שאלה להורים ליותר מילד אחד

nightroll

New member
שאלה להורים ליותר מילד אחד

מה עושים כשהתינוק מתחיל לזחול ולילד הגדול יש צעצועים זעירים? האם אני צריכה להחרים את כל הפיצ´יפקעס שמסכנים את כפיר? תמיד יש על הרצפה נעל של ברבי או צעצוע של קינדר או משהו קטן אחר שמחכה לתינוק שיבוא ויבלע אותו. ביקשתי מספיר בכל לשון של בקשה שתקפיד לא להשאיר על הרצפה דברים קטנטנים, אבל היא בכ"ז בת 4. אז מה דעתכן?

אביא

New member
אני מבין שאת דתיה אז...

ונשמרתם לנפשותיכם הוא איסור חמור מאוד. אני אוסר על ילדי הגדולים משחק בגולות בבית בגלל האחים הקטנים. ככלל אני משתדל שלא יהיו פיצפקס מיותרים.

nightroll

New member
אני לא פאנאטית אז

אתה יכול פשוט לומר "אישית אינ אוסר על הילדים הגדולים לשחק בגולות בבית" בלי ההקדמה הדתית...
הבעיה היא לא במקום בו הילדה משחקת. הבעיה היא שיש לה צעצועים קטנים . ברגע שיש לה משהו, הוא מונח בכל מקום. אסרנו עליה להוציא צעצועים מהחדר, כדי שתתרגל לא לבלגן את כל הבית, וכדי שתרגיש שהחדר שלה הוא אכן שלה. אבל קיומם של צעצועים קטנים = צעצועים קטנים על הרצפה.

jole

New member
nightroll יקרה,

אצלנו לי עוד מעט בן 6 ויהונתן בן 4 חודשים אז אנחנו לא רחוקים מהצרה הזו בעצמנו. מה שאני יכולה לחשוב עליו זה מה שעשינו עם לי כשגרנו בבית קטנטן שבו הסלון היה מחולק לשניים עם מחיצה- חדר משחקים וסלון. במתחם של חדר המשחקים היה שטיח וביקשנו מלי שכל הצעצועים יישארו במתחם של חדר המשחקים. הוא היה בן 3.5 בערך. כמובן שזה לא נעשה מייד ואז נקטנו בשיטה של - מה שלא נמצא במתחם חדר המשחקים פשוט נעלם-אמרנו ועשינו. ואחרי שכמה צעצועים שהוא מאד אוהב נעלמו- הוא דאג מאד שלא יגלוש שום דבר לסלון. אז אם יש לכפיר מתחם משלה אולי אפשר לנקוט באותה שיטה מצד אחד ומצד שני לגדר אותו כדי שהתינוק לא יוכל להגיע.

ואצלנו - יש סלסלה מיוחדת לדברים

הקטנים - כמו חתיכות לגו, צעצועים של ביצי הפתעה, גומיות שיער, צבעים, טושים וכל הבא ליד שהוא ממש קטן ואפשר לבלוע בלי בעיות. אז אם רוצים לעשות משהו למשל לשחק בצעצועים שיש להם חלקים קטנים עושים זאת הרחק מדפנה או על משטח מורם. אצלנו אפשר לשחק בכל הבית כאשר דפנה במיטה ישנה או בלול שלה. כאשר דפנה על הרצפה אין לשחק בצעצועים המכילים אביזרים קטנים וזה נכון גם כאשר מגיעים חברים הביתה. אם הן מתעקשות ורוצות דווקא לשחק בצעצועים קטנים כשבאים חברים הן עושות זאת בחדר שלהן עם דלת סגורה וכך לפחות אני מבטיחה שדפנה לא תגיע לשם וכאשר הן מסיימות והחברה הולכת אוספים הכל שלא ישאר כלום על הרצפה.

סלסלות וקופסאות והמון עירנות

גם אצלנו הדברים נמצאים בכל מיני קופסאות וסלסלות והמשחק בדברים קטנים מוגבל לחדר המשחקים. אמרת נעלי ברבי וזו באמת נקודה רגישה אצלנו, אז כל דברי הברבי סגורים בקופסאות ויובל פותחת אותן רק בחדר המשחקים אליו מיכל לא נכנסת לבד, אלא רק איתי ועם שבע העינים שלי. וכמובן שהסברנו ליובל את הסכנה והיא מנסה להקפיד, עד כמה שהיא יכולה (גם היא בת ארבע).

למעלה