בקיפול כביסה? איך?

את כנראה מומחית אמיתית בנושא כביסה!

iris & ben

New member
לציפי

איזה יופי לא ידעתי על קיומו של הפורום שלך פעם ההיתי כמוך בנוגע לספרים ואני חוזרת להיות כמוך... האוהל האדום-מומלץ

דיאנה1

New member
באתי וכתבתי וגם שאלתי אותך על ספר

שבזמנו דיברנו עליו... אבל נותרתי ללא מענה.

דווקא עכשיו אני קוראת יותר ...

מצחיק, אבל לפני שדנה נולדה קראתי ספרים רק בטיסות או בחופשות ארוכות. בימים "רגילים" לא היתה הרבה סבלנות לספרים, והעדפתי לקרוא עיתונים או ירחונים - קצר, תמציתי, ולא דורש הרבה מחשבה ...
דווקא עכשיו, אני קוראת גם ספרים - כל ערב כמה עמודים לפני השינה. אולי בשביל לתת לעצמי קצת "זמן איכות" שהוא רק שלי ...

zimes

New member
הנה עוד יתרון של ההנקה

זה כ"כ ארוווך, שאני משתעממת, וחייבת לקרוא משהו. בחצי השנה הראשונה מהלידה קראתי 3 ספרים לשבוע, עכשיו זה ירד לספר בשבוע-שבועיים.

לאה_מ

New member
נפלא! גם אני קוראת בזמן הנקה

(וגם לא בזמן הנקה). לדעתי, זה רק עניין של סדר עדיפויות. אני, למשל, כמעט ולא רואה טלויזיה, ולכן אני מספיקה לקרוא. בדרך כלל כשני ספרים בשבוע. אתמול בלילה סיימתי את "חמסין וציפורים משוגעות" של גבריאלה אביגור-רותם (ספר טוב, אבל לוקח זמן "להכנס" אליו), והיום אתחיל את "האיש שצפה ברכבות" של ז´ורז´ סימנון.

Iris-1

New member
אני קוראת כפייתית. חייבת חומר לידי

החל מהארי פוטר וכלה בחוברות לאישה וגם ספרות קצת יותר נורמלית. תלוי מה בעלי מביא מהספריה. מתי לקרוא כשהולכים לישון צהריים עד שהעייפות משתלטת עלי וכנ"ל בערב אחרי שהילדים במיטות ישנים.

כן!

עשיתי מנוי לספריה העירונית (כמובן, רק אחרי שחופשת הלידה נגמרה....) ומאז אני קוראת, אפילו אם זה עמוד וחצי ביום. רק כדי לדעת שעוד "יש לי את זה". המלצות חמות - "עושים הסטוריה" של סטיבן פריי, "שנת הבשרים שלי" של רות אוזקי.

אני משתדלת לקרוא כמה שיותר אבל

מאז הלידה הקצב ירד פלאים... מה שכן היינו 5 ימים באילת בלי הנסיכונת וקראתי שלושה ספרים. תענוג

רותי ע

New member
עוד המלצה חמה

זכרונותיה של גישה. הצצה מדהימה לעולמה של אישה שיש לה חיים כל כך שונים מאיתנו.

מ ד ה י ם ! ! !

ועוד המלצות: מישהו לרוץ איתו / דוד גרוסמן ארנבוני גגות / רועי פוליטי

למעלה