שאלה להורים הדתיים בפורום...

שאלה להורים הדתיים בפורום...

(למה אין סמיילי עם כיפה?) מתי התחלתם להגביל את הילדים מבחינת אוכל? לדוגמא - לא לאכול מעדן/גלידה אחרי מרק עוף? לקנות צ´יפס רק במקום כשר (בקניון לידינו יש רק בורגר לא כשר, אבל הוא היחיד שמוכר צ´יפס והיא רואה ילדים אחרים ורוצה גם)? כמובן שעל שבת אנחנו מקפידים איתה - בשבת לא רואים קלטת ולא מציירים ולא עושים עוד כל מיני דברים... תודה רבה.

ציפי ג

New member
הפרדה בין בשר וחלב ועוד

עד גיל שלוש אני מרשה לילד לאכול גלידה אחרי עוף, כי הוא עדיין לא בגיל חנוך. מגיל שלוש אני מרחיקה את הטווחים, אבל לנו קל, אנחנו כמנהג היקים שומרים רק שלוש שעות. בני בן הארבע כבר מפריד שלוש שעות. אוכל במקום ללא תעודת כשרות לעולם לא נרכש על ידי, הן משום חנוך היותר גדולים, והן משום שאני לא מפרנסת במודע עוברי עבירה. (אני גם לא קונה בחנויות מחללות שבת).

אצלנו חצי משפחה מסורתיים.......

זה מתחיל מהארוחות: הוא מסדר לי את השולחן שלא יהיו צלחות בשריות עם אוכל חלבי ולהיפך. הוא מארגן לי את המטבח בארונות שהדברים החלביים אפילו אם זה דברים יבשים יהיו בנפרד מאלה שמכינים לארוחה בשרית. שלא לדבר שיש לי מגירות נפרדות לכלים וסכו"ם. ואח"כ בעניין האוכל: לפי מה שהוא זוכר צריך להיות הבדל של 6 שעות בין בשר לחלב ו-4 שעות אם זה ההיפך. וככה הוא נוהג עם הילדות כבר מגיל 4.5 שנים. אז אני מקווה שעניתי לך. אצלנו לא אוכלים למשל מעדן חלבי אם שעתיים קודם אכלו ארוחה בשרית. לא מקבלים חלה עם גבינה או דברים כאלה אם בעוד 5 דקות הולכים לאכול ארוחת צהריים בשרית. מקווה שעזרתי לך.

בלי לפגוע-בעלך נשמע לי מבולבל קצת

יש לפי ההלכה שלושה מנהגים בהמתנה אחרי אכילת מאכלים בשריים: ההולנדים שומרים שעה האשכנזים - 3 שעות ספרדים (וגם אשכנזים מחמירים) - 6 שעות. אחרי מאכלי חלב לא צריך להמתין בכלל, פרט לדבר אחד: גבינה קשה (גבינה צהובה תוצרת חוץ. גבנ"צ תוצרת הארץ היא לא גבינה קשה אמיתית). אחרי גבינה קשה צריך לחכות 3 שעות לפני שאוכלים בשרי. לכל מזון חלבי אחר - מספיק לשטוף את הפה או לאכול לחם או משהו פרווה אחר.

הודיה עוד לא בת 3

ומבחינת ההבדלים בין בשר לחלב אני לא ממש מקפידה איתה עדיין, אבל אני משתדלת כם להתחיל להסביר לה שיש הבדלים בין המוצרים.. אני מניחה שבגיל 3 (גיל חינוך) אתחיל להקפיד יותר בנושא הזה מבחינת כשרות אזי אני לא אקנה לה אוכל במקום לא כשר או ללא תעודת כשרות אפילו אם היא תבכה ואסביר לה שיש מקומות אחרים שאפשר למצא בהם אותם דברים.. הסיבה להקפדה על מקומות כשרים היא עניין נוסף לחינוך גם שאני לא רוצה שאנשים יראו שאני קונה לילדה שלי ציפס שם כי ברגע שאנשים רואים שמשהו דתי קנה באותו מקום המקום מקבל "תעודת כשרות" וזה לא מה שאני רוצה
(להבדיל.. אצלינו בקניון הרבנות החליטה לא לתת תעודת כשרות גם למסעדות שהן ידועות ככשרות.. אז בתור משהי יחידה השתדלתי לא לאכול גם במקומות שידעתי שהם כשרים.. היום עם הודיה אני מרשה לעצמי כן לקנות להודיה אוכל במקומות שאני יודעת שהם כשרים ושהתעודה לא נתנה להם רק בגלל שהרבנות החרימה את הקניון..)

מראית עין

לי אין בעיה שיראו מישהו דתי קונה שם, כי אופן הלבוש שלי הוא לאו דווקא של דתיה, ועל אריאל בטח שלא רואים, אז את זה אני בכלל לא לקוחתץ בחשבון.

אביא

New member
לא כל הדברים שהזכרת הם אותו דבר

אוכל טרף לא הייתי נותן גם לילד בן יומו. שעות ההפרדה בן בשר לחלב הינה בעיקרון מנהג ולכן איני נותן להם לאכול ביחד בשר וחלב אך על ילד שאינו מבין איני מקפיד על שעות מה גם שאצל ילדים הזמן עובר יותר לאט ולכן הקושי יותר גדול.

