שאלה להורים היקרים.

שאלה להורים היקרים. ../images/Emo9.gif

הכרות קצרה, שמי פריאור, בת 18 בקרוב, בעלת חיים מגוונים מבחינת חברים(יש לי חברים מהכרויות שונות, מתחומים שונים מכל הארץ!), סיימתי תיכון, ובקרוב צבא. בזמן האחרון(מכיוון שאני בבית בעיקר) שמתי לב למשהו מאוד הזוי שקרה תמיד ורק עכשיו ממש התחיל להפריע לי, אני מספרת לאמא שלי כמובן לאן אני הולכת ועם מי, לפעמים ידידים שלי באים במפתיע ואנחנו נוסעים לכל מיני מקומות בארץ וחוזרת יום למחורת או באותו יום(והכל בידיעה והבנה של אמא שלי), מן הסתם חברים של ההורים/קרובי משפחה, מתקשרים כל יום, מכיוון שאני לרוב עונה לטלפון(הוא תמיד קרוב אלי.. :p) אני נתקלת בשאלות הזויות מצד אנשים כמו למשל:"שמעתי שאתמול היית בXXXX(תמלאו את זה בישוב בארץ)", או "איך היה בXXXX(מלאו את זה במסיבה)", ואפילו פעם נישאלתי:"אז את אוהבת לשתות XXXX(מלאו את זה בשם של קוקטיל או בירה)". זה לא השאיר לי מקום לתהיות, אמא שלי מספרת הכל עלי לחברות שלה, ולקרובי משפחה, עד שזה נהיה כבר בלתי נסבל! אני אמרתי לה ממש יפה שתחדול עם זאת, אם לא, אני פשוט לא אספר לה עם מי אני הולכת, לאן אני הולכת, ומה אני עושה, מכיוון שהדבר ממש מעליב אותי. אמא שלי מדברת בטלפון של הסלון ואני שומעת אותה מדברת עלי, על אבא שלי ועל אחי, ולא פעם ולא פעמיים אני ממש אומרת לה שתחדול! אבא שלי אפילו פעם התפרץ לי לחדר ואמר לי להפסיק להגיד לה דברים מכיוון שהיא מדברת גם עליו מול פרצופו, האם גם אתם עושים זאת? מה גורם לכם? אתם לא חושבים שזו חוצפה ממעלה ראשונה? ואיך בעיקר לגרום לאמא שלי להפסיק? (סליחה שזה כל כך ארוך, נידמה לי שזו ההודעה הכי ארוכה שכתבתי בתפוז..)

oRockGirLr

New member
מה יש לה כבר לספר לחברות שלה?../images/Emo4.gif

ואני חושבת שהיא עושה את זה כי היא מתגאה בך ומתלהבת ממך..

מה יש לה לספר? :)

איפה הייתי, עם מי הייתי, מה טיב הקשר ביננו, ויש הבדל בין לספר דברים שהיא מתגאה בהם בי, לבין איפה הייתי אתמול בלילה ועל מה דיברנו.

oRockGirLr

New member
נו טוב ../images/Emo3.gif אז היא סתם נודניקית

. ואת סתם גם בפורום שייגעצ
[ראיתי אותך! מוהאהאה!]

Fuhor

New member
חוצפה של ההורים או של המכרים?

סיפור קצר להתחלה: היה לי פרופסור לפילוסופיה שהתמחה בפילוסופיה של הרגשות. כדי להדגים את טענותיו הוא היה משתמש במשפחתו. הוא כתב הרבה ספרים שבכולם מופיעים סיפורים על משפחתו, וגם בכיתה הוא מספר בהרצאות על משפחתו וכך אנו יודעים רכילות ופיקנטריה חמה על אשתו, ילדיו ואפילו על חמתו!!! הבדיחה שרצה בכיתה היתה שילדיו מפחדים לדבר איתו כי הם יודעים שכל מה שיגידו או ישאלו אותו יופיע בספר הבא שיכתוב... אז אולי מצבך יותר טוב מילדיו של הפרופסור ש"זכו" לחשיפה ארצית... ובנוגע אליך, אני לא ממש יודע מי חצוף יותר: אימך (שמספרת על חייך הפרטיים ללא אישורך) או החברים / משפחה (שאין להם את הטאקט לא לשאול אותך שאלות מסוג זה). אם דיברת על כך עם אימך והיא לא מבינה שזה מפריע לך, אל תספרי לה יותר דברים (אבל קחי בחשבון שזה עשוי להגביל אותך כי היא עלולה לא לסמוך עליך יותר או לדאוג לך. אפשרות אחרת היא לדבר עם החברים / משפחה ולהגיד להם שזה מפריע לך שהם שואלים אותך שאלות כאלו ושאת מבקשת מהם להפסיק, או שפשוט אל תעני / אל תתיחסי לשאלות ואז אולי הם יבינו שהם לא אמורים לשאול שאלות כאלו. מצטער שיצא ארוך, ובהצלחה! יאיר