ילדוסים

לספיר יש צלחות נפרדות לחלב ובשר מאז שהיא אוכלת מצלחת ולא מבקבוק. גם כוסות נפרדות כי בכוס שהיא שותה שוקו לא ניתן לה מים בארוחה בשרית (היא מורחת את המזון הבשרי על הידיים ועל הכוס). בתקופת הגרברים היתה לה כפית גרבר (כפית קטנה ומצופה) שהיתה בשרית כי היא אכלה גם גרברים בשריים. עכשיו כשכפיר הגיע לגיל ואני מנסה לתת לו גם מעדני חלב (עם ספיר חיכיתי עד גיל שנה כי הטעו אותי) קניתי כפית קטנה חלבית בנפרד. אבל אם הוא לא שבע מהגרבר הבשרי שלו אני מנסה לתת לו גרבר פירות או למשוך אותו 3 שעות לפני שאני אתן לו דייסה חלבית. אבל אם אני לא מצליחה למשוך אותו אני מוותרת לו - עד גיל שנה. גם אנחנו לא קונים איפה שאין תעודה. אפילו אם אין תעודה בגלל שלא שומרים שבת, כי כלי שבישלו בו בשבת ומזון שבישלו בשבת יש בהם בעיות כשרות שונות.

אמיר.

New member
אז ככה.

1. חלב אחרי בשר. לא נהוג לתת מיד אחרי. לחכות קצת (חצי שעה זה טוב). בכל מקרה אם הילד לוקח לבד - לא למנוע (עד גיל 3). כשהילד יכול להבין - מרחיקים כמקובל. 2. אין לתת לילד אוכל לא כשר. בכל מקרה. אם הוא לוקח לבד - צריך לקחת ממנו (אם זה הילד שלך, ילדים אחרים נדמה לי שלא צריך). לצורך הענין אם אין תעודה - זה לא כשר. בדרך כלל אפשר למצוא תחליף כשר בקרבת מקום. 3. שבת. לא נותנים לילד לחלל שבת. ממילא הוא לא יודע להפעיל לבד מכשירים - ואם כן - אז הוא בגיל של הסברה (יש לי בעיה קטנה עם הקטן בן ה 2.5 שרוצה לפעמים לראות פוהדב בשבת... אז מסיחים דעתו...)

אפרופו גלידת פרווה ../images/Emo3.gif

פעם בקשו מאתנו שלא נתן להודיה לאכול חלב למשך שבוע (היו לה המון גזים..) ובקניון הבטחתי לה שאוכלים גלידה וכשבאתי לקנות גלידה נזכרתי שאסור לה לאכול גלידה חלבית איזה מזל ש"המצאו" גלידות שרברט פרווה

זו פעם שלישית שהחושף פותח הודעה

לנושא הזה ולא כותב כלום ולו רק כי זה לא פורום דתיים חילוניים. אבל החושף ראה את המילה מתכון ומיד קפץ כי החושף הוא גם שף. אז באופן כללי החושף עומד לרשותכם בעיניני מתכונים ובישולים בעיקר לקטנים (זה לא עוזר הרבה שהחושף שף כי הקטנים מעדיפים מקדונלד על כל בישול ויהיה מדהים ככל שיהיה) אז בנושא הדתי החושף ממליץ להשתמש בחלב קוקוס, זה בא בקופסאות וזה פרווה כמובן מה שהופך את זה למוצר מצויין לקינוחים פרווה וכמובן שזה מוצר חובה לקארי ומיני תבשילים בשריים. אבל מלבד זאת קבלו את ההמצאה המופלאה ביותר בשטח של "איך הם טורפים את זה" וזה שניצל קורנפלקס!!!!!!!!!!!!!!! ובכן ממירים את פירורי הלחם שגם כך אין להם שום ערך תזונתי בפירורי קורנפלקס, כן פשוט מעוכים ביד קורנפלקס ויש פירורי קורנפלקס. אז את השניצל לאחר שנחבט טובלים בקמח (שכה מאוד דקה ומאוד חשובה להדבקה של הציפוי) ביצה טרופה ולבסוף בפירורי הקורנפלקס. וכמובן מטגנים. אצלנו זה להיט

רותי ע

New member
איזה יופי של רעיון ../images/Emo62.gif ואיזה

יופי שיש ממי לבקש מתכונים

חושף יקר!

אותי קנית! אני עורכת את אתר הבית של הפורום, ובו גם מחברת מתכונים. נשמח אם תצטרף לצוות, ותתרום לנו עוד מתכונים שישפרו את ארוחות הילדים, וגם את ארוחות הגדולים... טלי.

דיאנה1

New member
הי, אני נורא אוהבת קוקוס! (משהו

שנשאר מהטיול לתאילנד) אבל לא את הגרגרים המעצבנים בשקית. אפשר לקבל איזה מתכון מעניין עם חלב קוקוס?

למעלה