הייתה לי מורה כזו לאנגלית למעשה.

ואמרתי לה שזו חוצפה בכיתה אך היא המשיכה לספר. אני חושבת שבאמת לא להגיד יותר דברים לאמא(אין לה מה לדאוג אף פעם אלי, היא סומכת עלי טוב, רק העיקר שאני אגיד לה איפה אני, יש לי קריזות שאני מוצאת את עצמי לפתע בקצה השני של הארץ)

faith2

New member
פריאור.....

אוי קשה אני יכולה להגיד שאני הכרתי את זה מקרוב, אצלנו כל דבר ממש כל דבר ישר היה מועבר לדודה שלי- סודות שסיפרתי לה על דברים ששמעתי על אנשים שהיא מכירה (אני גרה בעיר קטנה.....יודעים כמעט על כולם הכל) וכמובן גם דברים עליי, אחותי ובלה בלה בלה...אז פשוט החלטתי להעמיד אותה במקום!... עצה שלי, שבי איתה, ותסבירי לה- לא מתוך עצבים!!....תסבירי לה ע"י מילים שבאות היישר מהלב שלך, ותסבירי לה שאם היא תמשיך באמת שזה יהיה קשה לך, אבל לא תעדכני אותה...כי אם היית רוצה שכולם ידעו על מה עשית, עם מי עשית ואיפה עשית- היית פשוט מפרסמת בעיתון המקומי

עינת

New member
לפעמים

גמני מספרת לחברתי הקרובה על ילדי למה? כי הם האוצר הכי הכי שלי וחברתי הקרובה היא ממש אני ,שותפה במחשבותי ורגשותי לספר מבחינתי זה לשתף באושרי על צמיחתם ,על היותם אנשים עצמאיים בפני עצמם. לפעמים אני גם מתייעצת איתה איך לנהוג במקרים מסויימים ובשעת כעס עליהם היא אפילו מרגיעה אותי כך שתגובתי הרבה יותר מעודנת ממה שהיתה לולא התייעצתי... וסתם למען הדוגמא - כשהורייך למשל יוצאים את לא מתקשרת לחברה ואומרת - אני לבד בבית ,הורי יצאו ל... את באה?... |עינת עם הצד השני של המטבע|

את לא חושבת אבל שיש גבול?

יש הבדל בין להגיד:"ההורים שלי הלכו לXXX את באה?" לבין שכל החברים של ההורים שלי כולל בני משפחתי מתקשרים אלי ושואלים אותי מה עשיתי שם, ואיך היה שם? אחד אמר לי אפילו פעם:"לא משנה, אני כבר אשאל אתא אמא" ויש הבדל לבין לספר בכלליות ובין דברים בלהתגאות לבין להכנס לי לפרטים הקטנים בחיי?

עינת

New member
בהחלט

יש גבולות וכאדם שמאוד קנאי לפרטיות שלו אני גם מאוד מבינה אותך... הצגתי צד שני של המטבע , למרות שמצב כזה שאת מתארת גם אותי היה מוציא משלוותי... אב שוחחת עם אימך על כך?

אכן שוחחתי

היא רק שתקה, יום אחרי זה שמעתי אותה שוב מדברת עם חברות שלה, ובמיוחד על השיחה שעשיתי לה

להפסיק

על ידי זה שתפסיקי לתת לה אינפורמציה וכך, או שישתנו דרכיה, או שלך יהיה יותר טוב מאותו הרגע.

למעלה